پخش زنده
امروز: -
شریعتمداری: تصویب نظام جامع آموزشی گامی بلند در آموزش مهارتهای حرفهای در سطح کشور است که میتواند به رفع معضل بیکاری کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز البرز، محمد شریعتمداری وزیر کار رفاه و تعاون در نشست حکمرانی و مدیریت محلی آموزش مهارت در مرکز آموزش تربیت مربی به تصویب قانون نظام جامع تربیتی اشاره کرد و گفت: این قانون مصوب شده و آیین نامه اجرایی آن از تصویب مجلس گذشته و در حال حاضر نیازمند هماهنگی لازم بین بخش های خصوصی و دولتی است.
وی افزود: طبق این قانون نظام آموزشی قرار است مهارت های محلی بر اساس پتانسیل های موجود در استان ها و نیازهای شغلی در مناطق مختلف کشور آموزش داده شود.
شریعتمداری آموزش را مهمترین راه برای رسیدن به توسعه پایدار دانست و گفت: در حال حاضر یکی از چالش های بزرگ کشور آموزش مهارت های فنی و حرفه ای است و این آموزش ها باید از دوران کودکی و از مهدها آغاز شود؛ آموزش هایی که همکاری، تولید و بهره وری را با اخلاق حرفه ای بیاموزد که این آموزش ها مهترین راه برای پیشرفت اقتصادی و اشتغال است.
شریعتمداری آموزش اخلاق حرفه ای را از لازمه های بهره وری دانست و گفت: در کنار آموزش مهارت ها، باید آموزش اخلاق حرفه ای هم داده شود، چرا که در نبود این آموزش ها فساد سیستمی مانند پدیده رشوه ایجاد می شود و باید از آن جلوگیری کرد.
شریعتمداری شفاف سازی را اولویت خود در وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی دانست و گفت: شفاف سازی عنصر نجات بخش کشور است و در تمام نهادها و سازمان ها باید اجرایی شود و من اجازه نمی دهم به بهانه امنیت از شفاف سازی جلوگیری شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای هم در این نشست، مهارت آموزی را لازمه توسعه سریع کشور دانست و گفت: اکنون حدود 80درصد جمعیت کشور نیازمند فراگیری آموزش های مهارتی هستند.
سلیمان پاک سرشت گفت: در شرایط حساس کنونی کشور موضوع استفاده از توانمندی های داخلی و ظرفیت نیروی انسانی اولویت پیدا کرده است.
وی گفت: امروز مهارت آموزی به اشکال مختلف باید مورد توجه قرار گیرد لذا آنچه ما را نگران می کند با وجود پیام های روشن وضعیت کشور این است که برخی فقرمهارتی را چالش کشور قلمداد نمی کنند.
معاون وزیر تعاون افزود: کشورهایی که امروز در مراتب توسعه قرار دارند تنها با تکیه بر نیروی انسانی و مهارت به این مرحله از رشد و توسعه رسیده اند.
وی اضافه کرد: باید متناسب با ویژگی بازار آموزش ها را ارائه داد زیرا فناوری های روز دنیا مشاغل را تغییر می دهند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای گفت: کشورهایی بودند که در وضعیت اقتصادی نامناسب قرار داشتند لیکن جهش مهارت آموزشی به توسعه در آنها انجامید.
وی افزود: امروز این کشورها با کمک آموزش های مهارتی، فناوری به دنیا صادر می کنند زیرا استفاده از مهارت زیربنای توسعه است.
پاک سرشت به نشست مدیران ستادی و استانی سازمان آموزش فنی و حرفه ای اشاره کرد و گفت: باید بتوانیم از این گونه نشست ها پیام لازم را به جامعه مخابره کنیم .
وی با بیان اینکه امروز سازمان آموزش فنی و حرفه ای با موقعیت شناسی درصدد توسعه آموزش های مهارتی است و از سال گذشته بنا را بر تحول گذاشته ایم، افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای در این مقطع تاریخی مهم کشور آماده است تا نیازهای مهارتی و نیروی انسانی را تامین کند.
پاک سرشت افزود: از این رو آمادگی داریم تا پاسخ شایسته به نیازهای مهارتی جامعه بدهیم و این موضوع با هماهنگی و هم افزایی همه جانبه دولت و مجلس در برنامه توسعه و لایحه بودجه مورد توجه قرار گیرد.
وی با ذکر اینکه امروز بهترین فرصت است که علاقه مندی به مهارت را به جنبش تبدیل کنیم، گفت: هر چه از این موضوع غلفت کنیم توسعه دیرتر صورت می گیرد و برهمین اساس باید آموزش های مهارتی مدیریت محلی شود و طبق نیازهای بازار، کار ارائه کرد.