پخش زنده
امروز: -
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در ساخت ماهواره پیشرفت داشته ایم و روی توسعه محصول و دامنه کاربرد آن تمرکز داریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد آذری جهرمی امروز با حضور در دانشگاه علم و صنعت ایران از مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه بازدید و در نشستی که با حضور هیات رییسه دانشگاه و مسئولان مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه در این مرکز برگزار شد شرکت کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تبریک هفته پژوهش و آرزوی توفیق روزافزون برای همه پژوهشگران، از دانشگاه علم صنعت ایران به عنوان دانشگاهی که کارهای بسیار خوبی در حوزه تحقیقات و پژوهش صنعتی دارد، یاد و علت حضور خود در این دانشگاه را علاقه مندی به پیگیری ویژه طرحهای فضایی اعلام کرد.
وی تاکید کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران، طرحهای خوبی در موضوعات تحقیقات فضایی و ICT و آنتن دارد و من گزارشها و دستاوردهای آن را مطالعه و پیگیری میکنم.
جهرمی در خصوص موضوع ماهواره گفت: زمانی در ماهواره نوید، تمرکز ما روی قدرت ساخت ماهواره بود امام اکنون مطابق سند توسعه فضایی، در ساخت ماهواره پیشرفت داشته ایم و روی توسعه محصول و دامنه کاربرد آن تمرکز داریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: به گزارش سازمان فضایی کشور، در استان فارس ۲۵ هزار هکتار زمین زیر کشت برنج است در حالی که در سال گذشته، استان فارس از استانهایی بود که به شدت تحت تاثیر خشکسالی بوده است.
وی با طرح این سوال که تا کی باید با اینگونه سناریوها در کشور مواجه بود، گفت: این گزارشها نمونهای از خدمات صنعت فضایی به مدیریت کشور است که در پایش کشاورزی و منابع آب تاثیر خواهد داشت.
جهرمی با تذکر اینکه سازمان فضایی و مرکز تحقیقات فضایی اکنون وارد لایه کاربرد شده اند، افزود: در حوزه صنعتی باید شتاب را بالاتر ببریم.
وی گفت: ماهواره ظفر چند بار تغییر کرده و هر بار دقیقتر شده است و طبیعتا باید از این مرحله عبور کنیم و وارد گامهای بعد شویم تا دستاورد خوبی داشته باشیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: به نوبه خودم از زحمات دانشگاه علم و صنعت ایران تشکر میکنم.
جهرمی ابراز امیدواری کرد: مردم به زودی از نتایج تحقیقاتی که در اوج تحریمهای ظالمانه به دست آمده، بهرهمند شوند و بهبود استفاده از منابع، توسعه کسب و کار و پایش دقیقتر منابع را شاهد باشیم.
در ادامه این بازدید همچنین حسین بلندی (مدیر مرکز تحقیقات)، گزارشی از روند تاسیس و فعالیت این مرکز ارایه و در آن به شروع فعالیت مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه از ۲۰ اسفند ۱۳۸۵ اشاره کرد.
وی به تبیین مراحل طراحی و ساخت و مختصات سه ماهواره امید، نوید و ظفر که تماما توسط این مرکز طراحی و ساخته شده است پرداخت و با تاکید بر ارتقای عملکرد و مختصات هر ماهواره نسبت به ماهواره قبل، گفت: ماهواره سوم (ماهواره ظفر)، کاملا عملیاتی و کاربردی و بهترین ماهواره در دستور کار سازمان فضایی است که ۱۲۰ کیلوگرم وزن دارد، از فاصله ۵/۲۲ متری تصویربرداری میکند، ارتفاع مداری آن ۵۰۰ کیلومتر است.
بلندی افزود: این ماهواره دارای جی پی اس است، میتواند ۲۵۶ کاربر در دنیا داشته باشد و ارتباط صوتی برقرار کند و در تصویربرداری، هیدروگرافی، مدیریت بحران و.. کاربرد دارد.
وی گفت: عمر مداری ماهواره ظفر تا ۲ سال افزایش مییابد.
مدیر مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه افزود: از آنجا که مجبور به طراحی ماهواره بودیم و صفر تا صد آن را خودمان طراحی کرده و ساخته ایم، به دستاوردهای بزرگی در این عرصه نایل شده و ۳۵ قطعه فضایی ساختیم و ۶۰ نفر نیروی متخصص تربیت کردیم.
بلندی مهمترین دستاوردهای حاصل از اجرای پروژه طراحی و ساخت ماهواره در این مرکز را دستیابی به فناوری ساخت ماهواره، دستیابی به فناوری فضایی، توانایی سنجش از راه دور و برقراری ارتباط مخابراتی و انتقال داده اعلام کرد و گفت: طرحهای دیگری در این مرکز در دست اقدام است.
در ادامه، بازدیدکنندگان از نمونههای مهندسی و کیفی ماهوارههای دانشگاه بازدید کردند.
مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه در سال ۱۳۸۶ با همکاری مجموعه ای متشکل از استادان و دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد دانشگاه آغاز به کار کرد. این مرکز در سال ۱۳۹۰ و در سی و دومین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، با افتخار نخستین محصول فضایی خود به عنوان ماهواره ملی نوید علم و صنعت (NAVID-ST SAT) را به ملت بزرگ ایران تقدیم کرد.