پخش زنده
امروز: -
آلزایمر بیماری است که درمان قطعی برای آن پیدا نشده اما طب سنتی راهکارهایی مانند مصرف گل برفی برای کاهش اثرهای آن دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، گل برفی از اروپا و آسیای میانه نشات گرفته اند و به این دلیل اینکه گل هایی آن در اواخر زمستان سر باز می کنند، اسنودراپس (Snowdrops) نیز نامیده میشود.
گل برفی
براساس تحقیقات پژوهشگران حوزه گیاهان دارویی پیازها و برگ های این گل حاوی ترکیب آلکالوئیدی به نام گالانتامین (Galantamine) هستند که به کاهش سرعت فرایندهای مخرب آلزایمر و زوال عقل کمک می کند.
این آلکالوئید با بازگرداندن تعادل انتقال دهنده های عصبی (فرستنده های شیمیایی) در مغز، به بهبود حافظه، تمرکز و توانایی های شناختی عمومی، به ویژه استیل کولین عصبی کمک می کند. گالانتامین بازدارنده رقابتی و برگشت پذیر فعالیت آنزیم استیل کولین استراز بوده و در پیشگیری و درمان دمانس خفیف تا متوسط در بیماران آلزایمری موثر است.
لازم به ذکر است در حال حاضر درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد و داروهای تجویز شده تنها موجب بهبود علائمی میشوند که غالباً با آلزایمر همراه می باشد که از جمله آنها بی خوابی، سرگردانی، اضطراب، بیقراری و افسردگی را میتوان نام برد.
از این گیاه داروی گالانتامین نیز ساخته شده است که ثابت شده موجب کند شدن سیر شناختی همراه با آلزایمر می گردد. در بیماران آلزایمری، اين ماده توانایی شناسایی و دریافت کنندگی گیرنده های نیکوتینیک را برای استیل کولین بهبود بخشيده و سطح استیل کولین را در هیپوکامپ و انتهای فیبرهای کولینرژیک افزایش می دهد. همچنین از آستانه تأثیر این ماده در درمان آلزایمر با گذشت زمان کاسته نمی شود. این ماده می تواند به راحتی از سد خونی – مغزی عبور کرده و سنتز گیرنده های نیکوتینیک را افزایش دهد و با تحریک این گیرنده ها، از تشکیل آمیلوئید در بافت عصبی جلوگیری کند.
منع مصرف
مصرف این گیاه با عوارض جانبی همراه بوده و تداخلات دارویی متعددی دارد، لذا مشورت با پزشک متخصص در این زمینه ضروری است.