پخش زنده
امروز: -
ایران حدود 5/ 5 تا 6 میلیون تن ذرت، 5/ 4 میلیون تن جو، 5 تا 6 میلیون تن کنجاله سویا، 1 میلیون تن برنج و 80 تا 85 درصد روغن و دانه های روغنی را از طریق واردات تامین می کند. که برای امنیت آنها بهتر است تا این میزان از طریق کشت فراسزمینی تامین گردد.
چکیده نشست پژوهشی:
کشت فراسرزمینی به معنای کاشت انواع محصول در دیگر کشورها و واردات آن به کشور متقاضی است که زمینه رونق تولیدات کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی را برای آن کشور فراهم میکند.
کشورهای آمریکا، انگلستان و چین در کشت فراسرزمینی پیشرو هستند و با در اختیار گرفتن زمینهای کشاورزی کشورهای غیر از طریق خرید یا اجاره به تولید محصولات مورد نظرشان میپردازند.
استرالیا در بین کشورهای آسیا و اقیانوسیه، تنها تا سال 2011 حدود 45 میلیون هکتار از اراضی خود را اجاره داده یا فروخته است و پس از آن اندونزی با 2 / 4 میلیون هکتار در مقام بعدی فروش یا اجاره زمین قرار میگیرد.
انجمن ملی کشت فراسرزمینی ایران باستناد بند (ک) ماده (۵) قانون تشکل اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران و ماده ۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار با اهداف و مسئولیت های خاص در تاریخ 11/ 06/ 97 تأسیس و به ثبت رسید.
بیشک اولین و مهمترین مزیت کشت فراسرزمینی به جلوگیری از هدر رفت آب مرتبط میشود.
ایران حدود 5/ 5 تا 6 میلیون تن ذرت، 5/ 4 میلیون تن جو، 5 تا 6 میلیون تن کنجاله سویا، 1 میلیون تن برنج و 80 تا 85 درصد روغن و دانه های روغنی را از طریق واردات تامین می کند. که برای امنیت آنها بهتر است تا این میزان از طریق کشت فراسزمینی تامین گردد.
پژوهش خبری صدا وسیما:ایمنی و امنیت غذایی به مفهوم دسترسی آحاد مردم به غذای سالم و کافی یکی از سرفصلهای مهمی است که از سوی مسئولان و سیاستگذاران کشورهای مختلف دنیا به کار گرفته میشود. این پدیده به اشکال گوناگونی نمود یافته است. بعضی کشورها با بالا بردن بهرهوری کشاورزی و سرمایهگذاری زیربنایی در این صنعت به این مهم واکنش نشان دادهاند در حالی که بعضی دیگر ضمن توجه به بهرهوری در صنعت داخلی کشاورزی، به کشتهای فراسرزمینی روی آوردهاند. کشت فراسرزمینی به معنای کاشت انواع محصول در دیگر کشورها و واردات آن به کشور متقاضی است که زمینه رونق تولیدات کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی را برای آن کشور فراهم میکند. از اینرو، کشورهایی که از محدودیت منابع داخلی (آب و زمین) رنج میبرند، توسط این روش و با اجاره اراضی در سایر کشورها، اقدام به تولید مایحتاج خود میکنند. در مورد کشت فراسرزمینی، کشورهای آمریکا، انگلستان و چین پیشرو هستند و با در اختیار گرفتن زمینهای کشاورزی کشورهای غیر از طریق خرید یا اجاره به تولید محصولات مورد نظرشان میپردازند.
در ایران به منظور ساماندهی امور مربوطه به حفظ و توازن و فراهم کردن بهره وری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین امنیت غذایی و جلوگیری از هدر رفتن بیشتر آب و منابع زیرزمینی و حاصل خیزی خاک و بهبود نسبی کشاورزی و تولید و تشویق کشاورزان خبره و تحصیلکرده و بکارگیری نیروهای آماده به کار در بخش کشاورزی انجمن ملی کشت فراسرزمینی ایران باستناد بند (ک) ماده (۵) قانون تشکل اتاق بازرگانی-صنایع-معادن و کشاورزی ایران و ماده ۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار با اهداف و مسئولیت های خاص در تاریخ 11/ 06/ 97 تأسیس و به ثبت رسید.
در همین راستا، گروه اقتصاد پژوهش خبری در ادامه سلسله نشست های کارشناسی خود به بررسی وضعیت کشت فراسرزمینی در دنیا و ایران و مزایا و معایب آن با حضور آقای علیرضا شیخانی، دبیر انجمن کشت فراسرزمینی ایران اختصاص داده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // علی قنبری شیرسوار