رئیس فدراسیون تنیس روی میز:
منابع مالی را مدیریت کردیم
رئیس فدراسیون تنیس روی میز گفت: نیاز به مدیریت منابع مالی دیده میشود و این کار با حضور افراد دلسوز و کاربلد ممکن است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ رشته تنیس روی میز در چند سال گذشته روند رو به رشدی را در میان رشتههای راکتی داشته که اوج آن امسال با موفقیت تیمهای بزرگسالان و پایه دیده میشود. در میان تمام اخبار مثبتی که از این رشته به گوش میرسد، مصاحبه انتقادی یکی از مربیان بانوان جلب نظر کرد و بهانهای شد تا با مهرداد علی قارداشی رئیس فدراسیون تنیس روی میز درباره شرایط این رشته صحبت کنیم.
خلاصه صحبتهای علی قارداشی را درباره انتقادات، شرایط تیم ملی بانوان و این رشته بخوانید:
اعتقاد دارم نتیجه کار، بیانگر عملکرد استدر فدراسیون تنیس روی میز برای همه نظرات احترام قائلیم. شاید بعضی روسای فدراسیونها مثل من اعتقاد داشته باشند که نتیجه کارها، بیانگر نوع عملکرد است. در هر رشته ورزشی برای هر کدام از ردههای بزرگسالان، جوانان و نوجوانان سرمربیانی گماشته میشوند، در حالی که افراد شایسته زیادی برای این سمتها وجود دارند. این که برخی برای مربیگری تیمهای ملی انتخاب نمیشوند، به این معنی نیست که توانمندی ندارند، بلکه اگر در شرایط مساوی یکی را بین دو نفر انتخاب کرده ایم، دلیلش این بوده است که از نظر اخلاقی با هم هماهنگی بیشتری داریم.
ضمن اینکه هیچ فردی حتی من به عنوان رئیس فدراسیون در سمت خود همیشه نمی مانیم. فواد کاسب را مثال میزنم که یکی از زحمت کشترین مربیان تنیس روی میز است. او ۱۰ سال در تیم ملی حضور داشت و تیم را از رده ۵۷ دنیا به رده ۳۰ رساند. پس از او برای ادامه کار، لطف الله نسبی را به عنوان سرمربی انتخاب کردیم که حالا تیم را جلوتر ببرد.
خون تازه ای در بخش بانوان نیاز داشتیمما در بخش بانوان از دسته سه به دسته دو جهان رفتیم و بعد از آن هم نزول نکردیم. برخلاف بعضی رشتهها که در دستههای جهانی بالا و پایین میروند.
روز اولی که فاطمه کیوانی نایب رئیس فدراسیون را به عنوان سرمربی تیم ملی بانوان گذاشتیم، بیشتر از حالا به من حمله شد. اتفاقا از کیوانی پرسیدم که بین ۵۰ رشته کسی را سراغ دارید که هم نایب رئیس و هم سرمربی تیم ملی باشد؟ البته رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی بود که همزمان هدایت تیم ملی را برعهده داشت؛ اما استثنا را نمیتوان به جمع تعمیم داد. بحث این بود که براساس عرف، مسئول فدراسیون به مربیگری تیمهای ملی نمیپردازد. با این وجود ما از پتانسیل کیوانی در هر دو بخش مدیریت و مربیگری در مقطعی استفاده کردیم.
حالا با توجه به شناخت و پاسخگویی که باید داشته باشیم، علیرغم سیر صعودی در دوران مربیگری کیوانی، به این جمع بندی رسیدیم که خون تازهای برای پیشرفت بیشتر نیاز داریم. کیوانی هم حالا به کار نایب رئیسی و استعدادیابی ادامه میدهد.
تضمینی برای مربی خارجی وجود نداشت
یک سال و یک ماه از دوران ریاست من در فدراسیون تنیس روی میز باقی مانده است. اگر ماحصل این تغییر سرمربی تیم بانوان، عملکرد رو به رشد و مثبتی نبود، در آن زمان میتوانید ما را نقد کنید.
کمیسیونی در وزارت ورزش و جوانان تحت عنوان کمیسیون مربیان خارجی وجود دارد. مربی خارجی مورد نظر خود را به اسم "لیو سای" معرفی کردیم و همراه با روابط بین الملل فدراسیون برای دفاع به جلسه رفتیم. این اتفاق شهریور امسال افتاد که داورزنی معاون ورزش حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش گفت: ما هیچ تضمینی درباره نرخ ارز نمیدهیم. وقتی قرارداد ۳ هزار یورویی با مربی خارجی میبندید، شاید حالا نرخ ارز ۱۵ هزار تومان باشد؛ اما شش ماه دیگر چه اتفاقی میافتاد.
راستش ما هم ترسیدیم، چون تضمینی وجود نداشت و به همین دلیل فعلا ماجرا را مسکوت گذاشتیم. تا اطلاع ثانوی از کمک همکاران واجد شرایط و تایید صلاحیت شده استفاده میکنیم تا ببینیم شرایط مربی خارجی و ارز به کجا میرسد.
یک سال و یک ماه از دوران ریاست من در فدراسیون تنیس روی میز باقی مانده است. اگر ماحصل این تغییر سرمربی تیم بانوان، عملکرد رو به رشد و مثبتی نبود، در آن زمان میتوانید ما را نقد کنید. با این وجود امیدوارم با کمک کادر جدید در بخش بانوان هم به مدال برسیم.
"نظری" دلسوز و کاربلد است
مردم متاسفانه فقط مدال نوشاد عالمیان یا مدال برنز جوانان را در آسیا میبینند. من از دی ۱۳۹۴ به فدراسیون آمدم. عملکردم در ابعاد مختلف آموزشی، داوری، کارهای عمرانی و .. مشخص است.
محمود نظری دبیر فدراسیون یکی از خوش فکرترین و دلسوزترین افرادی است که سابقه عضویت در تیم ملی، ریاست هیئت استانی و سرپرستی تیم ملی را در رزومه خود دارد. او عاشق کار و بسیار هم کاربلد است. تیم ما در فدراسیون که این موفقیتها را در رشته تنیس روی میز ایجاد کرده اند، همه کاربلد و دلسوز هستند. مطمئنم پیشنهادهایی که برای انتصاب افراد در تیمهای ملی میدهند، همه در جهت پیشبرد بهتر کار است.
جلوی هزینه ۴۰ تا ۵۰ میلیونی کلاسها را گرفتیم
مدعی برخی کارها هستم. هفته قبل مثلا دو دوره بین المللی در تهران برگزار کردیم که هر فرد برای حضور در دورههای مشابه خارج از کشور باید ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان هزینه میکرد. این امکان را فراهم کردیم که در داخل کشور ۲۰ نفر آموزش ببینند. مبلغ ورودی که برای این کلاسها گرفتیم، بین یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا دو میلیون تومان بود. رقمی تعیین کردیم که به شرکت کننده زیاد فشار نیاید.
دلیل برگزاری دوره در تهران این است که دنبال تربیت نیروهایی مثل سیمین رضایی در بخش داوری هستیم. رضایی داور اول فینال بازیهای آسیایی جاکارتا و داور مسابقات قهرمانی جهان دولسدورف بود. این امکان وجود داشت که از کشورهای دیگر داور انتخاب کنند؛ اما داور را از ایران انتخاب کردند.
منابع را باید مدیریت کنیم
امسال فدراسیون جهانی، حضور در ۸ مسابقه بین المللی را برای رنکینگ جهانی اجباری کرد. با توجه به مسائل ارزی که همه فدراسیونها درگیر آن هستند، این اجبار به حضور در مسابقات بین المللی، شرایط را برایمان سختتر کرده است. مشکل دیگر رشتههایی مثل تنیس روی میز، تیراندازی، تیراندازی با کمان و ... در مقایسه با رشتههایی مثل رزمیها این است که هزینههای تجهیزات در رشته ما بسیار گران است. استانداردهای تولید را هم فقط پنج یا شش کشور خارجی دارند و با این شرایط باید به نحوی، منابع را مدیریت کنیم.
مردم متاسفانه فقط مدال نوشاد عالمیان یا مدال برنز جوانان را در آسیا میبینند. من از دی ۱۳۹۴ به فدراسیون آمدم. عملکردم در ابعاد مختلف آموزشی، داوری، کارهای عمرانی و .. مشخص است. اردوی بین المللی با حضور کشورهای ایران، قطر و آذربایجان از ۲۹ آذر آغاز میشود. با کارهای عمرانی خود، منابع مالی را مدیریت میکنیم، به طوری که برای این اردوی مشترک باید ۲۰ درصد بودجه فدراسیون را برای اسکان تیم ها میدادیم؛ اما میزبانی را در مهمانسرای خودمان انجام میدهیم.
۴۰ درصد از نیروی انسانی کم کردیم
ما در نیروی انسانی هم مدیریتی از جهت منابع مالی انجام دادیم. روزی که به فدراسیون آمدم، ۳۰ کارمند داشتیم که ۱۲ نفر را کم کردیم. یعنی ۴۰ درصد از نیروی انسانی فدراسیون کاستیم که اگر حقوق و بیمه آنها را در ۱۲ ماه ضرب کنید، متوجه مدیریت هزینهها میشوید.
از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۹ دبیر فدراسیون شاهرخ شهنازی بودم. دلار در آن زمان ۱۰۰۰ تومان بود و تمام اعزامهای ما با دلار ۲۵۰ تومانی انجام میشد. بودجه فدراسیون هم در آن زمان ۴۰۰ میلیون تومان بود. حالا بودجه ما پنج برابر شده و به دو میلیارد تومان رسیده است؛ اما هزینهها به جای پنج برابر به ۴۰ برابر رسیده است.
۲۵۰ میلیون تومان عوارض خروج از کشور دادیم
عوارض خروج از کشور قبلا ۷۵ هزار تومان بود که ۴۵ تا ۴۷ میلیون تومان سال ۱۳۹۶، عوارض خروج از کشور اعزامها را دادیم. امسال با توجه به اجبار فدراسیون جهانی برای هشت اعزام ورزشکاران تنیس روی میز، عوارض خروج از کشور ورزشکاران ما با توجه به خروج مکرر از کشور حالا ۴۴۰ هزار تومانی است و ۲۵۰ میلیون تومان در مجموع عوارض خروج امسال را داده ایم.
اینها سختی کار در فدراسیون هاست، چون ۶۰۰ درصد افزایش هزینه میشود و بودجه فدراسیون ده درصد افزایش دارد. حالا برای مدیریت این شرایط باید افراد دلسوز و کاربلد را به کار گرفت.
جهش چشمگیری داشتیم
با همه این اوصاف ما جهش چشمگیری داشتیم. شما تیم نوجوانان را در نظر بگیرید که از رده ۵۳ به دهم جهان رسید و حالا با اعلام رنکینگ ماه بعد به ردهای بین ۵ تا ۷ جهان میرسیم.
ابتکاری هم از نظر باشگاهی داشتیم. علاوه بر اینکه ۵ تیم لیگ آقایان به ۹ تیم رسیده است، تیم ملی ترکیه در لیگ ما شرکت میکند. از طرفی بانوان ترکیه امسال به دسته یک جهان رسیدند، قول گرفتیم که تیم برتر بانوان ما هم در مرحله آخر به لیگ ترکیه برود.
ساخت خوابگاه و کارهای عمرانی دیگر را هم باید در نظر گرفت که باعث می شود در زمان اردوهای ملی، صرفه جویی زیادی انجام شود و در عین حال شرایط اسکان بازیکنان هم بهتر از قبل شده است.