ادامه اشغالگری آمریکا در سوریه
دونالد ترامپ پیش از این در ماه مارس اعلام کرد زمانی که نبرد با داعش پایان یابد نیروهای آمریکایی به کشورشان باز می گردند.
دولت آمریکا اخیرا اعلام کرد نیروهایش تا زمان حل و فصل کامل جنگ در سوریه در این کشور باقی می مانند و ماموریتی جدید هم برای نظامیان خود در این کشور تعریف کرد و آن، مقابله با نفوذ در حال گسترش ایران است. این خبر در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پیش از این در ماه مارس اعلام کرد زمانی که نبرد با داعش پایان یابد نیروهای آمریکایی به کشورشان باز می گردند و بنا به اذعان واشنگتن پست "تازه ترین اقدام نظامی برای بیرون راندن داعش از آخرین اراضی که در اختیارش قرار داشت، اخیرا صورت گرفته است".
البته تجریه نشان داده بود که وعده ترامپ مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، فقط برای زمان خریدن است و نظامیان آمریکا مانند نظامیان رژیم صهیونیستی تنها با اعمال زور از مواضع خود عقب نشینی میکنند. بخصوص اگر اشغالگری آمریکا در سوریه جنبه ایدئولوژیک داشته باشد و در ادامه اشغالگری بیش از شش دهه رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی و طرح صهیونیستی از نیل تا فرات تفسیر شود این وعده پوشالی تر به نظر میرسد.
واشنگتن پست امروز تصریح کرد: "نیروهای آمریکایی کنترل منطقه ای که حدود یک سوم از سوریه را در بر می گیرد شاید برای مدتی نامحدود در اختیار داشته باشند"
در این گزارش آمده است: "شهر ویران شده و زمانی ترسناک رقه در سوریه، پایتخت گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش، ویترین خلافت آن و محل جذب جنگجویان خارجی از اقصی نقاط جهان بود. رقه اکنون در کانون تازه ترین تعهد آمریکا در خصوص خاورمیانه قرار دارد. چند هزار نفر از نیروهای آمریکایی نخستین بار سه سال قبل به سوریه اعزام شدند تا به زعم کاخ سفید به کردهای سوریه در جنگ با داعش کمک کنند.
این تصمیم موجب می شود نیروهای آمریکایی کنترل منطقه ای که حدود یک سوم از سوریه را در بر می گیرد شاید برای مدتی نامحدود در اختیار داشته باشند.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام نکرده است چه تعداد از نیروهای آمریکایی در سوریه مستقرند. تعداد نیروهای آمریکایی به طور رسمی، پانصد و سه نفر اعلام شده است ولی یک مقام پیشتر در امسال اعلام کرد تعداد واقعی این نظامیان ممکن است به چهار هزار نفر نزدیک تر باشد.
بر اساس این گزارش بیشتر نیروهای آمریکایی از نیروهای ویژه هستند که حضورشان چندان مشهود نیست. خودروها و کاروان های نظامیان آمریکایی برخی اوقات در جاده های صحرایی دیده می شوند ولی نظامیان آمریکایی به ندرت در شهرهای کوچک و بزرگ مشاهده می شوند.
اما در این میان آنچه قابل توجه است تلاش واشنگتن پست برای توجیه اشغالگری نیروهای آمریکایی در سوریه است.
این روزنامه از نشانه هایی مبنی بر آغاز تجدید قوا داعش و افزایش نارضایتی در میان جامعه اعراب خبر میدهد و به تهدید روی دادن یک شورش اشاره می کند و در ادامه به نقل از فردی به نام الهام احمد - که گفته میشود یکی از مقامات ارشد دولت خود خوانده در منطقه ای که "دولت خودمختار شمال و شرق سوریه" نامیده می شود است - مینویسد: "بدون حضور نیروهای آمریکایی، این خطرات تقریبا به طور قطع بلافاصله موجب آغاز جنگی تازه می شود. نیروهای آمریکایی لازم است در سوریه باقی بمانند. اگر نیروهای آمریکایی سوریه را ترک کنند، راه حلی برای سوریه باقی نمی ماند و فاجعه روی می دهد."
در این جا چند پرسش مطرح میشود: آیا آمریکا تنها برای جلوگیری از شورش احتمالی در این مناطق تنش در مناسبات با مهمترین متحد خود یعنی ترکیه را به جان خریده است؟ آیا دولت قانونی سوریه نمیتواند این تنشها را مدیریت کند؟ دولت آمریکا مهمترین عامل ادامه اشغالگری در سوریه را مقابله با نفوذ ایران در سوریه میداند؛ آیا همین نفوذ مهمترین عامل فروپاشی داعش در سوریه و عراق نبوده است؟
این روزها رژیم صهیونیستی با بحرانها گسترده سیاسی و امنیتی روبروست. این بحران ها پیش از این با واکنش موشکی سخت و گسترده مقاومت فلسطینی به حملات جنگندههای رژیم صهیونیستی ظهور کرد. بعید نیست آمریکا با این اشغالگری قصد دارد توجه ها را این بحران منحرف سازد و فشار بر تلاویو را کاهش دهد.
------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی