به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، کمال خرازی در همایش «صلح و ثبات در غرب آسیا؛ یک منطقه، یک سرنوشت» با اشاره به اینکه کشورهای منطقه هر کدام در تمدن عظیم اسلام سهمی داشتند، افزود: وقتی از تمدن اسلامی صحبت می کنیم و این که چگونه به دورترین نقاط آسیا، اروپا و آفریقا کشیده شده است، می بینیم که این تمدن بزرگ بشریت، مایه افتخار است.
وی تصریح کرد: اگر گفتگو در باب این تمدن طراحی شود، زمینه را برای گردهمایی و آرامش منطقه ایجاد می کند بنابراین باید پرچم احیای تمدن اسلام را به جای اختلافاتی که منجر به جنگ می شود برافراشت.
خرازی گفت: بازگشت به تمدن اسلامی و چگونگی بازگشت به دوران طلایی آن باید امروز محورگفتگو در کشورهای اسلامی باشد.
وی از احیای تمدن اسلامی به عنوان یک بیداری اسلامی یاد کرد و گفت: باید این آگاهی را به منطقه بدهیم که به دوران تمدن اسلامی بازگردند.
خرازی از بحث گفتگوی تمدن ها به عنوان الگویی موفق یاد کرد که مورد استقبال همه کشورها در اروپا، آمریکا، منطقه و حتی سازمان ملل قرار گرفت. بنابر این ایده گفتگوی تمدن ها نشان داد که یک ایده چقدر می تواند موجب هماهنگی و تحرک شود.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه باید با یک ایده نو در بین کشورهای اسلامی فضا را آرام کرد، گفت: وقتی همه در حال جنگ باشند نمی توان از امنیت و صلح صحبت کرد.
خرازی کار آگاهی رسانی را یک ابزار اولیه و بسیار مهم توصیف کرد و افزود: ما در این زمینه چندان موفق نبودیم و نتوانستیم از ابزارهای رسانه ای و شبکه های اجتماعی به معنای دقیقش استفاده کنیم و دلایل حضور و راهبردهای خودمان را در جهان تشریح کنیم.
وی گفت: بنابراین باید یک برنامه ریزی دقیق داشته باشیم تا افکار عمومی را با خود همراه کنیم و باید در این زمینه سرمایه گذاری کنیم.
خرازی با تأکید بر اینکه ما نشان دادیم مردان میدان نبرد هستیم، افزود: نقش ایران در سوریه، لبنان، عراق و یمن ثابت کرد که ما به دنبال ایجاد صلح، ثبات و امنیت و دفاع از حکومت های مردمی هستیم.
وی تصریح کرد: تحولات منطقه ثابت کرد که جمهوری اسلامی ایران در مقابل بی ثباتی منطقه سکوت نمی کند و جلوی طرح های بی ثباتی را در منطقه می گیرد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: امروز بدخواهان در مقابل توطئه تجزیه سوریه، حاکم شدن تروریست ها در عراق و جلوگیری از خواست مردم یمن در میدان نبرد شکست خورده اند.
خرازی با بیان اینکه برخی مدعی بودند دولت بشار اسد ظرف یک ماه سقوط خواهد کرد، افزود: امروز بسیاری از دولت های جهان عرب دنبال برقراری ارتباط با دولت سوریه هستند و نمونه آن سفر رئیس جمهور سودان به دمشق و تلاش برخی کشورهای عرب برای فعال کردن سفارتخانه های خود در این کشور است.
وی گفت: این نشانه نقش ایران در جلوگیری از بی ثباتی منطقه است بنابراین باید نشان دهیم که قهرمانان میدان صلح هم هستیم.
خرازی از جمهوری اسلامی ایران به عنوان با ثبات ترین کشور منطقه یاد کرد و افزود: حکومت ما برخاسته از اراده مردم ایران است و نمی پذیرد قدرت های دیگر در این منطقه سلطه داشته باشند. ایران یک نفوذ طبیعی و معنوی در منطقه دارد و نیازی به قدرت های بزرگ ندارد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: نمونه آن در عراق است که با وجود هشت سال جنگ تحمیلی، امروز شما می بینید چگونه مردم ایران و عراق مثل اعضای یک خانواده باهم در رفت و آمدند و در اربعین حسینی چگونه مردم عراق از زائران ایرانی پذیرایی می کنند.
خرازی افزود: اما دیگران دنبال این هستند که بگویند ایران می خواهد نفوذ خود را در منطقه گسترش دهد.
وی با اشاره به اینکه غرب هم در بسیاری از کشورها نفوذ فرهنگی دارد، گفت: بنابراین برتری اعتقادات و ارزش های ایران در دیگر کشورها نیز نفوذ ایجاد می کند.
خرازی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران مخالف تغییر حکومت های منطقه با زور است، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل حضور ما در سوریه هم همین بود ولی این به معنای این نیست که ما همه اعمال حکومت سوریه را قبول داریم.
اروپا باید گامهای عملی برای ایجاد سازوکار مالی با ایران بردارد
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: اروپا باید گامهای عملی برای ایجاد ساز و کار مالی با ایران بر دارد .
کمال خرازی در حاشیه همایش «صلح و ثبات در غرب آسیا؛ یک منطقه، یک سرنوشت» در جمع خبرنگاران افزود : اروپاییها به آقای ظریف قول دادهاند تا پایان سال میلادی ساز و کار مالی بین ایران و اروپا موسوم به SPV را اجرایی کنند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: اروپا وعده اجرایی شدن این موضوع را داده اما انتظار این است که گامهای عملی در این راستا برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد : متناسب با آنچه اروپاییها ارائه میدهند ایران هم ساز و کاری تدوین میکند که بتواند از آن استفاده کند.
خزاری احیای تمدن اسلامی را در گرو گفتگوی درون تمدنی میان کشورهای اسلامی دانست و گفت : برگزاری نشستهایی با حضور همه کشورهای اسلامی می تواند در این زمینه راهگشا باشد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی خواستار آزادی مردم و حمایت از حکومتهای مستقل است و به این مسیر خود ادامه میدهد تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در مبارزه با تروریسم و حمایت از دولتهای قانونی منطقه و مقابله با شیطنتها داشته است.
وی حرکات تروریستی مانند حادثه چابهار را تلاشی مذبوحانه و بی تاثیر ارزیابی کرد و افزود : امنیت ایران دارای دشمنانی است و بیگانگان قصد دارند برای این امنیت مشکل تراشی کنند اما رزمندگان و نیروهای امنیتی ما در صحنه حضور دارند و به همین جهت اتفاقی نخواهد افتاد.
خرازی در پایان درباره خبرهایی مبنی بر خروج قطر از شورای همکاری خلیج فارس افزود: این تنها یک احتمال است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت : نوعی همفکری بین کشورهایی که مخالف سلطه عربستان سعودی بر منطقه هستند در حال شکلگیری است و باید دید چه راهکاری برای ایجاد امنیت فراگیر منطقهای میتواند راهگشا باشد.
خرازی با بیان اینکه رقابتها خیلی نمی تواند برای صلح و امنیت منطقه کارساز باشد افزود: زمان آن فرا رسیده است که به جای رقابت به همکاری روی آوریم و راه حل آن هم ایجاد ساز و کار امنیت منطقه ای است که همه در آن حضور داشته باشند.