به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، محمد جعفر کبیری در اتاق تعاون حضور یافت و در نشست مشترک با رئیس پارلمان بخش تعاون و تعاونگران شرکت کرد.
معاون تعاون، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست، از مذاکره با وزیر کار و رئیس اتاق تعاون برای ورود جدی تعاونیها در واگذاری های جدید بنگاههای دولتی خبر داد و گفت: می توانیم در واگذاری بنگاههای زیرمجموعه وزارت کار به این سمت برویم که تجربه آنچه در گذشته نامش را خصوصی سازی گذاشتند دیگر تکرار نشود و با واگذاری بنگاههای دولتی به بخش تعاون بهترین شیوه خصوصی شدن شکل بگیرد.
کبیری همچنین از مذاکره با رضوانی فر مدیرعامل جدید شستا خبر داد و گفت: نظر ما این است که اگر قرار است با نگاه های دولتی واگذار شود اولویت با تعاونیها باشد به شرط اینکه بسترها و پیش شرطهای لازم فراهم شود.
معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در این نشست نام تعاون را عنوانی با معنا توصیف کرد و گفت: اگر به این معنا توجه نکنیم برای موفقیتهای بزرگتر دچار آسیب های جدی خواهیم شد.
کبیری با تاکید بر ضرورت تعامل و هماهنگی اتاق تعاون و معاونت تعاون وزارت کار یادآور شد: در قانون وظایفی به اتاق تعاون محول شده که برنامهریزی، خدمات فرهنگی، تربیتی، آموزش بین بخشی، پژوهش و ایجاد آمار قابل اتکا از جمله این موارد است.
وی کمبود آمار قابل اتکا را از معضلات جدی بخش تعاون برشمرد و تصریح کرد: همکاری همه جانبه برای رهایی از این مشکلات با ظرفیت بزرگی که اتاق تعاون دارد ممکن است و این اتاق با عضویت در ۱۷ کارگروه ظرفیت خوبی برای توسعه تعاون ایجاد کرده است.
وی همچنین بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای حاکمیتی برای مواجهه با چالش های بخش تعاون تأکید کرد.
معاون تعاون وزیر کار گفت: در بحث اصلاح قوانین و تهیه دستورالعمل ها باید تلاش بیشتری شود، چراکه بسیاری از مشکلات به دلیل خلأهای قانونی است که باعث اختلاف می شود و بعضی اختلاف ها غیرقابل حل می شود؛ با تجربه ای که اتاق تعاون اندوخته و در میدان عمل است باید کارگروهی شکل بگیرد و در زمینه اصلاح قوانین عارضه یابی صورت گیرد.
کبیری با اشاره به اینکه در فصل بودجه ریزی هستیم، گفت :در بودجه سالانه سه ردیف بودجه در بخش تعاون تعریف شده است که در این زمینه نیز باید با همفکری برای افزایش سقف ردیف و یا افزایش تخصیص ها تلاش کنیم.
وی با اشاره به افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون به عنوان نهاد مالی و اقتصادی حوزه تعاون ابراز داشت: پیگیری اختصاص ردیف اعتباری مختص بخش تعاون در بودجه و مذاکره برای افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون انجام شده و در صورت مطرح شدن واگذاری ها در شستا اولویت با بخش تعاون خواهد بود.
وی ادامه داد: تعاونیها میتوانند در بافتهای فرسوده حضور یابند و خوشبختانه در مراجعاتی که از سوی شهرداری تهران به ما داشتند استقبال کردند که از توان و ظرفیت تعاونیها در بافتهای فرسوده استفاده شود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از این نشست به بورسی شدن مجموعه های تعاونی اشاره کرد و گفت: حتما باید به سمت زمینه هایی که بتوانیم به سوی بورسی شدن تعاونی ها، برویم، گام برداریم.
ایجاد نهادهای مشترک میان اتاق تعاون و معاونت امور تعاون وزارتخانهبهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران هم در این نشست با اشاره به اینکه در شرایط کنونی کشور نباید اوقات جلسات را به تعارفات گذراند و باید بر نقاط قوت تکیه کرد، ابراز داشت: به گفته مقام معظم رهبری در شرایط کنونی در شرایط جنگ اقتصادی به سر می بریم و بخش تعاون نیز یک حوزه اقتصادی است، باید توانمندی های اقتصادی بخش تعاون مورد توجه قرار گیرد چراکه در شرایط جنگ اقتصادی همه اجزا باید هم سو شوند در رفع آثار این جنگ حرکت کنند.
این مقام مسئول گفت: اخیرا مسئولان کشور توجه جدی به بخش تعاون داشتند و این فرصت طلایی برای بخش تعاون محسوب می شود و باید از آن استفاده کنیم.
وی گفت: سهم ۲۵ درصدی دست یافتنی است و با رعایت شرایط در زمانی کمتر از ۱۰ سال می توانیم به آن دست یابیم.
عبداللهی یادآور شد: در بخش مشکلاتی و ضعف هایی هست و ناهماهنگی ها، یکی از مشکلات در بخش محسوب می شود که به روند فعالیت هم لطمه زده است.
وی ادامه داد: با کاهش این ناهماهنگی امیدواریم که بتوانیم موجبات رشد سهم تعاون در اقتصاد را فراهم کنیم.
عبدالهی در بخش دیگری از این نشست ابراز داشت: باید نهادهای مشترک میان اتاق تعاون ایران و معاونت تعاون وزارتخانه ایجاد شود و در قالب آن کارها را پیش ببریم.
رئیس اتاق تعاون ایران خاطرنشان کرد: اتاق تعاون با تمام توان در نهایت همراهی و تعامل با حوزه تعاون حرکت خواهد کرد.