قتل خاشقچي و سنگ بناي کمپ ديويد جديد
پس از متهم شدن وليعهد عربستان در سناي امريکا به دست داشتن در قتل جمال خاشقچي، نشريه ميدل ايست آي از تلاش محمدبن سلمان براي دست دادن با نخست وزير رژيم صهيونيستي به سبک کمپ ديويد خبر داد.
روز پنجشنبه سناي امريکا پس از گزارش جينا هاسپل رئيس سيا در خصوص نقش محمدبن سلمان در قتل جمال خاشقچي، وليعهد عربستان را به دست داشتن در قتل روزنامه نگار سعودي متهم کرد.
متهم شدن وليعهد عربستان که حيات سياسي خود را مديون حمايت دولت امريکا مي داند و در داخل با کشمکش هاي سياسي و جنگ قدرت با شاهزادگان رقيب روبروست راهي براي بن سلمان باقي نگذاشته است تا براي حفظ جايگاه خود دست به قمار بزرگي بزند و راهي را طي نمايد که پيش از او انور سادات رئيس جمهور مصر در سال 1978 طي کرد و سنگ بناي صلح با رژيم صهيونيستي را درکمپ ديويد در ديدار با مناخيم بگين نخست وزير اين رژيم با ميانجيگري جيمي کارتر رئيس جمهور وقت امريکا بنا نهاد.
پایگاه اینترنتی نشریه میدل ایست آی روز جمعه در اين خصوص نوشت؛ بر اساس برخی گزارش ها محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، به طور جدی در نظر دارد که یک نشست به سبک کمپ دیوید با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و با میزبانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تشکیل دهد.
منابع نزدیک به میدل ایست آی اعلام کردند ولیعهد عربستان که عملا حاکم این کشور است از یک گروه اضطراری خواسته است تا این موضوع را به منظور خروج از ماجرای قتل جمال خاشقجی بررسی کنند. هدف از این طرح آن است که ولیعهد که به طور گسترده به دخالت در قتل خاشقجی متهم است، خود را به عنوان یک میانجی حافظ صلح عرب در قالب فردی همانند انور سادات رئیس جمهور سابق مصر معرفی کند.
محمد بن سلمان معتقد است که فرصت این عکس تاریخی می تواند به اندازه ای موثر باشد که بر برخورد خصمانه کنگره آمریکا با وی تاثیر گذار باشد. کنگره جدید آمریکا ماه ژانویه تشکیل می شود. دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای نوامبر کنترل مجلس نمایندگان را در اختیار گرفتند.
به نظر مي رسد برخي زمينه سازي ها نيز در اين رابطه اجرا شده است که در اين باره مي توان به سفرمقام هاي رژيم صهيونيستي از جمله نتانياهو به کشورهاي عربي حاشيه جنوبي خليج فارس براي نبض سنجي افکار عمومي و شکستن تابوي ديدار سران کشورهاي عربي با مقام هاي اسراييل اشاره کرد که در اين مورد مي توان به ديدار نتانياهو با سلطان قابوس پادشاه عمان اشاره کرد.
بنیامین نتانیاهو نيز در خصوص قتل خاشقچي خواستار حمايت ترامپ از بن سلمان شده است و روز چهارشنبه گفت مسایل مربوط به این قضیه باید با توجه به اهمیت عربستان سعودی و نقش این کشور در خاورمیانه ارزیابی شود. اما اگر عربستان سعودی بی ثبات شود، جهان بی ثبات خواهد شد و من فکر می کنم که این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد."
در چنين شرايطي به نظر مي رسد قتل جمال خاشقچي را هم بايد توطئه اي دانست که از سوي سازمان هاي اطلاعاتي امريکا، انگليس و رژيم صهيونيستي طراحي شده و وليعهد عربستان را در چنين موقعيتي قرارداده است تا مجبور شود براي حفظ قدرت خود تن به تکرار کمپ ديويد دهد. به ويژه اينکه جرد کوشنر داماد و مشاور ترامپ که بسيار به محمدبن سلمان نزديک شده است پيش از ماجراي خاشقچي، پيگير طرح معامله قرن بود و چه بسا از طريق کوشنر، بن سلمان به قتل خاشقچي تشويق شده باشد.
در خصوص نقش سازمان هاي اطلاعاتي امريکا، انگليس و رژيم صهيونيستي در قتل خاشقچي نيز مي توان به چند نکته مهم اشاره کرد اول اينکه بر اساس افشاگري اسنودن نرم افزارهای یک شرکت جاسوسی اسرائیلی، در ردیابی و قتل "جمال خاشقجی" نقش داشته است.
از سويي سازمان سيا نيز پس از مرگ قتل خاشقچي اعلام کرد که از طرح قتل او خبرداشته اما سوال اينجاست که چرا وي را از رفتن به کنسولگري عربستان در استانبول باز نداشته است. اين در حالي است که سازمان اطلاعاتي انگليس نيز از طرح قتل خاشقچي اطلاع داشته و ترزا مي را از اين طرح مطلع و نقشه ربودن او را مطرح مي کند که با مخالفت "مي" روبرو مي شود.
------------------------------------------
رضا محمدمراد