به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ مهمترين اخبار و رويدادهاي جهان در دوازده ساعت گذشته به شرح ذيل است
ایرانـ رئیس دفتر رئیس جمهور در دیدار با رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه ، روابط و همکاریهای ایران و ترکیه را مثبت و رو به گسترش دانست و بر ضرورت تلاش برای توسعه، تقویت و ارتقا سطح مناسبات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی تهران ـ آنکارا تاکید کرد.(خبرگزاری صداوسیما)
ـ رئیس جمهور ترکیه در دیدار و محمود واعظی با اشاره به ضرورت تلاش برای تقویت همکاریها و حمایت از فعالان اقتصادی ایران و ترکیه افزود: توسعه روابط با ایران برای ترکیه اهمیتی راهبردی دارد.(خبرگزاری صداوسیما)
ـ چهارمین همایش ایران شناسی با حضور ایران شناسان برجسته روس ، اندیشمندان و استادان زبان فارسی روسیه و کشورهای حوزه روس زبان در مسکو برگزار شد.(خبرگزاری صداوسیما)
فلسطینـ جنبش های حماس، جهاد اسلامی، جبهه مردمی برای آزادسازی فلسطین و جبهه مردمی (برای آزادسازی فلسطین) فرماندهی کل، اقدام دستگاه های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در سرکوب راهپیمایی ضدصهیونیستی فلسطینیان در شهر الخلیل را محکوم کردند. (المیادین)
ـ استرالیا رسما شهر بیت المقدس اشغالی را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.(اسوشیتدپرس)
آمریکاـ دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا میک مولوینی(Mick Mulvaney ) رئیس دفتر مدیریت و بودجه را به عنوان رئیس موقت کارکنان کاخ سفید معرفی کرد.(خبرگزاری صداوسیما)
ـ رئیس جمهور آمریکا در توئیتی نوشت: ما در مذاکره با کره شمالی عجله ای نداریم و پتانسیل فوق العاده ای برای موفقیت این کشور وجود دارد. کیم جونگ-اون بهتر از هر کس دیگری این را درک می کند و به صورت کامل از منافع آن برای مردمش استفاده خواهد کرد. ما در حال انجام کار خوبی هستیم.(خبرگزاری صداوسیما)
ـ دونالد ترامپ مدعی شد : اقتصاد چین از فشار تعرفه های تجاری که او ایجاد کرد متاثر شده است و فکر می کند که «توافقی بزرگ و بسیار جامع» می تواند میان آمریکا و چین ایجاد شود.(اسوشیتدپرس)
ـ هوگان گیدلی معاون مطبوعاتی کاخ سفید، گفت: کاخ سفید در حال رد اتهامات وکیل سابق ترامپ درباره دستور رئيس جمهور برای پرداخت حق سکوت است. هوگان گیدلی از رسانه ها به علت جدی گرفتن مایکل کوهن و اعتبار بخشی به یک فرد محکوم شده انتقاد کرد. (آسوشیتدپرس)
ـ جبهه های متعدد و متفاوتی برای ترامپ گشوده شده است که سال 2019 را برای مستاجران کاخ سفید دشوار خواهد کرد. کارشناسان سیاسی بر این عقیده اند از بعد از جنگ داخلی آمریکا چنین اوضاعی را برای رئیس جمهور آمریکا شاهد نبوده اند. مشکلاتی زیاد و عمیق که راه حلی برای آن نمی بییند. (خبرگزاری صداوسیما)
ـ رئیس جمهور آمریکا در پیامی توئیتری نوشت:همانگونه که پیش بینی کرده بودم قانون خدمات درمانی اوباما غیرقانونی اعلام شد.(خبرگزاری صداوسیما)
بلاروسـ الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس با انتقاد از برنامه کرملین برای افزایش بهای نفت خام صادراتی به بلاروس، این اقدام را به عنوان بخشی از اقدامات مسکو برای متقاعد کردن بلاروس برای پیوستن به روسیه خواند.(آسوشیتدپرس)
چینـ پس از اعلام شرکت «اورانـژ» در فـرانسه و شرکت «دویچه تلکوم» آلمان مبنی بر بازنگری در استراتژی شان در خصوص همکاری با هوآوی، این شرکت چیـنی با مشکلات جدیدی در اروپا مواجه شده است.(رویترز)
ـ هکرهای انفورماتیکی چین توانستـند با هدف سرقت اطلاعات حساس، به ویژه طرح های موشکی، در سیستـم های چندین مقاطعه کار نیروی دریایی آمریکا نفـوذ کنند.(رویترز)
فرانسهـ یک سرباز سابق انگلیسی که در ترکیه به ارتباط با شبه نظامیان کرد، متهم شده بود، گفت موفق شده از ترکیه به انگلیس بگریزد.(خبرگزاری فرانسه)
آلمانـ صدراعظم آلمان گفت: آینده مناسبات اتحادیه اروپا به انگلیس به تصویب توافقنامه خروج انگلیس از اتحادیه در مجلس عوام بستگی دارد. (رویترز)
لهستانـ نوجوانان با برگزاری تظاهرات در حاشیه کنفرانس آب و هوایی در لهستان از مذاکره کنندگان خواستند تا درباره شیوه مبارزه با گرم شدن کره زمین به توافق برسند.(آسوشیتدپرس)
یمنـ جنگنده های ائتلاف متجاوز سعودی با بمب های خوشه ای منطقه بیت الفقیه در الحدیده یمن را هدف قرار دادند و این در حالی است که بر اساس توافق سوئد در حدیده آتش بس برقرار شده است.(العالم)
ـ سخنگوی برنامه جهانی غذا با اشاره به توافق آتش بس در بندر الحدیده یمن گفت: این توافق کافی نیست اما شروع خوبی است.(خبرگزاری فرانسه)
ـ گروه های یمنی در حومه شرقی شهر الحدیده با هم درگیر شدند .این درگیری ها در حالی صورت می گیرد طرف های یمنی بر اساس توافق سوئد، درباره برقراری آتش بس در حدیده با یکدیگر توافق کردند.(المیادین)
ـ به عقیده ناظران جنبش انصارالله یمن پیروز مذاکرات سوئد بوده است.(الجزیره )
کاناداـ جان مک کالوم (John McCallum) سفیر کانادا در پکن روز جمعه با مایکل کوریگ (Michael Kovrig) یکی از دو شهروند کانادایی بازداشت شده در چین به ظنّ تهدید علیه امنیت ملی این کشور دیدار کرد.(خبرگزاری فرانسه)
ترکیهـ رجب طيب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هشدار داد درصورتی که آمریکا شبه نظامیان کرد را از منبج خارج نکند نظامیان آنکارا وارد این منطقه خواهند شد.(شین هوا)
ایتالیا ـ دولت ایتالیا برای نجات شرکت هواپیمایی الیتالیا از ورشکستگی مهلت بازپرداخت وام 900 میلیون یورویی خود را به این شرکت هواپیمایی برای شش ماه دیگر تمدید کرد. الیتالیا قرار بود این قرض خود را که دو سال پیش از دولت گرفته بود روز شنبه 24 آذرماه پرداخت کند.(خبرگزاری صداوسیما)
عربستانـ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، به طور جدی در نظر دارد که یک نشست به سبک کمپ دیوید با بنیامین نتانیاهونخست وزیر رژيم صهيونيستي و با میزبانی رئیس جمهور آمریکا تشکیل دهد. (پایگاه اینترنتی نشریه میدل ایست آی)
سوریهـ فرستاده ویژه سازمـان ملل در امور سوریه با نمایندگان ایـران، روسیه و ترکیه دیدار خواهد کرد.(رویترز)