به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی ودفاع مقدس؛ جلسه مجمع رزمندگان «لشگر10 سید الشهدا» با حضور جعفری مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی دفاع مقدس، سردارعلی فضلی، فرماندهان سپاه 10 سیدالشهدا ،فرماندهان سپاه استان البرز و پیشکسوتان ورزمندگان «لشگر 10 سیدالشهدا» برگزار شد.
بهروزمیرزایی مشاور مدیر عامل و مسئول طراحی موزه انقلاب اسلامی ودفاع مقدس استان تهران گفت: جلسه روز گذشته 20 آذرماه، نقش وعملکرد« لشکر 10سیدالشهدا» را که از لشکرهای تهران محسوب می شدند مورد بررسی قرار داد تا بدین صورت در راستای بیانات مقام معظم رهبر که تاکید بر بهره گرفتن از نقش لشکرهای تهران در برنامه ها وبخش های مختلف موزه دفاع مقدس داشتند؛ این نقش را با به تصویر کشیدن نقاط عطف وشاخص برای نسل امروز معرفی نماییم .
وی تصریح کرد: در این جلسه طرح های مورد نظر که نماد آن روزهاست همانند« پل نصر »که در عملیات «بیت المقدس2» در منطقه غنیش وغنیشان احداث شد ودر حقیقت مسیر پیروزی رزمندگان اسلام در بیت المقدس2 محسوب می شد، ارائه شد که ان شاء الله پس از بررسی های لازم در موزه دفاع مقدس به عنوان نماد عملیات بیت المقدس 2 ساخته شود.
همچنین در این جلسه کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس نیز مورد توجه قرار گرفت؛ که پیشکسوتان دفاع مقدس و افرادی که در لشگر و یگان10 سیدالشهدا حضور داشتند با ارائه تجربیات خود در آن دوران ها ،یاد وخاطره جوانمردی ها ورشادت های مردمان این سرزمین را یاداور باشند و در حقیقت این کتاب سندی مکتوب از آن دوران ها باشد.
کتاب «عزیز کرده» رونمایی و نقد شدسه شنبه های کتاب موزه انقلاب اسلامی ودفاع مقدس، کتاب «عزیز کرده» را رونمایی و نقد کرد.
به گزارش روابط عمومی واموربین الملل موزه انقلاب اسلامی ودفاع مقدس؛ سه شنبه های کتاب در این جلسه کتاب «عزیز کرده» را با حضور نویسنده کتاب «مرضیه نظرلو» و «احد گودرزیانی» منتقد، برگزار کرد.
در ابتدای این جلسه مرضیه نظرلو نویسنده کتاب به ارائه توضیحاتی درمورد قهرمان کتاب «شهید حسن تاجوک» پرداخت ودر ادامه به بیان مشکلات پیش رو جهت مصاحبه با افراد جهت جمع آوری اطلاعات کافی از شهید حسن تاجوک که بتواند زندگی این شهید را که از بزرگان خطه ملایر شناخته می شوند به تصویر بکشد امری بسیار حساس دانست که از نظر نویسنده در این کتاب سعی شده با حساسیت ویژه زندگی،افکار وسبک زندگی شهید به تصویر کشیده شود .
احد گودرزیانی منتقد ادبی در ادامه با اشاره به توضیحات نویسنده که پیشاپیش به بسیاری از نقدها پاسخ داد، این نویسنده جوان را در مسیر حرفه ای شدن دانست.
وی نثر روان و شیوای کتاب را بزرگترین نقطه قوت کتاب قلمداد کرد که می تواند مخاطب عام وخاص آثار مکتوب دفاع مقدس را مجذوب خود کند.
در ادامه جلسه؛ نظر مرتبط با کتاب از سوی حاضرین در جلسه بیان شد ونویسنده در پاسخ به چرایی انتخاب طرح روی جلد ونام کتاب گفت: یکی ازمعضلات اصلی برای نویسندگان طراحی جلد است که البته در این کتاب این مشکل وجود نداشت ، چرا که طراحان روی جلد کتاب ، اکثریت در بسیاری از مواقع بدون خواندن کتاب طرح روی جلد کتاب را طراحی می کنند ولی در کتاب «عزیز کرده» این اتفاق نیفتاد واز نظر خودم نیز طرح مناسب انتخاب شد. در مورد نام کتاب نیز باید یاداور شوم که نام کتاب برگرفته از متن وسوژه روایات است.
شایان ذکر است در ادامه این جلسه موضوعات مورد بررسی ونقد این کتاب از سوی حاضرین در جلسه ؛ نبود سند قوی برای برخی از روایات، ویراستاری ضعیف کتاب و سیاه سفید بودن گزارش های تصویری از زندگی شهید در انتهای کتاب ذکر شد.
احد گودرزیانی در ادامه نقدهای وارده به کتاب صریح بودن کتاب را تمجید کرد وافزود: صریح بودن از ویژگی های امروز جامعه است که در این اثر از نقاط قوت آن محسوب می شود اما در این کتاب صریح بودن در کنار عجله ایی کار کردن باعث به وجود آمدن غلط تایپی، ویراستاری شده است که حضور کارشناسان نظامی وتاریخی می توانست این موضوع را برطرف کند.
این منتقد ادبی در انتهای صحبت خود نامشخص بودن هویت کتاب را که در جایی رمان ودر جای دیگر تاریخ شفاهی ویا مستند روایی آمده ، در حقیقت نقد وارده به حوزه کتاب های مرتبط با دفاع مقدس دانست که این کتاب نیز از آن مستثنی نیست.
در انتها گودرزیانی با جمع بندی کلی جلسه نقد ورونمایی کتاب گفت؛ برگزاری جلسات نقد به صورت تعاملی همانند جلسه امروز بیش از پیش می تواند نویسندگان وصاحبان قلم را در خلق آثار وزین یاری رساند وامیدواریم جلسات نقد کتاب همانند امروز به صورت تعاملی برگزار شود.
مضمون کتاب «عزیز کرده» که توسط انتشارات صریر منتشر شده است ؛ زندگینامه شهید حسن تاجوک فرمانده طرح وعملیات لشگر انصار الحسین(ع) را از دوران تولد تا زمان شهادت به تصویر می کشد، این کتاب محصول 160 ساعت مصاحبه حضوری با دوستان، اقوام وهمرزمان شهید حسن تاجوک می باشد که پس از بررسی وتطبیق با حدود صد برگ سند به رشته تحریر درآمده است.