مشارکت همگانی برای اجتماعی شدن سلامت
اجتماعی شدن سلامت نیازمند مشارکت همگانی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: سلامت اجتماعی ارتباط تنگاتنگی با سلامت جسمی، معنوی و روحی دارد.
کرامت الله افراشی، سلامت اجتماعی را کمیت و کیفیت تعامل فرد با اجتماع برای ارتقای رفاه آحاد جامعه دانست که میتواند منجر به ارتقای سرمایه اجتماعی، امنیت اجتماعی، کاهش فقر و بی عدالتی شود و در مقابل، افزایش آسیبهای اجتماعی مانند بیکاری و فقر قرار دارد.
او با اشاره به اینکه تنها ۲۵ درصد سلامت جامعه به حوزه عملکرد وزارت بهداشت مرتبط است، دیگر عوامل موثر را شامل عوامل اقتصادی، اجتماعی و عوامل ژنتیک اعلام کرد.
وی افزود: بسیاری از بیماریهای ژنتیکی با مشاوره و آزمایشهای قبل از ازدواج قابل پیشگیری است.
معاون اجتماعی دانشگاه گفت: مشارکت همگانی مردم از اصول بسیار بااهمیت برای اجتماعی شدن سلامت است که در این زمینه نیک اندیشان و سمنها نقش بسیار خطیری دارند.
افراشی با اشاره به توجه دین مبین اسلام به موضوع مشارکت و همکاری، گفت: علاوه بر مشارکت مردم، نیاز به همکاریهای بین بخشی برای اجتماعی شدن سلامت وجود دارد.
وی، ارتقای سلامت و امنیت غذایی را از اولویتهای سلامت جامعه برشمرد و تاکید کرد: باید مردم را توانمند کنیم تا بتوانند خود مراقبتی داشته باشند و گرفتار بیماریها نشوند، چرا که ۷۰درصد علت مرگ و میر در کشور ما در اثر بیماریهای غیرواگیر است.
معاون اجتماعی دانشگاه با اشاره به موضوع «عدال در سلامت» به عنوان یک اصل بسیار مهم اجتماعی شدن سلامت، خواستار مشارکت و دسترسی مردم به اطلاعات صحیح برای ارتقای سلامت در جامعه شد.