به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، محمود واعظی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: بعد از دیدار اخیر سران قوا جلسات نمایندگان مجلس و دولت دیروز به صورت مفصل برگزار شد و امروز هم ادامه دارد و فردا هم جلسه بسیار مهمی برگزار می شود تا نتیجه بودجه سال آینده رسیدگی جدی به وضعیت طبقات مختلف از جمله کارمندان،کارگران و بازنشستگان باشد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر احتمال افزایش قیمت بنزین در سال آینده گفت: آنچه امروز در جریان است تهیه کارت سوخت برای جلوگیری از قاچاق آن است چرا که با توجه به فاصله قیمتی بنزین در ایران با کشورهای همسایه بخش قابل توجهی از بنزین قاچاق می شود.
واعظی خاطرنشان کرد: یکی از پیشنهادها این بود که بنزین در اختیار همه افراد جامعه قرار گیرد اما در بررسی کاملی که در دولت صورت گرفت نقاط ضعف آن بیشتر از نقاط مثبت به چشم آمد اما موضوع دیگری که مطرح می شود این است که بتوان بخشی از یارانه ای را که از بنزین کسب می شود در اختیار نیازمندان از جمله خانواده های تحت پوشش کمیته امداد ،سازمان بهزیستی همچنین روستاهای آسیب دیده از خشکسالی قرار داد.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره احتمال افزایش یارانه ها در سال 98 هم گفت: هم اکنون 78 میلیون نفر از جمعیت کشور یارانه دریافت می کنند و اگر ما بخشی از یارانه اقشار نیازمند و تحت پوشش نهادهای حمایتی را افزایش دهیم بهتر از این است که یارانه همه یارانه بگیران به اندازه کم افزایش یابد.
واعظی همچنین درباره نتیجه بحث ها در خصوص افزایش قیمت خودرو خاطرنشان کرد : وزیر سابق صنعت در اواخر مسئولیتش به دولت گزارش داد که با روند فعلی افزایش قیمت ها خودروسازان و قطعه سازان در یک سال آینده ورشکست می شوند و بهتر است برای آن فکری کنیم که البته این موضوع همزمان شد با جابه جایی وزرا اما پیشنهاد این است که قیمت خودرو 5 درصد پایین تر از قیمت شناور بازار در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد تا دست دلالان کوتاه شود.
وی خاطر نشان کرد: ما این تجربه را در فولاد و پتروشیمی ها داشتیم که نتیجه آن کاهش قیمت بود و دولت درباره وضعیت خودرو جوانب مختلف را در نظر می گیرد و در نهایت باید شرایط به گونه ای باشد که خودروسازان بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
واعظی در پاسخ به این پرسش که چرا با افزایش قیمت ارز قیمت کالاها افزایش یافت اما با کاهش قیمت ارز تغییری در قیمت کالا نداشتیم گفت: این حرف درستی است و باید قیمت کالاها کاهش یابد که از شنبه برخی کالاها روند کاهشی خواهند داشت.
وی افزود: زمانی که قیمت برخی کالاها بالا می رود مردم از نگرانی هل می زنند و به فکر خرید می افتند اما وقتی که قیمت ارز پایین بیاید کاهش قیمت محسوس نیست در عین حال رئیس جمهور به وزیر صنعت دستور داده که پیگیر کاهش قیمت کالاها در بازار باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پایان درباره تعلل اروپا در خصوص ایجاد کانال مالی نیز گفت: در همه تماس های مقامات اروپایی با سفرا و مقامات کشورمان بر ایجاد spv از سوی خود اروپایی ها تاکید شده اما به هر حال فشارهایی از سوی آمریکا روی آنها وجود دارد و ما تعلل اروپایی ها را عمدی نمی بینیم و امیدواریم ظرف دو سه هفته آینده این موضوع به نتیجه برسد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به مشکلات به وجود آمده برای ایرانیانی که به گرجستان سفر می کنند گفت: در این باره وزارت خارجه به صورت جدی موضوع را پیگیری و حتی سفیر این کشور را احضار کرد و سفیر ما هم در تفلیس به گرجستانی ها تذکر داد.
واعظی در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران افزود: ما از مردم خواستیم تا زمانی که دولت گرجستان رویه خود را تغییر نداده حتی المقدور از سفر به این کشور پرهیز کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که بالاخره مسئولیت تعیین نرخ 4 هزار و200 تومانی با جهانگیری بود یا نه گفت: این موضوع پس از جلسات فشرده ای که معاون اول رئیس جمهور برگزار کرده بودند به هیات دولت منتقل شد و در آنجا رئیس جمهور ابهاماتی داشتند و در پایان هم به تصویب رسید که نتیجه آن تصمیم کل دولت به حساب می آید.
واعظی درباره عضویت رژیم صهیونیستی در FATF و تاثیرش در عضویت ایران در آن افزود: اکنون دیپلمات های ما به اندازه کافی مجرب هستند که در مجامع بین المللی به نفع کشور یارگیری کنند ضمن اینکه این رژیم در بسیاری از مجامع که ما هم عضویت داریم عضو است اما آنقدری هم زور ندارند.
وی درباره وضعیت یارانه ها هم گفت: برخی استاندارن پیشنهاد کردند که یارانه در اختیار آنها قرار گیرد تا در منطقه خودشان توزیع شود چون که آنها به وضعیت فعلی انتقاد دارند مبنی بر اینکه چرا 20 نفر در تهران در کارگروهی نشسته اند و برای یارانه همه کشور تصمیم می گیرند.
واعظی افزود: پیشنهاد استانداران با استقبال دولت مواجه شد به ویژه این که در استان ها مسئولان استانها به صورت شبکه مویرگی با مردم در تماس هستند و امکان تشخیص نیازمند از غیر نیازمند بهتر فراهم است و افرادی که در شهرها نیاز به یارانه ندارند افراد نیازمند به یارانه را هم بهتر درک می کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پایان در خصوص شفاف سازی حقوق مسئولان و مقامات نیز گفت: اگر همه دستگاه ها در این زمینه وارد شوند دولت حتما پیش قدم خواهد شد.