پخش زنده
امروز: -
نخست وزیر انگلیس در پی افزایش شمار هم حزبی های درخواست کننده رای گیری درباره عدم کفایت سیاسی اش در لبه پرتگاه سیاسی قرار گرفت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن ، نخست وزیر انگلیس در پی افزایش شمار هم حزبی های درخواست کننده رای گیری درباره عدم کفایت سیاسی اش در لبه پرتگاه سیاسی قرار گرفت.
ترزامی که از جانب رهبران احزاب مختلف ، هم حزبی ها و موافقان برگزیت به ناکارآمدی در نحوه پیش بردن مذاکرات برگزیت متهم شده، قرار است عصر امروز صلاحیتش برای ادامه رهبری حزب و نخست وزیری به رای گذاشته شود .
چنانچه نصف بعلاوه یک 315 نماینده حزب حاکم محافظه کار در مجلس عوام انگلیس به عدم کفایت سیاسی ترزا می رای دهند او از رهبری حزب و به تبع آن از نخست وزیری کنار گذاشته خواهد شد .
در پی افزایش آشفتگی ها در جبهه سیاسی انگلیس ، نخست وزیر در نطقی تلویزیونی درباره افزایش نا بسامانی ها در شرایط حساس کنونی این کشور که باید در باره برگزیت تصمیم نهایی را بگیرد هشدار داد و آن را به زیان این کشور دانست .
ترزا می که رای گیری بر سر توافقش با اتحادیه اروپا درباره برگزیت را به علت مخالفت های گسترده و عمیق به تعویق انداخته است با اشاره به سفر فشرده و رایزنی دو روز اخیرش با مقامات اتحادیه اروپا در این باره گفت : من نگرانی های نمایندگان را با مقامات اروپایی در میان گذاشتم و پیشرفت هایي نیز حاصل شده است.
وی با تاکید بر انگیزه اش برای ماندن در جایگاه رهبری حزب و نخست وزیری برای به سر انجام رساندن برگزیت افزود : تغییر رهبری حزب محافظه کار به سود حزب و مردم نیست و در این شرایط آینده کشور را نیز به خطر می اندازد.
نخست وزیر انگلیس گفت : تغییر رهبر حزب حاکم و نخست وزیر اساس گفتگو ها را تغییر نخواهد داد و فقط به سود جرمی کوربین (رهبر حزب کارگر ، اصلی ترین حزب رقیب دولت) است.
آخرین باری که رای گیری درباره عدم کفایت سیاسی نخست وزیر انگلیس انجام شد سال 1979 یعنی 39 سال پیش و زمان نخست وزیری جیمز کالاهان بود که مارگارت تاچر رای گیری درباره عدم کفایت سیاسی او را خواستار شد .
ناظران سیاسی ، نابسامانی ها و شرایط کنونی انگلیس را بدترین وضع پس از جنگ جهانی دوم توصیف می کنند .
نخست وزیر انگلیس به منظور نجات توافقش با اتحادیه اروپا بر سر برگزیت و یافتن راهی برای غلبه بر طوفان مخالفتهای داخلی رایزنی با مقامات این اتحادیه اروپا را با جدیت پیگیری کرده است.
تراز می در دیدار و گفتگو با ژان کلود یونکر رییس کمیسیون اروپا و دونالد توسک رئیس شورای اروپا در بروکسل تلاش کرد با تغییراتی بتواند دست کم نظر بخشی از مخالفان را تامین کند تا توافقش نمیرد و جایگاه خود رانیز حفظ کند .
ترزا می پیش از دیدار با سران اتحادیه اروپا با مارک روت نخست وزیر هلند و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان هم دیدار و درباره برگزیت گفتگو کرد .
رسانه ها اعلام کردند مرکل پس از این دیدار گفت توافق جدیدی درکار نیست فقط می توانیم شرایط را بیشتر تشریح کنیم .
نخست وزیر انگلیس قرار است با نخست وزیر جمهوری ایرلند نیز بر سر چگونگی جدایی از اتحادیه اروپا گفتگو کند.
ایرلند دارای دو بخش است ، بخش شمالی که همچنان متحد انگلیس و یکی از چهار جزء بریتانیاست . بریتانیا شامل انگلیس ، اسکاتلند ، ولز و ایرلند شمالی است.
ایرلند شمالی تنها مرز زمینی انگلستان با اتحادیه اروپاست و یکی از گره های برگزیت در آنجا ایجاد شده است و توافق برگزیت نتوانسته نگرانی ها از گره در این منطقه را بگشاید نه برای موافقان برگزیت و نه برای مخالفانش.
علت اختلاف بر سر بازگشت مرز میان دو ایرلند و باقی بودن ایرلند شمالی در پیمان بازرگانی و گمرکی برای مدتی است که معلوم نشده است و مخالفان می گویند این شیوه می تواند ایرلند شمالی را عملا از بریتانیا جدا کند .
در حالیکه خانم می در حال رایزنی با مقامات اتحادیه اروپاست احزاب در انگلیس برای سرنگونی دولتش نقشه می کشند .
نیکولا استورجن رهبر حزب ملی اسکاتلند و رهبران احزاب ملی ولز و لیبرال دموکرات حمایت خود را از جرمی کوربین رهبر حزب کارگر اصلی ترین رقیب دولت اعلام کردند و از او خواستند انتخابات زود هنگام را خواستار شود .
به نوشته رسانه ها در انگلیس نسبت به روزهای پیش شمار بیشتری از نمایندگان مجلس رای گیری درباره کفایت سیاسی نخست وزیر را خواستار شده اند .
علاوه بر نمایندگان احزاب رقیب به نوشته دیلی میل 110 نفر از نمایندگان حزب حاکم محافظه کار هم اعلام کردند به توافق خانم می رای منفی خواهند داد .