به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما با وجود تلاش های نخست وزیر انگلیس برای مذاکره مجدد در مورد توافق خروج این کشور از اتحادیه اروپا، همه شواهد حکایت از آن دارد که دیگر اعضای اتحادیه در این مورد کوتاه نمی آیند. ترزا می، نخست وزیر انگلیس، که طرح وی برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا با مخالفت روز افزون در لندن مواجه است، روز سه شنبه از شرکای اروپایی اش - که هر گونه مذاکره مجدد در این باره را آن هم بعد از ماه ها مذاکره سخت و پیچیده رد می کنند - درخواست یاری کرد. وی در این راستا، نخست راهی هلند شد تا با نخست وزیر این کشور مارک روته گفتگو کند و سپس به برلین رفت تا با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان دیدار کند.
وی بعد از آلمان می بایست در بروکسل با ژان-کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا و دونالد توسک رئیس شورای اروپا ملاقات می کرد. وی سه شنبه شب در اتریش با صدر اعظم این کشور سباستیان کورتز و روز چهارشنبه با نخست وزیر ایرلند لئو وارادکار گفتگو کند. با همه این احوال پاسخ اتحادیه اروپا به همه این تلاش ها روشن است: اتحادیه آماده است درباره متن توافق برگزیت روشنگری کند اما مذاکره مجدد را به هیچ وجه نمی پذیرد. آنگلا مرکل یک بار دیگر در ملاقات اخیر با ترزا می بر این مهم تاکید کرد. وزیر امور اروپایی آلمان، میکائل روت نیز هرگونه مذاکره مجدد درباره برگزیت را رد کرد و وحدت رویه بیست و هفت کشور عضو اتحادیه را در این باب یادآور شد. وی از لندن دعوت کرد که سهم خودش را در این زمینه به عهده بگیرد.
به گزارش رویترز، برگزیت موضوع اصلی اجلاس اتحادیه اروپا در روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری در بروکسل است. لندن به خوبی واقف است که بدون حمایت صدر اعظم آلمان آنگلا مرکل، بختی برای تغییر موضع اعضای اتحادیه اروپا وجود ندارد. از سوی دیگر نخست وزیر انگلیس در برابر هجوم و انتقاد نمایندگان مجلس در انگلیس، به دنبال آن است که تضمین لازم را برای اینکه بند نجات یک شرط دایمی نباشد، به دست آورد؛ بر اساس این بند انگلیس باید از ایجاد مرز فیزیکی میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند اجتناب کند. ژان-کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا عقیده دارد توافق به دست آمده بهترین توافق و حتی تنها توافق ممکن است. هیچ امکانی برای مذاکره مجدد وجود ندارد. بر این اساس، ترزا می که از شکستی تحقیر کننده در مجلس انگلیس در رای گیری درباره برگزیت بیمناک بود، رای گیری را به تعویق انداخت. دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد رای گیری که قرار بود سه شنبه این هفته انجام شود تا 21 ژانویه 2019 به تعویق افتاد.
در لندن، نمایندگان محافظه کار که قصد دارند ترزا می را از قدرت کنار بگذارند، عقیده دارند می توانند زمینه را برای برگزاری جلسه رای عدم اعتماد به رئیس دولت فراهم کنند. برای این منظور درخواستی با امضای حداقل 48 نماینده لازم است. به گفته یک مسئول بخش سیاسی اسکای نیوز، این تعداد در حال تکمیل شدن است. در پی انتشار این اخبار، ارزش پوند انگلیس در برابر یورو و دلار کاهش یافت. استیو بیکر نماینده محافظه کار ضد اتحادیه اروپا عقیده دارد که زمان کنار رفتن ترزا می از قدرت فرا رسیده است. وی گفت: اگر نمی توان با این توافق به جلو حرکت کرد ... به نظر می رسد بهترین روش برای تغییر سیاست تغییر نخست وزیر است و واقعا بر این باورم که نخست وزیر وظیفه دارد در این شرایط از قدرت کنار برود.
بسیاری از نمایندگان مخالف در مجلس انگلیس، برای خروج از بن بست فعلی، برگزاری همه پرسی جدید درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را خواستار شدند. از جمله این نمایندگان می توان به رهبر لیبرال- دموکرات ها، ونس کیبل، همچنین یان بلکفورد، از حزب ملی اسکاتلند، و مارگارت بکت از حزب کارگر اشاره کرد. نخست وزیر محافظه کار سابق، جان میجر، نیز عقیده دارد بهترین راه این است که انگلیس به سرعت از تصمیم به خروج از اتحادیه اروپا برگردد.