430 هزار نفر امسال باسواد شده اند
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: از ابتدای امسال تاکنون 430 هزار نفر باسواد شده اند که بیش از 220 هزار نفر بی سواد مطلق بوده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در حاشیه سومین جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان در ارومیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: تا پایان امسال نزدیک به 180 هزار نفر از جمعیت بی سواد کشور با سواد می شوند.
باقرزاده افزود: از ابتدای امسال تاکنون 430 هزار نفر باسواد شده اند که بیش از 220 هزار نفر بی سواد مطلق بوده اند.
او با اشاره به این که یک ماه دیگر برای ثبت نام افراد بی سواد باقیمانده است، گفت: پیش بینی می شود تا پایان امسال 170 تا180 هزار نفر دیگر از جمعیت بی سواد کشور کم شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور مبنای تعیین وضعیت سوادآموزی در کشور را نتایج سرشماری نفوس مسکن 1395 دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج آن سرشماری 2 میلیون 690 هزار نفر معادل چهار و هفت دهم درصد از جمعیت کشور بی سواد مطلق هستند.
باقرزاده گفت: از این تعداد 400 هزار نفر اتباع خارجی و عمدتا تبعه افغانستان هستند و حدود 300 هزار نفر از افراد بی سواد کشور را مرجع رسمی یعنی سازمان بهزیستی، آموزش ناپذیر اعلام کرده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور تسهیل دسترسی را از اقدامات مهم این سازمان در ریشه کنی بی سوادی در کشور عنوان کرد و افزود: در دوسال گذشته 86 هزار نفر از زندانیان کشور در زندانها آموزش دیده اند و در پادگانها نیز به جمعیت قابل توجهی از سربازان باسواد شده اند.
باقرزاده شناسایی اولیاء بی سواد دانش آموزان را از اقدامات سازمان نهضت سوادآموزی کشور برشمرد و گفت: تاکنون از حدود 660 هزار نفر که شناسایی شده بود تنها 173 هزار نفر بی سواد باقیمانده اند.
او در ادامه به آموزش 10 هزار نفر از معلولان بی سواد در دوسال گذشته اشاره کرد و افزود: در این روش با مراجعه مربی به منزل معلولان برنامه های آموزش آنها اجرایی می شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات کیفی این نهاد در امر مبارزه با بی سوادی نیز اشاره کرد و گفت: با هدف ارتقاء آموزش مبتنی بر فناوریهای نوین، سه طرح آزمایشی مبتنی بر موبایل و تبلت در کشور اجرا می شود.
باقرزاده افزود: طرح آموزش کتابخوانی از طریق تبلت با عنوان خانواده سلامت با مشارکت اسپانسر خارجی از جمله این طرح هاست که در 5 استان اجرا می شود و به تدریج توسعه خواهد یافت.
او تصریح کرد: استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و کردستان درخصوص مبارزه با بی سوادی مطلق نیازمند توجه بیشتری هستند.