پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از روزنامه " ینی مساوات"، سیاووش نوروزوف، معاون دبیر اجرایی حزب حاکم "ینی آذربایجان" و رییس کمیته اتحادیه های اجتماعی و امور دینی مجلس جمهوری آذربایجان با اعتراض به سفر گروهی از فعالان سیاسی و فرهنگی روسیه به ارمنستان گفت : « درباره "کنستانتین زاتولین" (معاون اول "کمیته روابط با هموطنان و همگرایی اوراسیایی" دومای روسیه) زیاد صحبت می شود. دیاسپورای ارمنی در نشستی که او برگزار می کند، حاضر می شود. اما، به جز برنامه هایی که سفارت جمهوری آذربایجان و " بنیاد حیدرعلی اف" در روسیه برگزار می کنند، کدام سازمان از جمهوری آذربایجان وجود دارد که در آنجا برنامه ای برگزار کرده باشد؟ در آنجا، افراد ثروتمند از امکانات موجود میان کشورها استفاده می کنند."
دادگاه عالی روسیه در ماه مه گذشته ، مجوز فعالیت "کنگره آذربایجانی های سراسر روسیه" را به درخواست وزارت دادگستری این کشور لغو کرد و پس از آن نیز سازمان جدیدی برای لابی گری جمهوری آذربایجان در روسیه جایگزین آن نشده است.
فضایل آقامالی، نماینده مجلس جمهوری آذربایجان گفت : " دیاسپورا ( جمعیت مهاجر) آذربایجانی ها در روسیه اهمیت دارد، اما متاسفانه در سطح سازمان دهی شده نیست و نمی تواند به تامین منافع ملی جمهوری آذربایجان در روسیه خدمت کند. در روسیه، آذربایجانی های بسیار ثروتمندی وجود دارند، اما آنها یک جا جمع نمی شوند تا در مقابل ارامنه بایستند و منافع جمهوری آذربایجان را تامین کنند. برعکس، در گذشته ثروتمندان آذری در روسیه ائتلافی ضد آذربایجانی با نام " اتحادیه میلیاردرها" تشکیل دادند و "رستم ابراهیم اف" را که در سیاست ناشی است، به عنوان رهبر خود برگزیدند. این اتحادیه بعدا هم تلاش کرد جمیل حسنلی را که پیشینه علمی قابل قبولی در زمینه تاریخ دارد، اما در سیاست تحت تاثیر علی کریم لی، رییس حزب مخالف جبهه خلق قرار گرفته است، به ریاست جمهوری آذربایجان برساند که اگر اینطور می شد، (جمهوری) آذربایجان با فاجعه مواجه می شد. "
فضایل ابراهیم لی افزود : " از زمانی که رییس "کمیته دولتی امور دیاسپورا" جمهوری آذربایجان تغییر کرده و "فواد مرادوف" به ریاست این کمیته منصوب شده است، تغییراتی در حال وقوع است. فواد مرادوف در حال تدارک درست فعالیت های این کمیته است و تمامی ظرفیت ها را برای ایجاد شبکه دیاسپورای قدرتمند جمهوری آذربایجان در دنیا به کار گرفته است. اما، اگر تلاش های هم نژادهای ما در کشورهای مختلف برای سازمان دهی گروه های لابی جمهوری آذربایجان وجود نداشته باشد، تلاش های فواد مرادوف نیز موثر نخواهد بود. "