پخش زنده
امروز: -
مدیر منطقه آزاد چابهار: در ۲ سال گذشته حدود ۴۲۰ قرارداد سرمایه گذاری منعقد و عملیات اجرایی آنها شروع شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالرحیم کردی افزود: حدود ۱۳۰ واحد فعال تولیدی در این منطقه داریم، مجموع ارزش قراردادهای منعقد شده حدود 3 هزار و 400 تا 3 هزار و 500 میلیارد تومان است که از این تعداد 167 طرح پیشرفت فیزیکی بالای 30 درصد دارد که امیدوارم با اجرای این طرح ها در سالهای آتی شاهد شکوفایی و رونق جدی منطقه آزاد چابهار باشیم.
وی گفت: ارزش تولیدات ما در چابهار از سال 92 تا 96 تقریباً 20 برابر شده است.
مدیر عامل منطقه آزاد چابهار درباره حضور هندی ها در این بندر گفت: حضور هندی ها در چابهار حاصل قراردادی است که وزارت راه و شهرسازی برای بهره برداری از فاز اول بندر شهید بهشتی منعقد کرده است که یکی از بهترین قراردادهای بازاریابی در بندر شهید بهشتی محسوب می شود و نوع قرارداد آن به شکلی است که بعد از استقرار تجهیزات در فاز یک بندر بهره برداری از آن به مدت 10 سال در اختیار یک شرکت هندی است و بعد از آن مدیریت بندر به عهده سازمان بنادر خواهد بود.
کردی گفت: البته درخواست سرمایه گذاری های دیگری در حوزه پتروشیمی، راه آهن، صنایع انرژی بر، مثل فولاد و آلومینیم داریم که در حال بررسی آنها هستیم و امیدواریم از این فرصت به درستی استفاده کنیم.
وی افزود: خوشبختانه با توجه به طرح های توسعه ای که در کشور در حال انجام است نگاه بین المللی و داخلی به چابهار شده و حجم سرمایه گذاری در دو سال گذشته رشد بسیار خوبی دارد و طرح هایی در زمینه توسعه بندر، راه آهن، جاده در حال اجراست که همه اینها مشوق های خوبی برای سرمایه گذاری های داخلی و خارجی است.
مدیر عامل منطقه آزاد چابهار در مورد میزان صادرات و واردات در چابهار گفت: در بخش واردات دو موضوع وجود دارد بخشی از واردات برای مناطق آزاد انجام می شود و به صورت عام کالای تجاری است که در واقع بودجه مناطق است و به عنوان مناطق آزاد بخشی از عوارض آن به عنوان درآمد دریافت می شود.
کردی ادامه داد: این موضوع در مناطق آزاد ثبت نمی شود و فقط در گمرک جمهوری اسلامی ایران ثبت می شود و عوارض آن را مناطق آزاد دریافت می کند و وارد سرزمین اصلی می شود که به اقتضای درآمد و نیاز بازار داخلی است.
وی گفت: سهمیه چابهار از 3 میلیارد دلار از کالای تجاری که باید از مناطق آزاد وارد کشور شود 500 میلیون دلار است یعنی پارسال از مجموع 500 میلیون دلار حدود 440 میلیون دلار از طریق منطقه آزاد جذب شد و به عنوان بودجه عمرانی و درآمد دولت صرف طرح های عمرانی منطقه خواهد شد.
مدیر عامل منطقه آزاد چابهار افزود: بخش دیگری از واردات کالا، کالاهای همراه مسافر است که به عنوان مصرف در منطقه وارد می شود، ارزش این نوع واردات در سال گذشته 100 میلیون دلار بوده است که با توجه جمعیت 140 هزار نفری چابهار و جمعیت شهرهای اطراف آن که به 350 تا 400 هزار نفر می رسد رقم قابل توجهی نیست.
کردی تاکید کرد: اتهام قاچاق منطقه آزاد با محاسبه جمعیت و کالای همراه مسافر به ارزش 100 میلیون دلار در سال از آنجا که صرف نیاز داخلی می شود برای قاچاق عددی نیست چون ورودی و خروجی کالا در منطقه آزاد چابهار به عنوان جایی که مرز رسمی و گیت های ورودی در اختیار ندارد اتهام قاچاق غیر کارشناسی است و آن را وارد نمی دانند.
ترمینال مسافربری فرودگاه چابهار ساخته می شود
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: چابهار فرودگاه مسافری مناسبی ندارد و فرودگاه فعلی چابهار نظامی است و توسعه آن نیز دشوار است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛عبدالرحیم کردی در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: پارسال توافقی با نیروی هوایی انجام شد که براساس آن 250 هکتار زمین از نیروی هوایی خریداریو ترمینال مسافری در این محوطه طراحی شده است که قرار است با سرمایه گذاری بانک حکمت ساخته شود.
وی همچنین درباره کارگو ( فرودگاه باری ) در چابهار نیز گفت: با راه اندازی حمل و نقل هوایی، منطقه آزاد چابهار از هر چهار روش حمل و نقل دریایی، هوایی، زمینی و ریلی برخوردار می شود.
کردی گفت: ترانزیت و حمل و نقل، ماموریت اصلی چابهار است اما تبدیل به مرکز سوم پتروشیمی کشور به ظرفیت 20 میلیون تن که تاکنون 6 طرح پتروشیمی مجوز زیست محیطیگرفته و سه طرح در حال اجراست و تعریف ظرفیت ده میلیون تنیفولاد برای آن در نظر گرفته شده است که از این ظرفیت یک میلیون و 600 هزار تن در حال ساخت است.
وی همچنین اضافه کرد: تفاهم نامه ای در همین زمینه با چینی ها در زمینه پتروشیمی در چابهار امضا شده است.
کردی افزود: لجستیک به معنای " مجموعه ای خدمات حمل و نقل کالا در بهترین زمان و قیمت" یکی از بهترین ظرفیت های چابهار است.
وی گفت: برای توسعه شهرک دارویی نیز با چینی ها و در زمینه شیلات با ژاپنی ها مذاکراتی انجام دادیم.
کردی درباره علت حذف چابهار از تحریم های ظالمانه گفت: آمریکا به دنبال توسعه افغانستان است به همین دلیل به دنبال مناسب ترین مسیر ارتباطی یعنی چابهار است.
وی درباره حمایت از حضور هندی ها یا چینی ها در چابهار نیز گفت: ما به منافع کشور خودمان و به حضور ایران در چابهار می اندیشیم اما امیدواریم در آینده بتوانیم ژاپنی ها و کشورهای اروپایی را نیز در این منطقه درگیر سرمایه گذاری کنیم و ایران بازیگر اصلی مناسبات چابهار باشد.
کردی در مورد ثبت سفارش کالا در منطقه آزاد نیز گفت: از ابتدای امسال بیش از 200 میلیون دلار درخواست ثبت سفارش در چابهار به ثبت رسیده است.
وی در پاسخ به این سوال که حملات تروریستی تاثیری در خصوص حضور سرمایه گذاران خارجی در این بندر دارد نیز گفت: چابهار با عنوان یک نقطه استراتژیک از تحریم ها خارج شده و به همین دلیل به دنبال آسیب زدن و ناامن جلوه دادن آن است اما این بار تحلیلگران نیز به هدفمند بودن این حملات اشاره کردند و دشمن نتوانست به اهداف خود برسد.
وی درباره شایعه ویژه خواری آقازاده ها در منطقه چابهار نیز گفت: شرکت نگین توسعه مکران مربوط به شستا و صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح است به همین دلیل آقازاده ای در چابهار ویژه خواری نمی کند.