پخش زنده
امروز: -
رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: تاکنون بخشنامهای صادر نشده بود که عطف به ماسبق شود و اجرای آن به ماهها قبل برگردد؛ این در حالی است که بخشنامه اخیر بانک مرکزی شرایطی را فراهم کرده که صادرات از فروردین امسال مشمول این بخشنامه شود در حالیکه بخشنامه آبان ماه صادر شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محمد لاهوتی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران با اشاره به صدور بخشنامه های متعدد از سوی دولت، خواستار تصمیم گیری یکپارچه در حوزه صادرات غیرنفتی شد و افزود: تصمیم گیری درباره صادرات باید در یک دستگاه متمرکز شود.
وی با اشاره به مشکلات صادرکنندگان کشور ادامه داد: نخستین موضوعی که باید مدنظر قرار گیرد اهمیت صادرات در شرایط آخرین و ارز آوری خالص است که باید اصل مطلب را بر این موضوع بگذازیم که صادرکننده شناسنامه دار حتما ارز را به کشور برمی گرداند اما اگر اکنون مشکلاتی بر سر راه صادرات قرار دارد که کار بازگشت ارز را سخت می کند.
لاهوتی اصافه کرد: ما تاکید داریم که صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادرات را حتما به کشور برگردانند، این در حالی است که شرایطی نداریم که فرصت را از دست بدهیم ضمن اینکه ممنوعیت صادراتی باعث از دست رفتن بازار می شود.
وی گفت: بر اساس دستور مقام معظم رهبری هر گونه تصمیم پیش از صدور بخشنامه باید با مشورت بخش خصوصی اتخاذ شود؛ در حالیکه نباید بخشنامه از پیش تعیین شود و تنها یک جلسه مشورتی با بخش خصوصی برگزار شده و نظرات آنها اعمال نشود.
رئیس کنفدراسیون صادرات با اشاره به تدوین بودجه سال ۹۸ که هم اکنون در دست بررسی از سوی مجلس است، افزود: مشوق های صادراتی باید به روز به صادرکننده پرداخت شود تا از اثرگذاری لازم برخوردار شود؛ نه اینکه صادرکنندگان مشمول دریافت مشوق صادراتی در سال ۹۵ شوند ولی در سال ۹۶ بودجه آن تامین نشود و در سال ۹۷ هنوز پرونده ها بلاتکلیف است.
انتخاب صادرکننده نمونه بر اساس دستورالعمل های سازمان توسعه تجارت، به اتاق بازرگانی تهران موکول شد که اگرچه سال گذشته ۵۶ پرونده از سوی صادرکنندگان به دبیرخانه ارسال شده بود و امسال این تعداد به ۳۴ پرونده واصل شد که ۱۵ صادرکننده به عنوان نمونه استان تهران انتخاب شده اند.
خوانساری: دولت برای اصلاح نرخ ارز، ۵ سال زمان را از دست داد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران با انتقاد از تاخیر در تصمیم گیری های مهم گفت: تحریم داخلی بسیار بدتر ازتحریم خارجی است و دولت برای اصلاح نرخ ارز، ۵ سال زمان را از دست داد.
مسعود خوانساری در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران افزود: یک سوال در ذهن دارم که چرا کشور ما با توجه به ظرفیت های داخل کشور که مسیر شمال به جنوب، موقعیت سرزمینی و هم مرزی با هشت کشور از مشخصه های آن است، باید بیش از سه میلیون بیکار داشته باشد و پنج دهک آن زیر خط فقر به سر ببرند؟ این در حالی است که نخبه ها هر سال کشور را ترک می کنند و همه اینها به این برمی گردد که در مواقع مناسب تصمیم نمی گیریم.
وی اضافه کرد: در خصوص ارز که عمدتا بحث روز است حدود ۵ سال برای تک نرخی کردن و واقعی کردن نرخ تصمیم نگرفتیم و به یکباره ۳۰ بخشنامه صادر شد.
خوانساری اضافه کرد:سخنان و تاکیدات مقام معظم رهبری مورد عمل واقع نمی شود؛ این در حالی است که صادرات با مشکلات مزمن مواجه است و از خبرگان این بخش نظرخواهی نمی شود ؛ بسیاری از صادرکنندگان خوشنام کار صادرات را متوقف کرده اند. کشورها بدون مشارکت بخش خصوصی رشد نمی کنند.
وی گفت: دولت اگر می خواهد در حوزه صادرات موفق باشیم باید کار را به کاردان بسپارد. در حوزه پوشاک، بازار ایران در اختیار چین و ترکیه است در حالیکه اگرچه واردات داشتیم ولی اکنون می توانیم صادرات داشته باشیم؛ البته مشکل اصلی تولیدکنندگان عدم امکان ثبت سفارش مواد اولیه واردات است.
خوانساری گفت: تحریم داخلی بسیار بدتر از سختگیری و تحریم خارجی است؛ این در حالی است که اکنون علی رغم مشکلات تحریم می توانیم صادرات را رونق دهیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران ادامه داد: ما با ساخت نیروگاه می توانیم برق منطقه را تامین کرده و در شرایط تحریم ارزآوری داشته باشد؛ پس دولت باید زمینه ساز حل مشکلات و هموار کردن راه باشد.
رفتار غیرصادرکننده ها به حساب صادرکنندگان نوشته نشود
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: برخی در فرآیند صادرات تخلف کردند اما رفتار برخی غیرصادرکنندهها نباید به پای صادرکنندگان نوشته شود.
اسدالله عسگراولادی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران، افزود: ارز حاصل از صادرات باید به چرخه اقتصادی برگردد، اما ظرف سه ماه ۴۰ بخشنامه ضد و نقیض صادر شده که همدیگر را باطل می کند و این برای صادرات مشکل آفرین شده است.
وی افزود: در سال های عادی بیش از ۱.۵ میلیارد دلار پسته صادر می کنیم و این در حالی است که بیشتر صادرکنندگان این بخش صادرات بالای ۵۰ میلیون دلاری دارند و بخشنامه اخیر بانک مرکزی برای بازگشت ارز صادراتی، مناسب بسیاری از صادرکنندگان نیست.
عسگراولادی با بیان اینکه ما می خواهیم و موظفیم ارز حاصل از صادرات را به کشور برگردانیم افزود: سامانه نیما برای خریداران خارجی ما شناخته شده نیست و باید تجدیدنظر در مورد آن صورت گیرد. وقتی قیمت ارز بی محابا بالا رفت، قیمت کالای صادراتی بالا رفت ولی اکنون که ارز کاهش نرخ داشته است کالای صادراتی ارزان نشده است.
وی گفت: امروز یک کیلو پسته در دنیا نه هزار یورو خریداری می شود که ۱۲۰ هزار تومان است در حالیکه این نرخ در داخل عمل نمی شود.
وی با بیان اینکه عملکرد سازمان توسعه تجارت را در حوزه صادرات نمی پسندم گفت: سازمان توسعه تجارت یک سازمان وارداتی است و بنابراین بهتر است وزارت صادرات یا یک سازمان مستقل برای صادرات تشکیل شود چراکه صادرات محور توسعه اقتصادی هر کشور است.
عسگراولادی گفت: باید صادرات غیرنفتی با صادرات نفت برابر شود. من صادرات را عبادت می دانم و تمام تلاش خود را برای صادرات و رونق آن دارم.