پخش زنده
امروز: -
ضعف در بازاریابی و تحول و تنوع طلبی تولیدات ، مشکل مهم حوزه صنایع دستی در خراسان رضوی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گرشگری خراسان رضوی یکشنبه شب در حاشیه بازدید از نمایشگاه سراسری صنایع دستی و گردشگری در گناباد گفت: برخی صنایع دستی خراسان رضوی با وجود ظرفیت های بسیار، بخاطر فقدان توجه به امور بازاریابی و تنوع نتوانسته اند در بازارهای مصرف از نظر کمی و کیفی توسعه یابد.
محمد مطیع افزود: صنایع دستی مانند سفالگری و نمدبافی با وجود ریشه در اصالت فرهنگ این منطقه همچنان با طرح های قدیمی تولید می شوند؛ در حالی که برای نقش آفرینی بهتر در بازار مصرف داخلی و خارجی نیازمند تحول و تنوع در طرح، بهره گیری از لعاب ها و شیوه های به روز در فرآیند تولید هستند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گرشگری خراسان رضوی همچنین از بی توجهی دستگاه های اجرایی نسبت به اجرای مصوبه دولت مبنی بر لزوم تهیه صنایع دستی در قالب هدایای همایش ها در این استان انتقاد کرد.
مطیع گفت: این مصوبه دولت اقدام خوبی برای فرهنگ سازی در جامعه نسبت به ظرفیت های تولید صنایع دستی به شمار می رود ولی توجه کافی نسبت به آن نمی شود.
وی گفت: صنایع دستی با توجه به ظرفیت های خاص خود شامل ارزش افزوده بالا، اتکاء به مواد اولیه داخلی و ریشه در فرهنگ و اصالت این مرز و بوم، از ارکان اصلی رونق اقتصادی و توسعه گردشگری به شمار می رود.
نمایشگاه سراسری صنایع دستی گناباد با حضور 9 استان تا روز بیست و پنجم آذر ماه جاری در گناباد دایر است.
در این نمایشگاه صنایع دستی، سوغات و جاذبه های گردشگری استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان، اصفهان، مازندران، اردبیل، یزد، گلستان و زنجان در معرض دید عموم قرار دارد.
50 هنرمند در مدت 9 روز برپایی نمایشگاه به عرضه تولیدات خود در رشته های سفال، پارچه بافی، گلیم، رودوزی های سنتی، نمد، میناکاری و سنگ های قیمتی پرداخته اند.
70 رشته صنایع دستی همچون زیورآلات سنتی، قلمزنی انگشتر، حکاکی و مرصعکاری، حجاری سنگ، گلیم بافی، سراجی سنتی، کاشی معرق و هفت رنگ، کاشی سازی سنتی، منبت چوب، گره چینی، معرق چوب، فیروزه کوبی، سفال و سرامیک ، مشبک چوب و فلز، نازک کاری چوب، معرق چرم و فیروزه، مقرنس کاری، گچبری، نگارگری ایرانی و آینه کاری در خراسان رضوی ثبت شده است.