پخش زنده
امروز: -
سالانه 3 میلیون نفر در جهان دچار مسمومیت با حشره کش های فسفردار آلی می شوند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مشاور سم شناسی بالینی سازمان جهانی بهداشت و سازمان منع سلاح های شیمیایی در نشست تخصصی ایمنی مواد غذایی میوه، سبزی و فرآورده های آن در مشهد با اشاره به اینکه سموم آلی در میوه ها و سبزی ها 2 دسته آفت کش ها و کودهای شیمیایی هستند گفت: آفت کش ها شامل حشره کش ها، قارچ کش ها، جونده کش ها و کودهای شیمیایی نیز شامل کودهای ازته، اوره، فسفاته، کلسیم و امثال آن است.
دکتر مهدی بلالی با بیان اینکه مقاومت حشرات به سموم فسفردار آلی بسیار زیاد شده است افزود: به همین دلیل کشاورزان با روش هایی از جمله افزایش غلظت، افزایش دفعات سم پاشی و سم پاشی منطقه ای اقدام به مقابله با حشرات می کنند.
وی اظهار داشت: مصرف بیش از حد سموم فسفردار آلی به دلایلی از جمله مقاومت زیاد حشرات در برابر آنها و نیز سمی بودن برای انسان، مخاطرات سلامتی فراوان به همراه دارد.
دکتر بلالی با اشاره به یک تحقیق علمی در کشور چین گفت: بر این اساس میزان سموم فسفردار آلی بعد از پوست کندن میوه 60 درصد و با شستن با آب گرم 80 درصد کاهش می یابد.
این استاد دانشگاه افزود: براساس یک تحقیق علمی دیگر در کشور انگلستان ماندگاری سم فسفردار آلی در میوه ها و سبزی هایی مانند توت فرنگی، اسفناج، گوجه فرنگی، شلیل، سیب زمینی، سیب درختی، کرفس، فلفل دلمه و قرمز، هلو، گیلاس، خیار، کدو زمستانی و انگور بیشتر است که توصیه می شود با جایگیزین کردن سایر محصولات ویتامین های مورد نظر کسب شود.
وی با بیان اینکه در زیر گروه کودهای شیمیایی اغلب کودهای ازت دار و نیتروژنه مصرف می شود اظهار داشت: شیوع سرطان در استانهای شمالی کشور به دلیل مصرف زیاد کود اوره است.
وی گفت: تلخی غیر طبیعی در محصولاتی مانند کاهو و سیب نشان از وجود کود اوره دارد.
دکتر بلالی افزود: تبدیل کود اوره به نیترات و تبدیل کودهای فسفاته به سم کادمیوم عوارض بسیار برای انسان دارد.
نشست تخصصی ایمنی مواد غذایی در میوه ها و سبزیجات و فرآورده های آن، با هدف آگاهی بخشی در زمینه منابع آلاینده و باقیمانده سموم در میوه ها و سبزیجات، بررسی وضعیت باقیمانده سموم آلی، باقیمانده فلزات سنگین و آلودگیهای میکروبی در میوه و سبزی و فرآورده های آن، از سوی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شده است.