ممنوعیت ذبح دام در معابر عمومی و خانه ها
ذبح دام در معابر عمومی و خانه ها، به دلیل خطرات بیماری های مشترک بین انسان و دام در خراسان جنوبی ممنوع شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار صبح امروز در کمیته ساماندهی کشتارگاه های دام استان، از ابلاغ منطقه بندی برای احداث کشتارگاه های صنعتی در استان خبر داد و گفت: کسانی که قصد سرمایه گذاری در احداث این کشتارگاهها دارندبا اولویت استقرار در 5 منطقه از استان می توانند اقدام کنند تا گوشت سالم برای مردم وارد بازار شود.
در خراسان جنوبی 8 کشتارگاه سنتی و 2 کشتارگاه نیمه صنعتی فعال است.
علوی مقدم همچنین ضمن تاکید بر منع ذبح غیر مجاز در معابر و خانه ها، بر تبلیغات و اطلاع رسانی گسترده برای آگاه سازی مردم اشاره کرد و افزود: کشتارگاه های غیر اصولی و سنتی از رده خارج می شوند و در تلاشیم که سرمایه گذاران را برای احداث کشتارگاه های صنعتی ترغیب کنیم.
مدیر کل دامپزشکی استان هم از فعالیت دو کشتارگاه نیمه صنعتی در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه پیگیر تکمیل زنجیره کامل فرآورده های گوشتی هستیم، امیدواریم در آینده در 5 شهر بیرجند، طبس، فردوس، قاین و نهبندان کشتارگاه های صنعتی با تجهیزات بهتر، کیفیت مرغوب فرآورده های گوشتی احداث شود.
اصغری زاده افزود: این کشتارگاهها به شهرهای مجاور نیز خدمات رسانی خواهند داد که این از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است.
وی افزود: برای تاسیس یک کشتارگاه صنعتی به صورت استاندارد با تمامی شرایط مجاز و بهداشتی نیاز به حداقل 15 میلیارد تومان سرمایه گذاری است.
مدیر کل دامپزشکی استان با بیان اینکه مصوب شده تا یک ماه آینده با افرادی که کشتار غیر مجاز را جدی نگیرند برخورد قانونی و قاطع شود، گفت: مردم باید بدانند که کشتار غیرمجاز سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری های مشترک بین انسان و دام خواهد شد.
تهوری معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز گفت: روزانه 80 تا 120 دام سبک و 5 تا 9 دام سنگین در کشتارگاه ها ذبح می شود که درآمد حاصل از این میزان کشتار پاسخگوی هزینه ها نیست.
علیزاده رئیس شبکه دامپزشکی بیرجند هم از شهرداری بیرجند خواست مکان هایی را برای توزیع و فروش گوشت سالم به مردم به صورت بازارچه در اختیار دامپزشکی قرار دهد.