درگیری مخالفان و موافقان پیمان جهانی مهاجرت در کانادا
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه، صدها تن از فعالان راستگرای کانادا که با پیوستن کشورشان به پیمان سازمان ملل متحد درباره مهاجرت مخالف هستند روز شنبه در تظاهراتی که در برابر ساختمان پارلمان کانادا در شهر اتاوا برگزار شده بود، با گروههای طرفدار مهاجرت درگیر شدند.
نزدیک به دویست تن از اعضای گروههای راست افراطی و حدود یکصد تن از تظاهرکنندگان طرفدار مهاجرت رو در روی یکدیگر قرار گرفتند و الفاظ رکیک با هم رد و بدل کردند اما پلیس ضدشورش کانادا برای جلوگیری از وخامت اوضاع به سرعت وارد عمل شد و یک تظاهرکننده را نیز بازداشت کرد.
جمعیت مخالفان پیمان بین المللی مهاجرت با سردادن شعارهایی از دولت خواستند این پیمان را رد کند در حالی که در جبهه مقابل طرفداران مهاجرت شعارهایی بر ضد نژادپرستی و در حمایت از مهاجران و پناهجویان سر دادند.
سیلون بروییت سخنگوی جنبش هویتی موت Meute که در این تظاهرات شرکت کرده بود تاکید کرد پیمان مهاجرت سازمان ملل متحد سیاستهای مهاجرت ملی کانادا را به خطر می اندنازد. اندریو شیر رئیس جناح مخالف محافظه کار کانادا نیز همین دیدگاه را دارد اما طرفداران پیمان بین المللی مهاجرت به شدت این نظرات را رد می کنند.
بروییت تصریح کرد:" کانادا بر پایه مهاجرت شکل گرفته است. ما یاد گرفته ایم که در کنار هم زندگی کنیم بدون این که مشکلی ایجاد شود. ما به پیمان مهاجرت نیاز نداریم که برای ما تعیین کند چکار کنیم و سیاست فعلی خودمان را که کارآیی خود را نیز ثابت کرده است، کنار بگذاریم."
پیمان بین المللی مهاجرت که جنبه الزام آور هم ندارد برای اجرایی شدن باید دهم و یازدهم دسامبر آینده در شهر مراکش مغرب به تصویب برسد.این پیمان بین المللی که در حمایت از مهاجرتهای امن، سازماندهی شده و منظم تهیه شده است، بر همان اصول و حقوقی که در زمینه مهاجرت وجود دارد ( دفاع از حقوق انسانی به ویژه زنان و کودکان) تاکید می کند و ضمن تلاش برای تسهیل اطلاع رسانی، ادغام مهاجران در جامعه و تبادل تجارب، برای کمک به کشورها در مقابله با مهاجرتهای غیرقانونی بیست و سه هدف را تعیین کرده است. یکصد و نود و دو عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در غیاب آمریکا که دسامبر سال گذشته از مذاکرات مربوط به پیمان جهانی مهاجرت خارج شد، با اصل این پیمان مبتنی بر مهاجرت امن، هماهنگ و قانونمند موافقت کرده اند.
ایتالیا، اتریش، بلغارستان، مجارستان، لهستان، جمهوری چک، اسلواکی، استونی، لتونی، سوئیس، استرالیا، رژيم صهيونيستي و جمهوری دومینیکن تصمیم گرفته اند به این پیمان ملحق نشوند و برای تصویب آن به مراکش نماینده نفرستند. اصلی ترین ایرادی که این کشورها به پیمان جهانی مهاجرت وارد می دانند این است که این سند بین المللی تفاوت کافی میان مهاجرت غیرقانونی و مهاجرت قانونی قائل نشده است.
آمریکا از همان دسامبر گذشته که روند تهیه این پیمان آغاز شده بود، کناره گیری خود را اعلام کرد. اما جاستین ترودو نخست وزیر کانادا قصد دارد این پیمان را که سازمان ملل متحد پیشنهاد کرده است، امضا کند.
ترودو معتقد است پذیرش افرادی که به لطف یک سیستم مهاجرتی سخت از نقاط مختلف جهان به کانادا آمده اند، از کانادا یک کشور قدرتمند ساخته است و این همان چیزی است که جهان بیش از پیش به آن نیاز دارد.