پخش زنده
امروز: -
عناب به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده در طب سنتی به ثبت رسیده است و خواص ویژه ای دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، عناب بومی مناطق گرمسیر است و بیش از 4 هزار سال است که به دلیل خواص دارویی آن کشت شده و مواد موثره ی عناب از پلی ساکارید تشکیل شده است .
بر اساس تحقیقات پژوهشگران طب سنتی ناب دارای طبع معتدل است وترکیباتی نظیر ساپونین ها ، مواد قندی ، ویتامین های B2,AوC، املاح معدنی به ویژه کلسیم وفسفر و اسید زیزی فیک ، زیزی فوماتیک ، اسید زیزی فین را دارد.
خواص درمانی ویژه برای شیوه های مختلف مصرف عناب ذکر شده است.
عناب خشک
ضدسرطان- ضداسترس- خواب آور -ضد آلرژی – کاهنده تعریق –نرم کننده سینه –ضد بیماری های تنفسی –تب بر- ضد سرفه- ملین – ضداسهال- ادرارآور – بندآورنده خون ریزی -تقویت کننده حافظه –تقویت کننده کبدودستگاه گوارشی و تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا نیز کمک میکند.
پودر میوه
پودر میوه عناب برای آرامش اعصاب و اضطراب مفید است و در طب سنتی چین به این منظور استفاده می شود. میوه عناب خون را تصفیه و سموم را از سیستم بدن دفع کرده و موجب روشنی پوست می شود. عناب حاوی آنتی اکسیدان بوده و به همین دلیل موجب جلوگیری از سرطان می شود.
خیساندن عناب
مصرف خیساندن میوه های عناب برای تقویت عمومی بدنو جلوگیری از بیماری سرطان مفید است برای این منظور می توانید 20 عدد عناب را از وسط نصف کرده و در داخل نیم لیتر آب به مدت 6 ساعت بخیسانید و پس از صافی کردن چند فنجان در روز همراه با عسل میل کنید.
جوشانده عناب
برای تهیه جوشانده مقدار 15 گرم از ریشه عناب را با نیم لیتر آب به مدت 20 دقیقه بجوشانید و بعداز صافی کردن برای جلوگیری از ریزش موها 10 دقیقه قبل حمام موها را با این محلول ماساژ دهید.
برای تهیه دمکرده عناب میوه های عناب را به میزان 10 عدد میوه در یک لیوان آب جوش به مدت 15 دقیقه دم کنید و این دم کرده را برای ایجاد آرامش و کاهش استرس میل کنید.