پخش زنده
امروز: -
دریاچه نمک آران و بیدگل در بین سه استان اصفهان، قم و سمنان و در فاصله ۴۵کیلومتری مرکز آران و بیدگل واقع شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ این دریاچه از غرب به کوهای سیاه کوه، سفیدآب و پارک ملی کویر و از جنوب به کویر مرنجاب و بندر ریگ و از شمال و غرب به کویر مسیله متصل می شود.
به دلیل شوری بسیار زیاد آب دریاچه به ویژه در فصل تابستان که قطعات نمک روی آن شناور میشود این دریاچه به نام دریاچه نمک شناخته می شود.
این دریاچه، با طول ۸۰ و پهنای ۳۰کیلومتر, یک فرونشست زمینساختی است که در ارتفاع حدود ۷۹۵متر از سطح دریای آزاد تشکیل شده و فاصله آن تا قم حدود ۶۲کیلومتر است.
وسعت این دریاچه در حدود3000کیلومترمربع است و شکلی شبیه به یک مثلث دارد که راس آن به سمت شمال است.
زمین این دریاچه پوشیده از رسوبات نمک است که بر اثر انباشته شدن سیلاب ها و آبهای سطحی در طول قرن ها پدید آمدهاست و عمق نمک این دریاچه بین ۵تا۵۴ متر متغیر است که توسط لایههای خاک رس از یکدیگر جدا شدهاند.
زمین های اطراف این دریاچه بشدت باتلاقی میباشند که وسعت باتلاق ها در منطقه غرب دریاچه به مراتب وسیعتر از مناطق دیگر آن است که از جمله مناطق باتلاقی این دریاچه میتوان به حوض قیلوقه در شرق یا باتلاق دو کویری در منطقه جنوب شرقی دریاچه اشاره کرد.
دریاچه نمک آران و بیدگل در اکثر ماههای سال خشک و پوشیده از نمک است و در ماههای بارندگی ارتفاع آب این دریاچه در بعضی از مناطق به ۲سانتیمتر میرسد ولی پس از تابش خورشید به سرعت تبخیر میشود.
رودهای کرج، جاجرود، حبله رود و قره سو رودخانه هایی هستند که آب آنها به این دریاچه می ریزد.
کلرید سدیم، سولفات سدیم، کلرید منیزیم وسولفات منیزیم مهمترین ترکیباتی است که در دریاچه نمک وجود دارد.
در حدود ۱۵کیلومتری دریاچه و در قسمت جنوبی آن جزیرهای دیدنی با عنوان جزیره سرگردان وجود داردکه علت نامگذاری نام سرگردان به این خاطر است که هنگامی که از فاصله دور به این جزیره نگاه میکنید دو انتهای جزیره در افق محو میشوند و منظرهای مانند کشتی سرگردانی در دریای بیکران کویر پدیدمیآورد.
گذشتگان اعتقاد داشتند، جزیره سرگردان همواره در حال حرکت است و از جایی به جای دیگر نقل مکان میکند.