پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۹۰ درصد بیمارستانهای دولتی جدیدالتأسیس از ۷۵ درصد بیمارستانهای خصوصی، از نظر هتلینگ و تجهیزات کیفیتر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ایرج حریرچی در نشست خبری افزود: بطور متوسط کیفیت درمان در بیمارستانهای دولتی از خصوصی برابر یا بالاتر است.
وی در ادامه به زایمان طبیعی و سزارین در بیمارستانها اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۴۹ و شش دهم درصد سزارین و ۵۰ ممیز ۴ دهم درصد زایمان طبیعی در کشور ثبت شده است که با وجود کاهش سزارین، اما برمبنای آمار جهانی باید آمار سزارین حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصد کل زایمانها شود.
حریرچی افزود: به منظور تشویق مادران به زایمان طبیعی اتاقهایای دی آر (اتاقهای مجهز خصوصی زایمان) در کشور راه اندازی شده است.
وی به احترام قانونی در طرح تحول سلامت به مادران جوان اشاره کرد و گفت: امکان زایمان در اتاقهای خصوصی در ۲ هزار اتاق بیمارستانی فراهم شده است و اتاقهای تک نفره جزو شیکترین تختهای دولتی و خصوصی است و کادر درمانی باید تلاش کند که زایمان بدون درد را انجام دهد.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه سال گذشته ۵۲۰ هزار نفر آموزشهای ویژه بارداری را گذراندند، افزود: ۴۹.۶ زایمانها به صورت سزارین انجام شده است و بقیه زایمانها طبیعی بوده است.
حریرچی گفت: سال گذشته یک میلیون و ۴۸۷ زایمان صورت گرفت و کمترین عوارض تولد در دنیا را داریم.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگری درباره تشکیل داروخانههای گیاهی افزود: ترجیح دنیا به سمت درمانهای گیاهی و جایگزین است به دلیل ارزان بودن و در دسترس بودن این درمانها مورد اقبال است و در کشور ما لزوما درمانهای گیاهی ارزانتر نیست.
وی با اشاره به اینکه باید بین گیاهان دارویی و داروهایی با منشاء گیاهی و محصولات گیاهی تفاوت گذاشت، گفت: بهتر است داروهای گیاهی در مراکز شناسنامه دار عرضه شود و برخی پیشنهاد داروخانه گیاهی دادند و برخی داشتن داروخانه ترکیبی را پیشنهاد کردند.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره کمک به هزینه نیازمندان در بیمارستانها، افزود: در بیمارستانهای دولتی فرانشیز پرداختی بسیار اندک است، در عین حال در بیمارستانها هم مددکار حضور دارد و هم خیران مبالغی را در اختیاران مددکاران قرار میدهند و هم در برخی بیمارستانها نیکوکاران حضور دارند.
وی گفت: برای خدمات سرپایی و بستری غیردولتی نیز خیران و سازمانهای مردم نهاد به منظور کمک به نیازمندان حضور دارند و کمک میکنند؛ نکته کلیدی این است که با توجه به تجربه سال ۹۱ و ۲۰۰۸ در اروپا و با توجه به بالا رفتن تورم و کاهش قدرت خرید، نیاز مردم به خدمات بهداشتی و درمانی با قیمت دولتی افزایش پیدا میکند.
حریرچی افزود: بخش خیریه نقش بسیار مهمی در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی دارد، اما حجم خیریهها در حوزه سلامت در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکایی خیلی کم است و نیاز داریم فعالیتهای خیریه در حوزه سلامت افزایش پیدا کند.
وی گفت: بیشتر خیران در حوزه ساخت و توسعه بیمارستانها کمک میکنند، از طرفی نیاز است که تعرفه خدمات ارائه شده با توجه به نیاز مردم باشد.
حریرچی افزود: در حال حاضر تعرفه بیمارستانهای خیریه حدود دو سوم تا سه چهارم بخش خصوصی است، درخواست ما این است که بخش خیریه علاوه بر احداث و توسعه مراکز درمانی و ارائه تجهیزات، در ارائه خدمت از لحاظ قیمت نیز به وزارت بهداشت کمک کند، زیرا در شرایط اقتصادی فعلی، مشکلاتی برای مردم در این زمینه ایجاد میشود.
حریرچی با بیان اینکه درحال حاضر ۳۸ بیمارستان خیریه در کشور وجود دارد که ۴ هزار و ۴۸۰ تخت مربوط به سازمانهای خیریه است، گفت: حدود ۳.۲ درصد تختهای کشور در حال حاضر در اختیار بخش خیریه است.