پخش زنده
امروز: -
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: برای اینکه همکاری های میان صنایع و دانشگاهها ایجاد و روند آن تداوم پیدا کند طرفین باید مسئولیت پذیر و بر تعهدات حرفهای خود پای بند باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، سورنا ستاری، در مراسم افتتاح اولین فاز طرح ملی بومی سازی زیرساختهای تجهیزاتی فرودگاهی و هوانوردی کشور افزود: هموار سازی ارتباط بین دانشگاهها و صنعت کار راحتی نیست و هزینه و خطرات زیادی دارد اما سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاهها و ناوبری هوای ایران لزوم این ارتباط را پذیرفته اند و خوشبختانه در صنعت هوایی این نگرش و فرهنگ در حال جا افتادن است که میتوانیم در داخل کشور نیازهای خود را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه مدیران میتوانند به راحتی به صندلی خود تکیه دهند و بگویند این تجهیزات تنها باید از خارج وارد شود، گفت: از قدیم در صنعت هوایی تهیه تجهیزات، نگهداری و آموزشهای آن از خارج انجام میشد و اعتماد امروز به متخصصان داخلی و وارد شدن آنها به صنعت، اتفاق بزرگی است که انجام نمیشود مگر با پذیرش ریسکها و ایستادن پای آن و هزینه کردن.
وی با تأکید دوباره بر اینکه پدید آمدن چنین فرهنگی در شرکت فرودگاهها و ناوبری هوای ایران امر بسیار مهمی است، گفت: درست است که تحریم ها فشارها و مشکلاتی را برای دستگاهها ایجاد میکند اما باید توجه کرد که این یک مسئله دو طرفه است و در مقابل پذیرش ریسکها و پاسخگویی به نهادهای مختلف توسط شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی، دانشگاهها نیز باید مسئولیت پذیر باشند و آماده ارائه ضمانت اجرا و کیفیت، خدمات پس از فروش و خدمت رسانی 24 ساعته باشند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: البته ارائه این ضمانت ها و تعهدات در جایگاه دانشگاهی میسر نیست و برای همین ما تأکید داریم که دانشگاهیان با تشکیل شرکت های دانش بنیان به سوی کار حرفه ای همراه با تضمین پیش روند تا این روند پیش رود و اینکه دانشگاه انتقاد کند که ایدههای زیادی دارد اما صنایع پا پیش نمیگذارند قابل قبول نیست و باید در کنار آن بتواند اعتماد کارفرماها را از آینده همکاری با خود جلب کند.
ستاری با تأکید بر اینکه معاونت علمی و فناوری که در حمایت از این همکاریها و کارفرمایان و دانشگاهها آماده استاندارد سازی، سرمایه گذاری و دادن ضمانت و پذیرش ریسکهاست، گفت: میدانم چقدر این مسیر دشوار است و برای رسیدن به این مرحله چقدر کار انجام شده است.
وی همچنین تأکید کرد: در زمینه هوا فضا ظرفیت زیادی از نیروی انسانی داریم و دانش امروز ما در این زمینه با چهل سال پیش قابل مقایسه نیست. اینکه ترس اعتماد به متخصصان داخلی در حال ریخته شدن است به خاطر حضور همین نیروهای انسانی متخصص پرورش یافته در کشور است.
حضور موفق شرکتهای دانش بنیان در حوزه هوانوردی
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک، تمام تجهیزات حوزه هوانوردی کشور بومی سازی شود.
سورنا ستاری در حاشیه مراسم امضای دو تفاهمنامه و دو قرارداد همکاری با شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با شرکت های دانش بنیان با بیان این مطلب گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ناظر و حامی و به نوعی ضمانت کننده فعالیت شرکت های طرف قرارداد شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در حوزه بومی سازی طراحی و تامین زیرساخت های هوانوردی است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در ماههای اخیر گام های بلندی را برای حمایت از شرکت های دانش بنیان داخلی برداشته و به نوعی آغازگر ورود این شرکت ها به عرصه هوانوردی غیرنظامی است.
وی همچنین گفت: فعالیت در حوزه هوانوردی غیرنظامی برای شرکت های داخلی ریسک پذیری خاصی را نیاز دارد و خوشحالم که در این زمینه گام های خوبی برداشته شده است و شرکت های دانش بنیان حضور موفقی داشته اند.
ستاری همچنین درخصوص ساخت هواپیمای مسافربری غیر نظامی در داخل کشور نیز گفت: ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موضوعی در حوزه ساخت هواپیمای مسافری در دستور کار نداریم و این موضوع باید در وزارت راه و شهرسازی بررسی شود. اما به دنبال این هستیم که شرکتهای توانمندی که در این حوزه تخصص دارند به صورت جدی تقویت کنیم تا بتوانند در حوزه هواپیمای سیویل (عمومی) وارد شوند.
ستاری تأکید کرد: حوزه غیر نظامی لزوماً ساخت هواپیما نیست و میتوانیم بسیاری از فناوری ها را در داخل کشور در این حوزه توسعه دهیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به انجام فعالیتهایی در این معاونت برای رفع موانع پیشروی شرکتهای دانشبنیان گفت: در حوزه کسب و کار ما مشکلاتی در کشور داریم و باید محیط کسب و کار ما اصلاح شود.
وی افزود: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور اقدامات خاصی انجام داده استاز جمله ما یک محیط کسب و کار جدید را درباره شرکت های دانش بنیان رقم زدهایم اما به هر حال رفع مشکلات محیط کسب و کار، نیازمند اصلاح و ارتقای فرهنگ عمومی است.