پخش زنده
امروز: -
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هفدهمین دوره انتخابات نماینده مدیران مسئول رسانهها با حضور نهادهای مختلف در حال برگزاری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد سلطانی فر با حضور در ستاد برگزاری هفدهمین دوره انتخابات نماینده مدیران مسئول رسانهها در هیئت نظارت بر مطبوعات افزود: طبق قانون اگر از میان واجدین شرایط رای دهی، تعداد شرکتکنندگان انتخابات مدیران مسئول رسانهها به حد نصاب یعنی به نصف بعلاوه یک نرسد یا اینکه دارنده بیشترین رای، تعداد آراء اش به پنجاه بعلاوه یک رای شرکت کنندگان نرسد یعنی حائز اکثر آراء نشود، انتخابات به مرحله دوم کشیده میشود.
وی گفت: در انتخابات دور اول ۳۴۱۵ نفر حائز شرایط رای دادن بودند که خوشبختانه به بالای ۵۱ درصد شرکت کننده رسیدیم و از این بابت مشکلی نبود، اما نفر اول نتوانست حائز ۵۰ درصد آرا شود به همین علت انتخابات به مرحله دوم رسید و طبق قانون با گذشت دو هفته از مرحله اول، انتخابات را در دور دوم برگزار کردیم.
سلطانی فر افزود: از تعداد ۱۲۲ نفری که در مرحله نخست نامزد بودند تا ساعت ۱۰ صبح امروز تعدادی انصراف دادند و اکنون انتخابات بین ۹۰ نامزد در حال برگزاری است که قاعدتا در زمان تعیین شده از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ برگزار میشود و بیشتر از آن تمدید نخواهد شد و نفر اول با هر اکثریت و درصدی نماینده مدیران مسئول رسانهها خواهد شد.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هیئت نظارت بر مطبوعات و رسانهها ۷ عضو مشتمل بر نمایندگان قوای سه گانه، نماینده حوزه علمیه، نماینده وزیر علوم دارد که به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود، گفت: نفر هفتم این شورا رااز خود مدیران مسئول رسانهها انتخاب میکنند که به همین دلیل اهمیت این انتخابات را بسیار بالا میبرد که یک نفر از خود مدیران مسئول میتواند در این هیئت حضور داشته باشد و نقش بسیار کلیدی و مهمی را در بین اعضا خواهد شد و نقش خود را در این شورا ایفا میکند.
سلطانی فر افزود: خوشبختانه در دو هفتهای که بین مرحله اول و دوم فاصله افتاد مدیران مسئول، نمایندگان و نامزدهای خودشان را بسیار پرشور در فضای مجازی معرفی و تبلیغ کردند و نشان دادند که میتوانند در حوزه شور آفرینی انتخابات بسیار بسیار موثر باشند و امیدوارم ساعت ۶ بعد از ظهر امروز انتخابات به خوبی تمام شود.
وی گفت: جا دارد به فردی که پیروز انتخابات میشود از همین حالا تبریک گفت و امیدوار هستیم که بتوانیم در دو سال آینده هم همین قدر پرشور شاهد این مشارکت گسترده و مهیج مدیران مسئول و نمایندگان آنها در انتخابات باشیم.
سلطانی فر در واکنش به تبلیغات گروهی برای یک نامزد خاص افزود: خوشبختانه همه جناحها در این انتخابات بسیار پرشور شرکت کردند، اما نگاه حاکم بر انتخابات اصلاح طلبی اصولگرایی نبوده و لااقل این انتخابات را میتوانیم فارغ از جناح بندیها بررسی کنیم و حواشی که در فضای مجازی مطرح شد خیلی جدی نبود و بیشتر پیرامون انتخاب فرد بود نه انتخاب یک جریان سیاسی.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا تلاش یک گروه خاص برای رای آوردن یک کاندیدای خاص، سلامت انتخابات را تحت الشعاع قرار نداده است؟ گفت: بنده به این سوال جواب نمیدهم، اما اطمینان میدهم این اتفاق بر سلامت انتخابات خوشبختانه تاثیر نگذاشت زیرا سلامت انتخابات با حداکثر نظارت ارگانها و نهادهای مختلف بررسی میشود.
سلطانی فر افزود: سازمان بازرسی کل کشور هم در انتخابات گذشته و هم در این انتخابات به طور کامل حضور داشت و نظارت خودش را اعمال کرد، پلیس فتا کاملاً احاطه و نظارت داشت و حتی از رای دادن از طریق ipهای بیرون از کشور جلوگیری کرد و اجازه نداد که با وی پی ان، وارد فضای انتخاباتی شوند همچنین از مخابرات کشور هم گروهی در ستاد انتخابات مستقر شدند و جلوی هرگونه دخل و تصرف را گرفتند بنابراین قابلیت دخالت در این انتخابات وجود نداشت و ما این موضوعات را رد میکنیم و به سلامت انتخابات کاملا ایمان داریم.
وی همچنین درباره رویکرد سیاسی مدیران مسئول رسانهها در رای دادن به نمایندهای که شورای نظارت میفرستند، گفت: سیاست جزو رسانه است و اگر قرار باشد سیاست را حتی از رسانههای غیر سیاسی بگیریم، رسانه رسانهای بی روح میشود و ما خوشحال هستیم برغم وجود طیفها و جریانهای مختلف در این دوره، اما انتخابات کاملا غیر جناحی برگزار شد.