پخش زنده
امروز: -
پایگاه اینترنتی انصارالله در یادداشتی به قلم عبدالملک العجری عضو هیئت مذاکرات دولت نجات ملی یمن نوشت:آمریکا و عربستان سعودی به دنبال حل بحران یمن نیستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ پایگاه اینترنتی انصارالله یمن در شماره امروز خود در یادداشتی به قلم عبدالملک العجری عضو هیئت مذاکرات دولت نجات ملی یمن نوشت: طولانی شدن جنگ در یمن، هزینه های هنگفت انسانی- نظامی و بحران بین المللی عربستان سعودی ناشی از کشته شدن جمال خاشقجی، عواملی بوده که فشارها را برای برگزاری دور جدید رایزنی ها تشدید کرده است ولی به نتیجه رسیدن این رایزنی ها روشن نیست و یا این که نمی توان به نتایج دور جدید رایزنی ها به دو دلیل خوشبین بود.
نخست این که دخالت های خارجی باعث شده است طرف های داخلی بحران یمن نتوانند برای حل این بحران تصمیم گیری کنند. اصلی در دخالت های خارجی با عنوان جانبداری مثبت وجود دارد به این معنا که طرف های خارجی از یکی از طرف های بحران حمایت می کنند تا بحران با استفاده از گزینه نظامی حل و فصل شود. به عبارت دیگر بر اساس این اصل، شانس رسیدن به نتیجه از طریق گزینه نظامی بهتر از مذاکرات است ولی این اصل در یمن با شکست سنگینی روبرو شده و گزینه نظامی و حمایت از منصور هادی(رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن) هیچ نتیجه ای نداشته است.
در ادامه این یادداشت آمده است: طرف های داخلی که قبل از تجاوز به یمن در درگیری حضور داشتند، در حال حاضر هیچ موجودیت تاثیرگذاری در درگیری ندارند و هر نوع قدرت تصمیم گیری این طرف ها با حضور طرف های متجاوز خارجی از بین رفته است. درست است که در پایگاه های نظامی ائتلاف (متجاوز به یمن) مبارزان یمنی حضور دارند ولی فرماندهی این مبارزان در اختیار نیروهای شبه نظامی است که هیچ سابقه نظامی ندارند و حتی فرماندهان وابسته به منصور هادی و یا احزاب به صورت مستقل عمل می کنند و به صورت مستقیم با عربستان سعودی و امارات عربی متحده و نه دولت منصور هادی ارتباط دارند. دوم این که باید در مذاکرات صلح بهانه ها و نه انگیزه های جنگ بررسی شود. یکی از مشکلات پیش روی رایزنی های سوئد این است که دستور کار مطرح به دنبال بررسی بهانه های شکل گیری جنگ و نه انگیزه های واقعی آن است و همین وضع باعث می شود رایزنی ها در سوئد نیز مانند رایزنی های سابق در نقاط دیگر با شکست روبرو شود.
مشروعیت، بازپس گرفتن نهادهاتی دولتی و پایان دادن به کودتا تنها بهانه ای برای اهداف اعلام نشده تجاوز به یمن بوده و برای همه نیز انگیزه های این جنگ و تجاوز روشن است. آمریکا و عربستان سعودی به لحاظ ژئوپلتیک یمن را به عنوان میدان درگیری برای مقابله با مسئله موسوم به نفوذ ایران می دانند و می خواهند مناطق مشرف بر آبراه های بین المللی نظیر تنگه باب المندب در سیطره آنان باشد. برای عربستان سعودی وجود دولت و دموکراسی در یمن ارزشی ندارد و تنها به دنبال آن است که یمن کشوری ضعیف ، متزلزل و وابسته به ریاض باشد.
آمریکا و عربستان سعودی به دنبال حل بحران یمن نیستند و تا کنون نیز نشانه ای دیده نشده است که تایید کننده تمایل و آمادگی ریاض و واشنگتن برای حل بحران یمن باشد. اظهارات وزرای خارجه و دفاع آمریکا در مجلس نمایندگان این کشور نشان می دهد که واشنگتن به دنبال حمایت از گزینه اداره جنگ در یمن تا پایان است. مسئله اساسی برای آمریکا حمایت از امنیت اسرائیل و منافع حیاتی واشنگتن در منطقه است. برای این که رایزنی ها نتیجه ای داشته باشد، باید عربستان و آمریکا در مذاکرات حضور داشته باشند و به نوعی نگرانی ها و انگیزه های خود را و نه مسائل گمراه کننده مطرح کنند.