پخش زنده
امروز: -
هر کجا کار به مردم واگذار شود، به طور حتم موفقیت و پیروزی در پی خواهد داشت .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ آلودگی هوا در اصفهان سبب شد، مهدکودک ها و پیش دبستانی ها ، خانه نشین و بزرگترها با ماسک از خانه خارج شوند.
بنابر تحقیقات صورت گرفته ،بیشترین آمار مرگ انسان ها براثر آلودگی ها ناشی از آلایندگی هواست.
اگر بخواهم کل این گزارش را در چند سطر برای شما، مخاطبان خلاصه کنم، باید اینگونه بنویسم و بپرسم که آیا ما؛ من و شما، می توانیم با همت و تلاش ایرانی که در همه زمینه ها زبانزد است و با کمک به یکدیگر به دور از هرگونه پیش داوری ها و توجیه ها، در کیفیت هوای شهرمان نقش داشته باشیم یا نه؟
رئیس اداره امور آزمایشگاه های اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان دیروز وضع کیفی هوای اصفهان در روز جمعه را با میانگین 162 AQI در شرایط ناسالم برای عموم مردم اعلام کرد.
بابک صادقیان در مورد کیفیت هوای شهر در روز شنبه هم گفت: امروز هوا با میانگین 154 AQI در شرایط ناسالم برای عموم قرار دارد.
کیفیت هوای کلانشهر اصفهان از پنج شنبه گذشته تا ظهر امروز در وضع ناسالم ثبت شده تا جایی که دیشب مسوولان استانی را برآن داشت تا با برگزاری نشست کارگروه هماهنگی شرایط اضطراری هوا در شامگاه یک روز تعطیل، برای دستگاه های اجرایی مختلف و عموم شهروندان تعیین تکلیف کنند.
بنابر اعلام روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان این جلسه مصوبات مختلفی داشت که البته بیشتر خبر تعطیلی مهدهای کودک و پیش دبستانی ها ، تیتر خبرگزاری ها شد و دیگر مصوبات همچون همیشه تقریبا به حاشیه رفت.
منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استان هم در گفتگوی تلفنی با خبرگزاری صدا و سیما گفت: تصمیم گیری در مورد تعطیلی دانش آموزان با نظر یک یا دو نفر نیست و اگر شرایط هوا استمرار داشته باشد باید در کارگروه مربوط تصمیم گیری شود.
مصوبات این نشست شامل: برخورد پلیس با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی و جلوگیری از تردد خودروهای تک سرنشین و ترغیب به استفاده از خودروهای حمل و نقل عمومی ، جلوگیری از فعالیت توام با آلودگی واحدهای صنعتی آلاینده و خودداری از فعالیت های ورزشی در فضاهای باز و ماندن بیماران قلبی و عروقی و تنفسی در منزل و تعطیلی مهدهای کودک و پیش دبستانی در شهرهای اصفهان، شاهین شهر، فلاورجان، پیربکران، نجف آباد، مبارکه، فولادشهر، باغ بهادران، زرین شهر، خمینی شهر؛ برخوار و شهر سجزی بود.
اینکه سهم هر دستگاه و ارگان در این شرایط چیست و قوانین و مصوبات این جلسات تا چه حد قابلیت اجرا دارد، جای بحث دارد ولی این بار می خواهیم با هم مرور کنیم که سهم شهروندان در این گونه موارد چیست؟
مردم اصفهان تابستان امسال نشان دادند با همت مضاعف می توانند بحران آب را مدیریت کنند، پس همین مردم هم می توانند با همکاری خطر آلودگی هوا را کمتر کنند.
شهروندان می توانند این نکات را در برخی از روزها به خاطر خودشان، فرزندان، بیماران و دیگر هموطنان بکار ببندند.
برای مثال اهل خانواده برای رفتن به محل کار ، استفاده از وسایل نقلیه عمومی را انتخاب کند.
پدر خانواده که شاید صاحب واحد تولیدی با میزان آلایندگی های زیاد است، در صورت امکان کارخانه را تعطیل کند یا از ظرفیت تولید کارخانه قدری بکاهد یا ساعات کار را در چنین شرایطی کم کند.
اگر مدیر اداره و یا شرکتی است، ماموریت هایی که نیاز به تردد در شهر را دارد تا حد امکان کم یا لغو کنند.
خانواده ها خریدهای غیر ضروری را به روزهای دیگر موکول کنند.
کودکان و نوجوانان و بیماران قلبی و ریوی فقط در حد ضرورت از منزل خارج شوند.
زمان تعطیلی مدارس یا مراکز آموزشی صرف تفریح یا همراهی با مادر یا پدر خانه برای خرید روزانه نشود.
بنابر توصیه های پزشکان متخصص در فهرست غذایی خانواده مایعات و نوشیدنی های مفید بیشتر شود و استفاده از میوه ها بیشتر و خوارکی های سرخ شده کمتر شود.
بینی ها و دهان در طول روز با آب نمک چندین بار شستشو شود.
ناگفته نماند که اجرایی شدن مصوبات در همه جلسات حق همه شهروندان و حتی حق الناس است و بار مسوولیت آن بر دوش تمام مسوولان مرتبط ، سنگینی خواهد کرد.
شهروندان مصداق مثل معروف دیگران کاشتند ما خوردیم، ما می کاریم تا دیگران بخورند باشند و هرکدام به نوبه خود باید با مسوولیت پذیری، فردای بهتری برای آیندگان فراهم کنند.
نویسنده:مجید اسماعیلیان دستجردی