به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، معاون حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: امروزه غارها به عنوان پدیده های زمین شناختی، زیست شناختی، تاریخی و باستان شناسی، طبیعت گردی و ورزشی مورد توجه، مطالعه، اکتشاف و بهره برداری قرار می گیرند.
حبیبی پور افزود: جاذبه های زمین شناختی منحصر به فرد غارها، شرایط خاص زیستی و تنوع زیستی کاملا بومی آنها، وجود بقایای فسیلی مهره داران، آثار باستانی و تاریخی ارزشمند و نقوش صخره ای و دیوار نوشته های متعلق به ده ها هزار سال پیش در این غارها موجود است.
فرماندار شهرستان مهریز نیز گفت: غارهای طبیعی در این شهرستان ظرفیتی مناسب برای رونق گردشگری و اشتغال و درآمدزایی است که بایستی در سایه ضوابط زیست محیطی، زمینه بهره برداری بهینه از آنها مهیا شود.
رستگاری افزود: با وجود غارخیز بودن شهرستان مهریز تا کنون مطالعات علمی و اطلاعات مستند از وضعیت موجود این غارها با هدف برنامه ریزی و راهبری این حوزه وجود نداشته و اولویت کار کارگروه غارشناسی استان باید بر این مهم قرار گیرد.
ایران نژاد پژوهشگر و استاد دانشگاه هم درباره ارزش غارهای شناسایی شده در مهریز گفت: کمیته مطالعات غارشناسی استان باید ضمن تعیین وضعیت موجود غارها، بر مباحثی چون ارزشگذاری حفاظتی، تعیین شاخص های حریم غارها، الگوی ایمن سازی و تعیین برآورد ضریب خطرپذیری و عوامل تهدید غارها را بررسی کند.
این پژوهشگر افزود: اهمیت غارها بعنوان یک اثر طبیعی ملی کشور و ارزش فراوان زیستمحیطی و پتانسیل کم نظیر آن در بحث گردشگری باید به نحوی صورت بگیرد تا آسیبی به آنها وارد نشود.
نورد استان یزد نیز با اشاره به آسیبهایی که به غارهایی مانند غار نباتی و غار سرخون در منطقهی ندوشن وارد شده است، گفت: برخی بازدیدکنندگان نسبت به جدا کردن سنگهای غار بهویژه استلاکیتها و استلاکمیتها این قبیل غارها در استان میکنند.
صندوق سازغار گفت :این در حالی است که شکل گیری یک سانتیمتر از این سازهها در شرایط بارندگی مناسب در استان خشک و کم بارش یزد، بیش از 100سال زمان میبرد.