صدای اعتراض علیه ابتذال به گوش همه رسید؛
ظلیپور بازنده مناظره جنجالی شد یا فراستی!؟
ظلیپور برنده مناظره جنجالی نشد، زیرا حریف خود میدان را ترک کرد؛ ظلی پور بازنده اخلاق حرفهای شد!
به گزارش سرویس فضای مجازی
خبرگزاری صداوسیما؛ روز جمعه در برنامه «من و شما» اتفاق ناگواری روی آنتن زنده تلویزیون میافتد که طی آن به یک منتقد با علم و دانش در حوزه سینما بیاحترامی میشود. مسعود فراستی که چندین سال در تلویزیون برنامههای مختلفی را چه در مقام منتقد، چه کارشناس و حتی مجری روی آنتن رفته و میداند بایستی به احترام مخاطبین چگونه روی آنتن رفتار کرد و به خاطر همین مخاطب، روبروی مجری برنامه «من و شما» قرار میگیرد و لحظاتی فاجعهآور از بی احترامی به یک مهمان آن هم در رسانه ملی رخ میدهد.
بعد از ناراحتی رسانهها و حتی مردم از این اتفاق «محمد مهدی قاسمی» مدیر شبکه شما طی اطلاعیهای از مردم عذرخواهی کرده و از توبیخ عوامل این برنامه از جمله آرش ظلیپور خبر میدهد.
مسعود فراستی منتقد سینما که دیروز به برنامه «من و شما» در شبکه شما دعوت شده بود در بین سوالات آرش ظلیپور، مجری برنامه تصمیم به ترک برنامه میگیرد. نقد تند او به فیلم «هزارپا» و دیگر فیلمهای به زعم او شبه کمدی و مخاطبان آن جدل کلامی بین او و مجری برنامه ایجاد میکند. این جدال پس از آنکه فراستی میگوید ظلی پور را نمیشناسم تشدید میشود و بحث به برنامه هفت و نحوه حضور فراستی در آن برنامه کشیده میشود. پس از آن ظلی پور عنوان میکند که «مسعود فراستی» آدم تاثیرگذاری نیست و فقط در خلوت خود، خود را تاثیرگذار میبیند. او همچنین فراستی را خودشیفته معرفی کرده و به دو بار ازدواج فراستی نیز در صحبتهای خود اشاره میکند. در نهایت فراستی میگوید به احترام مخاطبان برنامه، جملهام را تمام میکنم و اینگونه بیان میکند که بعضی از فیلم ها، ضد سینمای ایران، مخاطبان و اجتماع است و برنامه زنده تلویزیونی را ترک میکند.
>> بی احترامی ظلیپور به طرز لباس پوشیدن فراستی
>> درگیری لفظی شدید بین ظلی پور و فراستی
ویدیوهای این اتفاق با گذشت چندی در فضای مجازی منتشر شده و این امر واکنش 20:30 و مخاطبان را به همراه داشت.
واکنش 20:30
واکنشهای اینستاگرامی
واکنشهای اینستاگرامی واکنشهای اینستاگرامی واکنشهای اینستاگرامی واکنشهای اینستاگرامی واکنشهای اینستاگرامی واکنشهای اینستاگرامی واکنشهای اینستاگرامی واکنشهای اینستاگرامی
واکنشهای توییتری
واکنشهای توییتری واکنشهای توییتری واکنشهای توییتری واکنشهای توییتری واکنشهای توییتری واکنشهای توییتری واکنشهای توییتری واکنشهای توییتری واکنشهای توییتری واکنشهای توییتری واکنشهای توییتری
واکنش فراستی به اتفاقات برنامه «من و شما» نه آن مجری و نه کل مجریان و تهیه کنندگان رنگارنگ تلویزیونی از این قماش، و برنامههای مبتذلشان مسأله من نیستند. برنامه امروز برخلاف طراحی عدهای برای تخریب نقد، علیه خودشان تمام شد و صدای هشدار و اعتراض جمع بسیاری علیه ابتذال، اخلاق فروشی و ارزش فروشی فراگیر در سینما و تلویزیون، به گوش همه رسید. خسارتش هم برای من بسیار ناچیز بود.
در ادامه میتوان به چند نکته قابل تامل اشاره کرد؛
- زبان بدن و نوع نشستن در این برنامه به طور کنایه آمیز نشان دهنده عزم مجری بر کشاندن مهمان تا مرز زوال و نابودی بود.
- مجری برنامه تصمیم دارد با تکبر و احتمالا در تصورات ذهنیاش، مهمان برنامه را به چالش بکشد؛ جملات را ردیف میکند و به اصطلاح مهمان را گوشه رینگ میگذارد، اما آنطور پیش نمیرود که پیشبینی میکرد. مهمان با سابقه و حرفهای، نه رکب میخورد نه گوشه رینگ دست و پا میزند. مهمان شان خودش را میشناسد و شان پایین میزبان را به سادگی به او یادآور میشود.
- مجری برنامه به طور غیرحرفهای همزمان خود را در جایگاه و مقام کارشناس و مناظره کننده با فراستی قرار میدهد. در نتیجه دو جایگاه مجری و کارشناس باهم مخلوط شدند و این موضوع به کارکرد «مجری» و «مصاحبه کننده بودن» در برنامه آسیب میزند.
- لحن و کلام برخی گویندگان برای ابتداییترین مسایل پرخاشگرانه است و چنین تصوری را در مخاطب ایجاد میکند که اگر قلدر نباشی، حرفت خریدار ندارد.
- لحن و رفتار مجری درمقابل فراستی به عنوان کارشناس برنامه به دور از ادب مورد انتظار از یک مجری و میزبان برنامه است. نوع کلمات، لحن صحبت کردن، جهت نگاه و چشم ها، طرز نشستن و بیان کلمات مجری برنامه، این احساس ناخوشایند را به میهمان و کارشناس برنامه یعنی فراستی منتقل کرد.
- ممکن است مجری برنامه بخواهد با سوالات و نحوه پرسشگری خود شهرتی برای خود دست و پا کند، ولی هیچ یک از اینها دلیل نمیشود که مجری رفتار رسمی و دیسیپلین یک پرسشگر را رعایت نکند.
- و یا ممکن است این ذهنیت را پیش بیاورد که چقدر همین گفتگوی چالشی با یک برنامه ریزی از پیش تعیین شده طراحی شده است تا به شهرت این برنامه کمک کند.
- مجری به سبک هاردتاکهای خارجی سعی میکند به بحث و جدل با میهمان میپردازد و سوالاتی را در این باره مطرح میکند تا به قول خود مجری «گفتمان» شکل بگیرد ولیای کاش این مجری پرادعا میدانست «گفتمان» با «گفتوگو» زمین تا آسمان تفاوت دارد.
- اگر چنان چه فرض کنیم مجری تمایل داشت گفتگوی فی مابین را به سبک هاردتاکی پیش ببرد باید سوالاتی را مطرح میکرد با هدف دریافت پاسخ و نظر میهمان نه اینکه خود مدافع سرسخت یک نظر یا منتقد سرسخت میهمان باشد و حالت بازجو به خود بگیرد. متاسفانه برخی گویندگان، دوست دارند بازجویی کنند تا پرسش گری و البته با استفاده از رفتارهای غیرحرفه ای، کارشناس یا مصاحبه شونده را شکست دهند.
- مجری برنامه تنها باید تلاش میکرد نظر و موضع میهمان یا مصاحبه شونده را استخراج کند نه اینکه تلاش کند نظر میهمان را تغییر دهد یا او را متقاعد کند یا اینکه به دنبال یک کشمکش به زمین زدن طرف مقابل باشد.
- اگر مطالبی که از زبان مجری گفته شد از زبان یک میهمان کارشناس دیگر در کنار فراستی مطرح میشد مشکلی نبود و میان فراستی و آن کارشناس مجادله و بحثی صورت میگرفت و در این میان، مجری نیز گفت و گو و مجموعهای از سوالات را هدایت میکرد.
- رفتار فراستی در خروج از برنامه صحیح بود، زیرا مجری برنامه یعنی میزبان نسبت به او بی ادبی کرد و باقی ماندن در چنین برنامهای صحیح نبود.
- ظلی پور برنده مناظره جنجالی نشد زیرا حریف خود میدان را ترک کرد؛ ظلی پور بازنده اخلاق حرفهای شد!
- تلویزیون به عنوان عمومیترین رسانه در ایران قرار است چه الگویی از مجری و پرسشگر به مخاطب ارایه دهد و رفتار مجریان این رسانه تا چه اندازه میتواند وجهه دیگر شاغلان در این حرفه بیرون از تلویزیون را مخدوش کند. آیا مخاطبی که امروز به تماشای این برنامه نشست با خود فکر میکند هر پرسشگر، مجری و نماینده رسانهای فردی شبیه مجری این برنامه است؟
- اولین لطمه این نوع اجرا و سوال پرسیدن برای صنف رسانه است، زیرا مخاطب که مجری را در مقام یک فرد رسانه ای، خبرنگار و پرسشگر میبیند با خود فکر میکند همه صاحبان این شغل چنین رفتاری دارند؛ دومین آسیب برای رسانه ملی است.
امید میرود این اتفاق فرصتی باشد تا دست اندرکاران رسانه ملی با نظارت هرچه بیشتر مانع از ایجاد اینگونه بی احترامیها بشوند و به وظیفه و رسالت سنگینی که بر دوش دارند دقت کرده و این رسانه را که قرار است بزرگترین دانشگاه در کشورمان باشد، قربانی حب و بغضهای شخصی و یا تلاش برای دیده شدن بیشتر و یا درآمد بیشتر و رقابتهای بین فردی نکنند.
برنامه «من و شما» - جمعه ۹ آذر - ساعت ۱۴
روشنفکرانه وحرفه ای نداره ودرقبال ملیت خودش احساس مسئولیتی نمیکنه فقط روی اهداف ورسالت انحصاری خودش تعصب داره،واس همینه که هرکسی که واردش میشه درقالب وانحصارمنیت حمله به ملیت می کنه وفرهنگ وباورخودش رازیرچترحمایتی افکارمنحصربفرداربابانه میخوادالقاح کنه،
همین کافیه که افرادی مثل همین مجری بیسوادکه دنبال جلب نظرافرادخاصی که تحمل نقدمستدل راندارندوخودشیفته وخودپسندهستندراحت بیان جلوی چشم میلیونهاآدم به مهمانی که شجاعانه وازخودگذشته مانع تزریق سم خطرناک که ازسوی سینماگران وفیلمسازان به ذهن افرادجامعه میشه حمله ی کلامی کنه،،