پخش زنده
امروز: -
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بزرگترین رویش فکری انقلاب این بود که بن بست فکری غرب را شکست، غرب و شرق مدعی بودند امکان بازگشت به سنت انبیا وجود ندارد، انقلاب اسلامی این ادعا را باطل کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حسن رحیمپور ازغدی در نشست «فرهنگ و انقلاب اسلامی؛ رویشها و دستاوردها» افزود: فرزندان ما الزاما راه ما را ادامه نمیدهند و میخواهند از صفر راه درست را پیدا کنند، پس طبیعی و لازم است مفاهیم انقلاب اسلامی باز تعریف و نشان داده شود.
وی با بیان اینکه رویشهای فکری عصر انقلاب متعدد بوده است، گفت: صدها سال پس از علمیگرایی غرب و شرق، جهان دریافته است که هنوز خلا و نقصی در اداره هستی وجود دارد، انقلاب اسلامی، دین و معنویت دینی را به عنوان برطرف کننده این نقص معرفی کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه انقلاب اسلامی نمیخواهد عصر حاضر را دینی کند بلکه تلاش دارد دین متناسب با عصر حاضر را عرضه کند، افزود: پیش از انقلاب دین به گوشهای رفته بود و بیشتر دانشگاههای کشور در اختیار دانشجویان و استادان کمونیست و تودهای بود، اما امروزه در دهها دانشگاه کشور مراسم اعتکاف برگزار میشود.
رحیمپور ازغدی با اشاره به اینکه در گذشته دو جریان نسبت به دین وجود داشت که یک جریان اساسا دین را قبول نداشت و جریانی دیگر نیز جریان دینداری بود که از رشد دین در جامعه مایوس بود؛ گفت: جریان نخست، با توجه به آسیبهای اجتماعی نظیر خودکشی چندین بار تلاش کرد تا معنویت را بدون خدا به مردم عرضه کند، در همین راستا آنها قهرمانان تولیدی را از بین بردند و قهرمانانی نمادین از هنرپیشهها ایجاد کردند، اما انقلاب اسلامی ثابت کرد که امکان دینداری و بازگشت به سنت انبیا وجود دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جریان دیندار پیش از انقلاب سعی داشت آن جنبههای دینی را که متضاد با مدرنیته نبود اشاعه دهند، افزود: در مسیحیت جدید امروز نیز نه عقل و نه نقل، حجت نیستند، بزرگترین جریانات دینی در غرب، الهیات عقلی و نقلی را تمام شده میپندارند و فقط به الهیات تجربی تاکید میکنند.
رحیمپور ازغدی گفت: امروز به دو گزاره اصلی در برخورد با دین میرسیم یک باور دین را اساسا قبول ندارد و باور دیگر با اطمینان معتقد است که ما به دین نیازمندیم، مادر همه رویشهای فکری، این تجدیدنظر بیسابقه در شناسایی دوباره دین و اهمیت دادن مجدد به آن است.