پخش زنده
امروز: -
21 نفر براثر مسمومیت با گاز منواکسید کربن امسال در مازندران جان باختند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، برای گذران تعطیلات پایان هفته به مازندران سفر کردند تا از طبیعت چشم نواز پاییزی این استان استفاده کنند. سفر دو نفره زوج جوان که خاطراتی خوش از پادشاه فصل ها در مازندران داشتند. از جاده زیبای جالوس به کلادرشت رسیدند و در یکی از واحدهای ویلایی اقامت گزیدند. سفری یک هفته ای که فقط یک روز طول کشید. فردای آن روز خبری در رسانه ها پیچید: مرگ زوج جوان بر اثر گاز منواکسید کربن در کلاردشت. مرگی دردناک که به آمار مدیرکل پزشکی قانونی مازندران، امسال برای 21 نفر رخ داده است.
عباسی با اشاره به مسمومیت بیش از 100 نفر بر اثر گاز منواکسید کربن امسال در استان گفت: بسیاری از مسمومیتها بر اثر اشتباه یا بروز اشکال در نصب لوله بخاری گازی رخ می دهد.
به گفته عباسی، مرگ بر اثر مسمومیت با منواکسید کربن را می توان از دردناکترین مرگها دانست زیرا بسیاری از افرادی فوت می کنند تا لحظات اخر حیات، هوشیار هستند اما توان جسمی برای حرکت ندارند و بنابراین دچار خفگی در هوشیاری می شوند!در آخرین حادثه هم همین هفته 9 نفر در بابل دچار این مسمومیت شدند.
غلام نیا سخنگوی سازمان اورژانس بابل گفت: در این حادثه ۹ نفر دچار مسموم شدند که ۴ زن و 5 مرد بودند و به بیمارستان شهید بهشتی بابل منتقل شدند.
قاتل خاموش را بهتر بشناسیم:
کارشناس شرکت گاز مازندران درباره منواکسید کربن می گوید: این گاز كه دراثر اكسيداسيون ناقص سوخت هاي آلي توليد مي شود، سمی و خطرناک بوده و چون بدون بو و مزه و غیر قابل دیدن است، آن را قاتل خاموش می نامند. استنشاق هوای آلوده به گاز منوکسیدکربن مانع از اکسیژن رسانی به بافتهای بدن می شود و می تواند سبب آسیبهای مغزی شود در محیطهای بسته مانند خانه، دفتر کار، کلاس درس و خودرو، تجمع حتی مقدار کمی از گاز CO می تواند خطرناک باشد.
عرب زاده افزود: ميل تركيبي Co با هموگلوبين حدود 250 بار بيشتر از ميل تركيبي o2 با هموگلوبين است.نيمه عمر خوني co در يک شخص که هواي معمولي را تنفس مي کند حدود 5-4 ساعت و با اكسيژن صد در صد به 5/1 ساعت است و در صورتيكه درصد کربوكسي هموگلوبين خون به بیش از 70 درصد برسد منجر به مرگ مي شود. نداشتن تهویه مناسب یا بسته شدن دودكشها در این وسایل باعث سوختن ناقص مواد نفتی شده و انسان را در معرض خطر مسمومیت با منوكسیدكربن قرار میدهد.
علائم و نحوه مسمومیت با منواکسید کربن
حمیدی کارشناس اورژانس مازندران هم دراین باره می گوید: علت مرگ در مسموميت حاد، آريتمي قلبي و مشکل تنفسي است و با علائمی از قبیل سردرد، سرگیجه، ضعف، ناراحتی معده، استفراغ، درد قفسه سینه، و سردرگمی آغاز می شود.
به گفته حمیدی، همه افراد در معرض مسمومیت با منوکسید کربن هستند اما نوزادان، افراد مسن، بیماران قلبی مزمن، کم خونی یا مشکلات تنفسی در معرض خطر بیشتری هستند.
اکبرزاده تکنسین اورژانس هم درباره مهمترین اقدام برای نجات فرد مسموم شده با مونواکسید کربن می گوید: نخستین اقدام، رساندن اکسیژن و هوای تازه به فرد است؛ به همین دلیل باید سریعتر پنجرهها را باز کرد تا هوای تازه سریعا وارد اتاق شود و در صورت امکان، فرد مسموم شده را به پنجره نزدیک کرد. بلافاصله دستمالی مرطوب جلوی دهان و بینی فرد باید گرفته شود تا اطرافیانی که وضعیت بهتری دارند دچار گازگرفتگی نشوند و تا رسیدن اورژانس هیچ خوراکی یا نوشیدنی به فرد گاز گرفته داده نشود چون به دلیل حالت تهوع، احتمال خفگی بیشتر می شود.همچنین منبع نشت
گاز را باید شناسایی و قطع کرد و سریع با اورژانس تماس گرفت.
محمودی کارشناس آتش نشانی ساری هم درباره گفت: برای كاهش خطر مسمومیت با منواکسید کربن ، بررسی مستمر دودكشها و هواكشها ، مسدود نکردن همه روزنههای جریان هوا در منزل یا محیط کار در فصل سرما ، خودداری از نصب آبگرمکن در حمام و نصب دستگاههای اخطار دهنده منوكسید كربن در منزل ضروری است.