پخش زنده
امروز: -
موسسه رازی برای انتقال دانش فنی تخم مرغ اس پی اف به بخش خصوصی اعلام آمادگی کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه رازی گفت: به رغم دستیابی محققان این مجموعه به دانش فنی تولید تخم مرغ اس پی اف اما بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و تولید این محصول پیشقدم نمی شود.
علی آمقی رودسری با اشاره به اینکه تخم مرغ اس پی اف از محصولات استراتژیک در تولید انواع واکسن ها و تحقیقات ویروس شناسی است، گفت:این تخم مرغ ها یكی از بهترین محیط ها برای کشت برخی ویروس هایی هستند که می توان با تولید آن ها بسیاری از واکسن ها به ویژه واكسن های طیور و واکسن انسانی سرخک را تولید کرد.
وی افزود: محققان موسسه رازی در چند سال اخیر با تلاش و پشتکار فراوان موفق به بومی سازی دانش فنی تولید این محصول شدند تا با اتکا به تولید داخلی در جهت تقویت صنعت واکسن سازی کشورمان حرکت کرده و در مسیر خودکفایی گام برداریم.
دکتر آمقی اضافه کرد: موسسه رازی به لحاظ رسالتی که به عهده دارد، فعالیت های تحقیقاتی خود را با جدیت دنبال می کند و در همین راستا نسبت به انجام تحقیقات برای دستیابی به دانش فنی تخم مرغ اس پس اف نیز ورود کرد و توانست تکنولوژی آن را به دست آورد.
معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه رازی با تاکید بر اینکه دانش فنی تولید این محصول از صفر تا صد در موسسه رازی وجود دارد و بخش خصوصی در قالب مشارکتی یا خرید دانش فنی می تواند آن را تولید کند، گفت: متاسفانه پتانسیل لازم برای ورود به این بخش تا کنون در بخش خصوصی دیده نشده و برای سرمایه گذاری در این بخش پیشقدم نشده اند.
وی، بومی سازی دانش فنی تخم مرغ اس پی اف را دستاوردی ارزشمند و بزرگ خواند و افزود: تخم مرغ اس پی اف یک محصول گران است و تولید و حتی صادرات آن علاوه بر سودآفرینی برای سرمایه گذاران، صرفه جویی ارزی قابل توجهی برای کشور به همراه دارد.
معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه رازی در پایان بار دیگر بر آمادگی این مجموعه برای انتقال دانش فنی محصولات خود به بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: موسسه رازی از ورود بخش خصوصی توانمند برای تولید واکسن و فرآورده های بیولوژیک استقبال می کند.
تخم مرغ عاری از عوامل بیماری زا (specific pathogen free) تخم مرغی است که در روند تولید آن هیچ گونه آلودگی ورود پیدا نکرده است و حتی نژاد لاین، اجداد و مادر آنها همگیSPF بوده اند. در تولید و پرورش این مرغ ها، خوراک، محیط و افرادی که در محیط تردد دارند همگی استریل شده اند و مراحل قرنطینه برای همگی آنها رعایت می شود.