به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، مبتکر جوانی که ابتکارش بازویی شد برای بیماران به ویژه افراد قطع نخاعی؛ بیمارانی که روزهای طولانی را باید در تخت بیمارستان سپری میکردند و بدون کمک همراهان نمیتوانستند به نیازهای شخصی خود بپردازند حالا با اختراع این دستگاه امیدوار شدند.
این مبتکر جوان گفت:: پس از زلزله دردناک کرمانشاه و انتقال شمار زیادی از مجروحان و حادثه دیدگان به بیمارستان بعثت همدان؛ از نزدیک شاهد درد و رنج هموطنان بودم.
سید داود رضوی افزود: بیشتر زلزله زدگان دچار شکستگی از ناحیه فمور، لگن، ران، ساق پا، زانو و مچ پا شده بودند و برای بسیاری از آنها جابه جایی از روی تخت دشوار بود و با گذشت زمان به علت کم تحرکی دچار زخم بستر میشدند.
وی همچنین گفت:: همچنین برای تمیز کردن ملحفه و انجام امور شخصی بیمار، باید ۳ تا ۵ نفر وی را جابجا کنند که این وضعیت نیز از نظر روحی و روانی تاثیر منفی بر روی بیمار میگذاشت.
آقای رضوی با بیان اینکه تولید این دستگاه حدود ۶ ماه زمان برد، افزود: ساخت این کمک وسیله برای کمک به این طیف از بیماران در نهایت به دستگاهی با عنوان «بازروی بازشو و جمع شو کمک حرکتی بیماران در روی تخت» منجر شد.
مبتکر جوان همدانی گفت:: این وسیله بر روی تخت بیمار نصب شده و بیمار میتواند تا ۹۰ درصد از کارهای شخصی خود را بدون کمک گرفتن از دیگران انجام دهد.
وی افزود: بیماران به ویژه افراد قطع نخاعی با گرفتن دست به قسمت بازوی این دستگاه میتوانند قسمت کمر به پائین را از تخت فاصله داده و نیم خیز شوند.
این مبتکر ادامه داد: پیشگیری از زخم بستر، ورزش کردن و ایجاد تحرک در بالا تنه و مهمتر از همه ایجاد روحیه در بیماران از مزیتهای این دستگاه است.
آقای رضوی گفت:: دستگاه «بازروی بازشو و جمع شو کمک حرکتی بیماران در روی تخت» موقع باز و بسته شدن فضای بسیار کمی را اشغال میکند و مانع فعالیت پزشک، پرستار و بیمار نمیشود.
کمک پرستار ارتوپدی بیمارستان بعثت افزود: نصب این دستگاه بر روی تخت بسیار آسان و راحت بوده و نیازی به نیروی متخصص ندارد.
وی خاطرنشان کرد: پس از مطرح کردن این ایده با دکتر غلامرضا قربانی امجد فوق تخصص ارتوپدی جراحی زانو، این پزشک تشویق به اجرایی کردن این طرح و ثبت اختراع کرد.
این مخترع همدانی گفت:: برای ثبت این اختراع اقدام کرده و پس از گذشت ۶ ماه و بازدید کارشناسان مختلف از این طرح، در پایان نامه تائیدیه از اداره ثبت اختراعات کشور به دانشگاه علوم پزشکی ارسال شد.
حدود ۱۵ درصد از بیماران در کشور دچار زخم بستر میشوند که با ساخت این دستگاه میشود به کاهش رنج این بیماران امیدوار بود.
با تولید انبوه این بازوی توانمند هم رنج بیمار کاهش مییابد و هم خدمت رسانی راحت انجام میشود.