به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ گزارش نخستین بررسی مستقل درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نشان می دهد این کشور پس از خروج، سالانه یکصد میلیارد پوند، درامد کم تر خواهد داشت.
موسسه ملی تحقیقات اقتصادی و اجتماعی انگلیس در گزارشی اعلام کرد پس از خروج از اتحادیه اروپا، هر شهروند انگلیسی سالانه 1090 پوند درامدش کم تر خواهد شد و وضعیت مردم در ده سال نخست خروج، بدتر خواهد شد.
بر اساس این گزارش که ایندیپندنت نیز ان را منتشر کرده است تا سال 2030 میلادی، انگلیس سالانه یکصد میلیارد پوند کم تر درامد خواهد داشت. براساس این گزارش، بازرگانی با اتحادیه اروپا، پس از خروج این کشور 46 درصد و سرمایه گذاری خارجی در انگلیس، 21 درصد کم تر خواهد شد.
در همه پرسی سوم تیرماه سال 1395 ( 23 ژوئن 2016) 51.9 درصد مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1 درصد نیز به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.
با این حال و پس از اشکار شدن پیامدهای جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا تازه ترین نظر سنجی ها از موافقت 31 درصد مردم این کشور با خروج از اتحادیه اروپا حکایت دارد .
موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به یکی از چالشی ترین مسائل دولت انگلیس در نیم قرن اخیر توصیف شده است و اختلافات بر سر خروج و نحوه اجرای ان علاوه بر اینکه مخالفتهای گسترده مردمی را در پی داشته و مردم با اجتماع صدها هزار نفری با ان مخالفت کرده اند رهبران و نمایندگان احزاب حتی شماری از اعضای حزب حاکم و اعضای کابینه را نیز به واکنش واداشته است .
در ماههای اخیر هشت وزیر و عضو هیئت دولت از جمله دو وزیر برگزیت ( مسئول پیگیری خروج این کشور از اتحادیه اروپا ) در اعتراض به طرح دولت از سمت خود استعفا دادند .
در حالیکه بر اساس ضوابط انگلیس تا 29 مارس 10 فروردین 98 باید اتحادیه را ترک کند موجی از مخالفتها با توافق بدست امده دولت با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی جدایی و تعامل پس از جدایی این کشور را با نوعی اشفتگی مواجه کرده است .
نخست وزیر انگلیس در نشستی ویژه در پارلمان و در تلاش برای جلب نظرمثبت نمایندگان درباره توافقش با اتحادیه اروپا گفت : من نمی خواهم وانمود کنم که ما یا اتحادیه اروپا کاملا از این توافق خرسندیم ، درست هم همین است ، اگر یک طرف کاملا راضی بود دیگر برای گام بعدی درروابط اینده علاقه ای نداشت .
ترزا می افزود : البته هیچ توافق دیگری وجود نداشت که تعهد ما را در قبال ایرلند شمالی تضمین کند و اتحادیه اروپا بدون اینموضوع بههیچ توافقی دریابه روابط اینده تن نمی داد .
در مقابل جرمی کوربین رهبر حزب کارگر و رئیس دولت سایه گفت : نخست وزیر در صدد است تا توافق نشست با اتحادیه راروپا را به عووان یک موفقیت بزرگ جلوه دهد اما واقعیت این است که هیچ چیز تغییر نکرده است .
جرمی کوربین افزود : نخست وزیر می گوید اگر مجلیس این توافق را رد کند دوباره به اول خط باز می گردیم اما حقیقت این است که با این دولت ما هیچ گاه اول خط را رد نکرده ایم .
وی توافق نخست وزیر با اتحادیه اروپا را توافقی بد توصیف و اضافه کرد : دولت در گفتگوهای برگزیت با استیصال بازنده شد و تردیدی نیست که با این توافق تدترین های عالم برایمان پیش خواهد امد .
رهبر حزب گارگر انگلیس گفت : با این توافق نه درباره قوانین اینده تکلیفمان روشن نیست و نه درباره اینده کشور به ثبات خواهیم رسید .
وی افزود : ترزا می حتی اعضای هئیت دولت خود را نتوانسته درباره مفید بودن توافقش برای کشور متقاعد کند با این اوصاف چطور ان را مفید می داند .
روز یکشنبه سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا طرح توافق انگلیس با اتحادیه اروپا را درباره چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و روابط اینده را تائید کردند .
این توافق باید به تصویب پارلمانهای دو کشور برسد تا قابلیت اجرا داشته باشد.
شمار زیادی از نمایندگان مجلس انگلیس ضمن مخالفت با این طرح گفته اند به ان رای مثبت نخواهند داد .
همزمان با هشدارمقامات اتحادیه اروپا که دیگر در اجرای طرح جدایی کوتاه نخواهند امد ترزا می نیز درباره رای ندادن به این توافق هشدار داد ، او پیشتر گفته بود اگر نمایندگان به توافق رای ندهند یا باید بدون توافق اتحادیه اروپا را ترک کنیم یا باید از سر خط کار شروع شود .
جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس در پاسخ به پرسشی درباره اینکه ایا رای ندادن نمایندگان ممکن است به سقوط دولت منجر شود که وی در پاسخ گفت : هر چیزی ممکن است .