پخش زنده
امروز: -
با تایید پرونده ثبت جهانی زیلوی میبد در شورای جهانی صنایع دستی، شهر میبد در شمار شهرهای جهانی صنایع دستی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت زیلوی میبد با نظر مثبت شورای جهانی صنایع دستی و با تایید روسای قاره ها به ثبت جهانی رسید.
سیدمصطفی فاطمی افزود: پرونده ی زیلو دو سال پیش برای ثبت ملی به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال و رایزنی ها برای ثبت جهانی این هنر صنعت آغاز شد.
وی ادامه داد: پس از اینکه زیلوی میبد ثبت ملی شد، به دلیل ظرفیت موجود و بهره مندی این هنر دستی مردمان میبد از شاخصههای جهانی شدن، پروندهای تشکیل و به شورای جهانی صنایع دستی ارسال شد.
به گفته فاطمی، ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی به دنبال درخواست و تشکیل پرونده برای ثبت جهانی زیلوی میبد به این شهرستان سفر و از چند کارگاه زیلوبافی و موزه زیلوبافی میبد بازدید کردند.
فاطمی گفت: پس از بازگشت ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی، گزارش آنها به تائید رؤسای قارهها رسید و سپس برای رأیگیری نهایی به شورای جهانی صنایع دستی مستقر در کشور انگلستان ارسال و ثبت جهانی این هنر صنعت تایید شد..
فاطمی رونق هنرصنعت زیلوبافی، رشد خلاقیت و نبوغ در این هنرصنعت، معرفی این صنعت به جهانیان و توسعه اقتصادی شهر میبد را از جمله نتایج ثبت جهانی میبد اعلام کرد.
همزمان با میبد ، شهر آباده از استان فارس بعنوان شهر منبت و روستای خراشاد از استان خراسان جنوبی بعنوان روستای توبافی (حوله بافی) به ثبت جهانی رسیدند. در حال حاضر ایران با هشت شهر و دو روستا در مقام اول جهان از لحاظ ثبت شهرها وروستاهای جهانی صنایع دستی قرار دارد. پیش از این شهر تبریز برای فرش، اصفهان برای صنایع دستی خلاق، مشهد برای گوهر سنگها، شهر لالجین همدان برای سفال، شهر مریوان کردستان برای کلاش بافی(گیوه)، شهر سیرجان کرمان برای گلیم شیریکی پیچ و روستای کلپورگان در سیستان و بلوچستان برای سفالگری هفت هزار سالهاش در فهرست شورای جهانی صنایع دستی به ثبت رسیدند.
شورای جهانی صنایع دستی (World Crafts Council) و به اختصار WCC سازمانی غیرانتفاعی است که 55 سال پیش در آمریکا با هدف ارتقای جایگاه صنایع دستی آغاز به کار کرد. این شورا هماکنون، ۹۰ کشور جهان را تحت پوشش دارد و دبیرخانه آن در شهر آمستردام هلند قرار دارد.