پخش زنده
امروز: -
آلمان ، فنلاند و دانمارک از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته اند معاملات نظامی با عربستان سعودی را متوقف کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک؛ آلمان ، فنلاند و دانمارک از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته اند معاملات نظامی با عربستان سعودی را متوقف کنند.
آمریکا در پی به قتل رسیدن جمال خاشقجی روزنامه نگار واشنگتن پست و نیز بحران انسانی همواره رو به وخامت یمن، همچنان پیشرفته ترین سلاح ها را به عربستان می فروشد.
قتل خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول و مخفی کاری نافرجام این اقدام، پیامدهایی برای عربستان به شکل کاهش فروش سلاح از طرف مهم ترین عرضه کنندگان سلاح به همراه داشته است.
دانمارک و فنلاند روز پنجشنبه در خصوص این خواست که همه فروش های تسلیحاتی به دولت عربستان متوقف شود به آلمان ملحق شدند. دانمارک و فنلاند، قتل خاشقجی را یکی از دلایل مطرح کردن این درخواست خود اعلام کرده اند. این در حالی است که فنلاند، بحران انسانی فعلی در یمن که یک ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان آن را بوجود آورده است، دلیل تصمیم خود اعلام کرده است.
با وجود اینکه دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا همچنان در کنار عربستان ایستاده است، کشورهای دیگر به سبب قتل خاشقجی و جنگ ریاض در یمن، به طور فزاینده ای در جهت ممانعت از فروش تسلیحات به عربستان تلاش می کنند.
سازمان ملل اعلام کرد جنگ عربستان در یمن موجب کشته شدن بیش از ده هزار نفر از افراد غیر نظامی از جمله هزاران کودک شده است. جنگ یمن همچنین میلیون ها نفر را در یمن_ فقیرترین کشور خاورمیانه_ در آستانه مردن از گرسنگی و نیز خطر ابتلاء گسترده به بیماری از جمله وبا قرار داده است.
آندرس سامولسن وزیر امور خارجه دانمارک پنجشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی، دولت آل سعود را " ویرانگر در بسیاری زمینه ها" خواند. وی اشاره کرد کپنهاگ "در پی تداوم وضعیت رو به وخامت و وحشتناک یمن و قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی" فروش سلاح به ریاض را متوقف می کند.
وزیر امور خارجه دانمارک ابراز امیدواری کرد :"اقدام دانمارک بتواند کشورهای اتحادیه اروپا را وادار کند از اجرای قاطعانه مقررات این اتحادیه در این زمینه حمایت کنند."
همان روز وزارت امور خارجه فنلاند بویژه با اشاره به بحران انسانی در یمن اعلام کرد فنلاند دیگر برای صادرات سلاح به دولت فعلی عربستان، مجوز صادر نمی کند.
وزارت امور خارجه فنلاند با صدور بیانیه ای اعلام کرد:" دولت درباره موضوعات صادرات سلاح بررسی کرد و به این نتیجه رسید که در شرایط فعلی هیچ دلیلی برای صدور مجوزهای جدید صادرات سلاح به عربستان یا امارات عربی متحده وجود ندارد. دولت در بررسی هایش بر اوضاع انسانی نگران کننده در یمن تاکید داشت."
آلمان هم از کشورهای دیگر اتحادیه اروپا خواسته است صدور سلاح به عربستان را متوقف کنند.
پیتر آلمایر وزیر اقتصاد آلمان از کشورهای اتحادیه اروپا خواست شیوه برلین را در پیش بگیرند.وی گفت:" تنها در صورتی که همه کشورهای اروپایی موافقت کنند، اقدامات در مورد دولت عربستان موثر خواهد بود. اگر ما صادرات سلاح را متوقف کنیم ولی کشورهای دیگر این خلاء را پر کنند، پیامدهای مثبتی وجود نخواهد داشت."
پنج موسسه خیریه بین المللی از آمریکا خواستند حمایت های نظامی اش را از عربستان متوقف کند
خبرگزاری اسوشیتدپرس نوشت: پنج موسسه خیریه برجسته بین المللی از آمریکا خواستند حمایت های نظامی خود را از عربستان سعودی متوقف کند.
پایگاه اینترنتی این خبرگزاری در گزارشی از قاهره نوشت: پنج سازمان خیریه از آمریکا درخواست کردند به منظور نجات جان میلیون ها نفر، همه حمایت های نظامی خود را از ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی که علیه شورشیان شیعه یمن می جنگد، قطع کند.
کمیته بین المللی نجات، آکسفام(یکی از برجسته ترین سازمان های امدادرسانی برای ریشه کن کردن فقر، گرسنگی و بی عدالتی و متشکل از پانزده سازمان و نود و هشت کشور است)، سازمان کِر آس، سیو چیلدرن و شورای آوارگان نروژ در بیانیه ای مشترک از آمریکا درخواست کردند حمایت های نظامی اش را از عربستان سعودی متوقف کند.
در این بیانیه آمده است: "اگر واشنگتن حمایت های خود را از این ائتلاف متوقف نکند، آمریکا نیز باید مسئولیت های بزرگ ترین فاجعه انسانی چند دهه اخیر را برعهده بگیرد."
در این بیانیه همچنین آمده است اگر طرف های درگیر فورا نزاع ها را متوقف نکنند، چهارده میلیون انسان در معرض خطر مرگ از گرسنگی قرار می گیرند.