صدها هوادار نامزدهای انتخابات مجلس افغانستان امروز در اعتراض به تقلب گسترده در انتخابات مجلس مسیر 9 استان شمالی این کشور را بستند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، صدها هوادار نامزدهای انتخابات مجلس افغانستان امروز در اعتراض به تقلب گسترده در انتخابات مجلس مسیر 9 هوادار پانزده نامزد انتخابات مجلس در استان بغلان مسیر کابل- شمال افغانستان را در شهر "پلخمری" مرکز استان بغلان مسدود کردند و رسیدگی دقیق و بی طرفانه به تقلب گسترده انتخاباتی در این استان را خواستار شدند. قطع راههای ارتباطی 9 استان شمالی افغانستان با پایتخت این کشور مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد شده است. اعتراض مردم استان بغلان به تقلب های انتخابات مجلس درحالی صورت گرفت که کمیسیون انتخابات افغانستان در صدد اعلام دومین مرحله از نتایج اولیه انتخابات مجلس است. درپی طرح حدود یازده هزار شکایت از چگونگی برگزاری انتخابات مجلس ، کمیسیون انتخابات بخشی از آرای شعبه های اخذ رای را بازشماری کرد. انتخابات جنجالی مجلس نمایندگان افغانستان 28 ، 29 مهرماه امسال برگزار شد اما تاکنون فقط نتایج انتخابات پنج استان کم جمعیت این کشور اعلام شده است. از میان 2500 نامزد انتخابات مجلس ، 250 نفر از آنها راهی پارلمان آینده افغانستان می شوند. در انتخابات مجلس امسال حدود چهار و نیم میلیون نفر که 45 درصد افراد ثبت نام شده برای شرکت در انتخابات را شامل می شوند به پای صندوقهای رای رفتند.
صدها نفر از مردم غرب کابل در اعتراض به بازداشت "علی پور" فرمانده خیزش مردمی امروز در جاده شهید مزاری تظاهرات کردند.
تظاهرات مردم غرب کابل در اعتراض به بازداشت فرمانده خیزش مردمی
مردم غرب کابل که از قوم هزاره هستند که با تجمع در اطراف حوزه سیزدهم امنیتی کابل خواستار آزادی فوری "علی پور" شدند و اجازه نمی دهند این فرمانده خیزش مردمی از حوزه سیزدهم امنیتی به بازداشتگاه امنیت ملی افغانستان منتقل شود. یکی از اتهامات "علی پور" مشهور به "فرمانده شمشیر" همکاری با سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران است که برخی رسانه ها و شبکه های اجتماعی افغانستان به آن اشاره کرده اند. آدم کشی و آدم ربایی از دیگر اتهامات "علی پور" است اما وی درمیان هزاره های افغانستان محبوبیت زیادی دارد. دولت افغانستان این فرمانده خیزش مردمی را فرمانده مسلح غیرمسوول می داند که پیش از این نیز نیروهای امنیتی افغان برای بازداشت وی در استان غور افغانستان اقدام کرده بودند. در عملیات نیروهای امنیتی برای بازداشت "علی پور" در استان غور هفت غیرنظامی و چهار نیروی پلیس کشته شدند.
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان سال آینده سه ماه به تعویق افتاد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان قرار بود 31 فروردین ماه سال 1398 برگزار شود، اما برخی منابع گفته اند برگزاری انتخابات نزدیک به سه ماه به تعویق افتاده و قرار است 22 تیرماه سال آینده برگزار شود. علت تعویق در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، مشکلات جوی بویژه سرمای هوا و بسته بودن مسیرهای رفت و آمد در ماه فروردین اعلام شده است.
کمیسیون انتخابات افغانستان نیز اعلام کرد: طرح برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در 22 تیرماه سال آینده یکی از گزینه های مورد بحث در میان اعضای این کمیسیون است اما هنوز نهایی نشد. براساس این طرح، انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای استانی و شوراهای شهرستانی افغانستان به طور همزمان برگزار می شود و همچنین چهار انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای استانی، شوراهای شهرستانی و انتخابات مجلس نمایندگان در استان غزنی همزمان برگزار خواهد شد. این درحالی است که پیش از این گزارش هایی مبنی بر درخواست "زلمی خلیل زاد" نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان برای تعویق انتخابات ریاست جمهوری این کشور منتشر شد که درپی آن رییس جمهور و رییس اجرایی دولت افغانستان بر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در زمان تعیین شده تاکید کردند.