پخش زنده
امروز: -
روزنامه لبنانی الاخبار نوشت، سفر هیئتی از نمایندگان مجلس اردن به سوریه آغاز فصل تازه ای در روابط دو کشور است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار، سفر هیئتی از نمایندگان مجلس اردن به سوریه آغاز فصل تازه ای در روابط دو کشور است.
پیش از این امان به پایگاهی برای حمله به دمشق تبدیل شده بود. نمایندگان اردنی در این سفر تلاش کردند سیاست تازه اردن را تشریح کنند و با استقبال فوری بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و دیگر مقامات این کشور مواجه شدند. طارق الخوری و خالد ابوحسان و قیس زیادین و شماری دیگر از نمایندگان اردنی که به دمشق سفر کرده بودند دیروز عصر درحالی وارد استان الرمثا در اردن شدند که این شهر شاهد جشن و شادمانی بود. این استان همجوار شهر درعا در سوریه است و اهالی آن ضمن به دست گرفتن عکس هایی از بشار اسد و عبدالله دوم شاه اردن و پرچم های دو کشور، در میادین این شهر تجمع کردند.
این صحنه با رویدادهای سالهای گذشته در اردن کاملاً تفاوت داشت زیرا برخی از اردنی ها تصور می کردند حکومت سوریه رفتنی است. آنها تصور می کردند سرنگونی دمشق از سمت جنوب، یعنی اردن خواهد بود. درها به روی بندر بن سلطان شاهزاده سعودی باز شده بود و اتاق الموک در اختیارشان گذاشته شده بود تا به موضوع جنگ سوریه بپردازند. اما دولت اردن اگرچه دیرهنگام اما سرانجام تصمیم گرفت به فشارهای خارجی تن ندهد و پیروزی حکومت سوریه را بپذیرد.
سوریه که بر پایه انتقام جویی به ویژه از لبنان و اردن عمل نمی کند مدتی زمان نیاز دارد تا آثار زخم ناشی از خنجری را که به ویژه اردن به این کشور وارد کرده است از بین ببرد.
بشار اسد که هفت سال جنگ را پشت سر گذاشته است اکنون در حال ترسیم مسیری برای آینده است و برای شاه اردن این پیام را فرستاد که نگاه ما به آینده است و به گذشته توجه نمی کنیم.
همه نشانه ها اکنون حاکی از آن است که اردن نیز صفحه تازه ای در روابط خود با دمشق باز کرده است. ولید محیی الدین المصری وزیر حمل و نقل دولت اردن از علی الأکرم همتای سوری خود دعوت کرده است به امان سفر کند.
اردن اکنون در برهه حساسی قرار دارد که از یک سو شاهد جنگ میان دو جریان اصلی است و از سوی دیگر با خطر اسرائیل مواجه است.
یک طرف این جنگ ترکیه و قطر و طرف دیگر آن امارات و سعودی و مصر هستند و اسرائیل نیز با هر دو محور ارتباط دارد. در کنار این مسائل، بحران اقتصادی و زیست محیطی و طمع ورزی های غرب نیز وجود دارد.
در میان این همه سیاهی، بارقه امیدی در ارتباط اردن با سوریه مشاهده می شود. امید به حمایت از اردن در برابر خطرات از طریق ایجاد خط دفاعی و اقتصادی که اردن را از طریق خاک سوریه به اروپا و آب های مدیترانه مرتبط می سازد.
علیرغم تلاش های اخوان المسلمین و جریان های ضد سوری برای ایجاد فاصله جغرافیایی و اجتماعی میان سوریه و اردن...تحولات ماههای اخیر نشان داد که جمع کثیری از اردنی ها و فلسطینی های ساکن اردن و همچنین مسئولان اردنی که تحت تاثیر فضای تحریک آمیز ناشی از سلطه خارجی بودند اکنون فرصتی یافته اند تا برای بازگشت به دمشق تجدید نظر کنند...
یکی از نتایج سفر هیئت نمایندگان اردنی به دمشق توافق وزارت کشور و وزارت حمل و نقل دو کشور برای افزایش دوساعته ساعات کاری گذرگاه نصیب، با توجه به تعداد فزاینده شهروندان اردنی که به سوریه سفر می کنند است.
یکی از موضوعاتی که در این سفر بررسی شد امکان متصل کردن خط آهن اردن به خط آهن سوریه است.
با توجه به اینکه تعداد گردشگران اردنی که به ترکیه سفر می کنند به حدود یک میلیون نفر رسیده است مقامات دو کشور درخصوص امکان بازگشایی دفاتر مسافرتی برای تسهیل سفر گردشگران اردنی به سوریه نیز گفتگو کردند. با توجه به تسهیل سفر گردشگران روسی به سوریه امکان دیدار آنها از اردن نیز بررسی شد.
مبادلات نفتی و گازی و انتقال برق اردن به لبنان از طریق خاک سوریه از دیگر موضوعات مورد گفتگو در این سفر بود.