مسئول هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج دانش آموزی کشور گفت: هر مدرسه ، واحد بسیج دانش آموزی دارد و مسئول هر کدام از واحدها یکی از دانش آموزان بسیج است که این به دلیل اعطای جایگاه به دانش آموزان است.
برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع بسیج دانش آموزی و با حضور رضا ممشلی مسئول هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج دانش آموزی کشور و مشاور رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش به روی آنتن رفت.
رضا ممشلی در آغاز درباره هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج دانش آموزی توضیح داد و گفت: این هیئت متشکل از دانش آموزان نخبه و دانشجویانی است که قبلا در تشکل بسیج دانش آموزی فعالیت می کردند، دور هم جمع می شوند حول ماموریت های سازمان بسیج سازمان دانش آموزی، اهداف و وظایف آن بحث و گفتگو می کنند.
وی با بیان اینکه بسیج دانش آموزی با بدنه وزارت آموزش و پرورش ارتباط تنگاتنگی دارد، گفت: دانش آموزان بسیجی در مدارس در دوره های اول و دوم دبیرستان، واحد مقاومت بسیج دارند یعنی هر مدرسه یک بسیج دانش آموزی دارد و مسئول هر کدام از واحدها یکی از دانش آموزان بسیج است که این به دلیل اعطای جایگاه به دانش آموزان است.
مسئول هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج دانش آموزی کشور ادامه داد: بالاتر از سطح مدرسه، در ادارات آموزش و پرورش، شورای همفکری علوی و فاطمی در دو بخش خواهران و برادران داریم که متشکل از یک نماینده از هر مدرسه در سطح منطقه است و کارهایی که بخواهند در سطح شهرستان انجام دهند، را با هم همفکری می کنند که مجری نیز از خود دانش آموزان هستند و حوزه بسیج دانش آموزی به عنوان یک پشتیبان و راهبر به بچه ها کمک می کند.
مشاور رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش به طراحی کتب درسی اشاره کرد و بیان داشت: در کتب ابتدایی باید حال دانش آموز رعایت شود یعنی کتاب ها شلوغ نباشد تا دانش آموز از کتاب نترسد و در همین راستا، کتاب ها باید رنگ های شادی داشته باشد و حاوی نکات روانشناسانه باشند.
ممشلی اضافه کرد: دانش آموزان خوشبختانه اتکای زیادی به کتب درسی ندارند و این به خاطر ضعف در شناخت ذائقه دانش آموزان است. ذائقه دانش آموزان باید شناخته شود و باید بدانیم آن ها چه چیزی می خواهند و پس از آن کتابی در خور نیاز و ذائقه آن ها بنویسیم.
هدیه بسیج سازندگی به روستاییان و مناطق محروم ؛ ۱۱۵۰ پروژه
معاون فرهنگی بسیج سازندگی کشور کمک به مردمی کردن اقتصاد را از رئوس بسیج سازندگی دانست و افزود: بیش از ۱۱۵۰ پروژه در راستای ساخت خانه های محروم، کتابخانه و مسجد، آب رسانی روستایی و... به مردم هدیه می شود.
فرشاد عالی در ارتباط زنده با رادیو گفت وگو ضمن تشریح برنامه های هفته بسیج اظهار کرد: «با حضور روز افزودن مردم از اقشار مختلف شاهد شور و نشاط خوبی در حوزه خدمت رسانی بسیج به مردم هستیم.»
وی در برنامه صبح و گفت وگو با بیان اینکه دبیرخانه و سازماندهی این امر در بسیج سازندگی شکل گرفته است، ادامه داد: «در این هفته شاهد فعالیت بیش از ۶ هزار گروه جهادی هستیم که بعد از تجربه خوب در مرحله دوم رزمایش محمد رسول الله-ص- در اقصی نقاط کشور و خاصه در حاشیه شهرها و نقاط روستایی مبتنی بر برنامه ۵ ساله، برای ارائه خدمت در دست اقدام است.»
عالی گفت: «این کار از ابتدای سال آغاز شده و بطور ویژه در هفته بسیج در حال پیگیری است.»
معاون بسیج سازندگی با اشاره به نقش خیرین در حوزه ساخت و فعالیت های محروم زدایی گفت: «بیش از ۱۱۵۰ پروژه در راستای ساخت خانه های محروم، کتابخانه و مسجد، آب رسانی روستایی و... به مردم عزیز هدیه می شود.»
اقای عالی؛ کمک به مردمی کردن اقتصاد را از دیگر رئوس بسیج سازندگی دانست و افزود: «اگر نیاز به ارائه تسهیلات باشد، در این جهت اقدام کرده ایم و کارگاه هایی را با نگاه صنایع تبدیلی و ارزش افزوده در حوزه اقتصادی افتتاح خواهیم کرد.»
وی از مهم ترین اولویت های بسیج را توانمندسازی و هم افزایی در میان مردم دانست و افزود: «اگر این دو سطح همپوشانی نداشته باشند، برای مردمی کردن کارها به مشکل بر می خوریم.»
عالی تصریح کرد: «عزیزان با سلایق فکری و سیاسی باید در بسیج حضور یابند؛ چراکه هدف اصلی ما خدمت رسانی به مردم است.»
این مقام مسئول در سازمان بسیج سازندگی گفت: «شعار بسیج سازندگی، همه با هم؛ بسیج سازندگی است و با تدابیر فرماندهان ما فعالیت های متنوعی برای گسترش هم افزایی و هم کاری ها داریم و سعی کردیم خود را امتداد مردمی دستگاه های اجرایی بدانیم.»
عالی اظهار کرد: «گروه های جهادی بومی را راه اندازی کرده و پیام اصلی را به این ها منتقل نموده ایم. اولویت ما این نیست که حتما در سال پنجم به این مهم دست یابند؛ لذا بسیاری فعالیت های ما در بعد منطقه ای انجام می گیرد.»
وی خاطرنشان کرد: «برخی از این افراد در بیان مشکلات به مسئولان با مشکل رو به رو هستند و از اینرو یکی از وظایف ما اینست که مسئولان را به دل روستاها می بریم و در این راستا سازماندهی بهتری انجام می شود.»