برپایی همایش ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی
همایش ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی امروز در رشت آغاز شد.
به گزارش
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز گیلان دبیر علمی همایش ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی گفت : در این همایش 2 روزه 44 سخنرانی و 15 مقاله در خصوص اخلاق در پژوهش زیست پزشکی ، مدیریت کلان پژوهشی ، تخصیص منابع و همچنین راهکارهای و نحوه تقدم بخشی به پژوهشهای اولویت دار در حوزه سلامت ارائه می شود.
دکتر شمسی افزود : بیش از 60 کارشناس و پژوهشگر در نخستین همایش ملی اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی شرکت دارند.
قایم مقام وزیر بهداشت هم بر ضرورت بهره گیری از پژوهش و مرتبط با پیشگیری بیماری های مزمن از قبیل پرفشاری خون و دیابت تاکید کرد و افزود : فشار خون بالا تاثیر مستقیمی بر بروز نارسایی های کلیوی و سکته های قلبی و مغزی دارد که باید با ارتقای فرهنگ عمومی از شیوع آن پیشگیری کرد.
دکتر ملک زاده با بیان اینکه پارسال 380 هزار نفر در کشور فوت کردند افزود : مرگ حدود 95 هزار نفر از این افراد به دلیل سکته بود که رابطه مستقیمی با پرفشاری خون دارد.
وی با استناد به آمارهای رسمی وزارت بهداشت گفت : 20 درصد افراد 18 سال به بالا و 40 درصد افراد بالای 50 سال دچار عارضه ی فشار خون هستند.
دکتر یوسف زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با بیان اینکه فقط 20 درصد مبتلایان به بیماری پرفشاری خون از بیماری خود آگاهند اضافه کرد : این نقیصه با کارکردهای درست پژوهش محور قابل جبران است.