کره شمالی 10 پست نگهبانی خود را در مرز با همسایه جنوبی تخریب کرد
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به گزارش خبرگزاري فرانسه، کره شمالی روز سه شنبه در راستای روند بهبود روابط خود با کره جنوبی ده پست نگهبانی مرزی را در منطقه غیرنظامی شده ای که دو کشور را از یکدیگر جدا کرده است، با استفاده از دینامیت منفجر کرد.
این اقدام کره شمالی مرحله جدیدی در روند تنشزدایی در شبه جزیره کره محسوب می شود این در حالی است که مذاکرات مربوط به خلع سلاح هسته ای کره شمالی میان پیونگ یانگ و واشنگتن درجا می زند. تخریب پست های نگهبانی مرزی در واقع تدبیری بود که در نشست سران دو کره در پیونگ یانگ میان مون جائه این رئیس جمهور کره جنوبی و کیم جونگ-اون رهبر کره شمالی اتخاذ شد. رئیس جمهور کره جنوبی و رهبر کره شمالی اولین بار بیست و هفتم آوریل گذشته برای زدودن تنشها در روابط دوجانبه در روستای مرزی پانمونجوم با یکدیگر دیدار کردند و ضمن توافق برای بهبود روابط دو کشور بیانیه ای را برای پاکسازی شبه جزیره کره از سلاحهای هسته ای و برقراری صلح پایدار امضا کردند.
وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرد کره شمالی در آن زمان به همسایه جنوبی خود اعلام کرد که برجهای نگهبانی مرزی میان دو کشور تقریبا به طور همزمان تخریب خواهند شد. ارتش کره جنوبی نیز تایید کرد که پستهای نگهبانی مرزی میان دو کره در منطقه غیرنظامی بین دو کشور مطابق با جدول زمانی که از پیش تعیین شده بود، تخریب شده اند. کره جنوبی نیز به نوبه خود در حال تخریب ده پست نگهبانی مرزی است. کره جنوبی برجهای نگهبانی در مرز با همسایه شمالی خود را عمدتا با بیل مکانیکی تخریب می کند.
طبق گزارش خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی، از این پس کره شمالی یکصد و پنجاه پست نگهبانی در سطح و زیر زمین دارد در حالی که کره جنوبی تنها پنجاه پست نگهبانی در مرز خود با کره شمالی دارد. مون جائه- این از مدتها قبل بر ضرورت گفتگو با کره شمالی به منظور حل اختلافات میان دو کشور و کاهش تنشها در شبه جزیره کره تاکید می کند. رئیس جمهور کره جنوبی مبتکر اصلی روند تنشزدایی در روابط دو کره محسوب می شود. وی ضمن این که برای اجرای برخی پروژه های اقتصادی مشترک با همسایه شمالی توافق کرده است، قول داده است تحریمهای سازمان ملل متحد بر ضد کره شمالی را رعایت نماید.
با گذشت زمان رویکردی که رئیس جمهور کره جنوبی در قبال همسایه شمالی در پیش گرفته بیش از پیش با رویکرد واشنگتن در قبال پیونگ یانگ فاصله می گیرد. دولت آمریکا خواستار خلع سلاح هسته ای کامل کره شمالی پیش از لغو تحریم های بین المللی بر ضد این کشور است. منطقه مرزی غیرنظامی میان دو کره به رغم اسم خود یکی از نظامیترین مناطق مرزی در جهان است و چند میدان مین و حصار سیم خاردار دو کشور را از یکدیگر جدا کرده است. با این حال دو کره در حال غیرنظامی کردن روستای مرزی پانمونجوم هستند. هر طرف قرار است بیش از سی و پنج نفر در این منطقه مستقر نکند و البته این افراد نیز نباید مسلح باشند.