پخش زنده
امروز: -
هفته وحدت، یادگار پیر فرزانه انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) است که دعوت به اسلام، را دعوت به وحدت میدانستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ بر اساس تاریخ اهل تسنن امروز 12ربیع مصادف با میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) است و شیعیان نیز 17ربیع الاول را میلاد رسول خدا میدانند که به ابتکار حضرت امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، 12تا17 ربیع الاول به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.
امیر مومنان، طلایه دار اتحاد بین مسلمانان
امام علی(ع) طلایه دار اتحاد و سیره ایشان بهترین الگو و اسوه برای برقراری اخوت و وحدت اسلامی است.
این امام بزرگوار برای حفظ وحدت مسلمانان نه تنها از حقوق خویش می گذشت، بلکه از همکاری با مخالفان خود نیز دریغ نمی کرد؛ مفصل ترين خطبه ایشان در اين زمينه «خطبه قاصعه» است که در بخشی از آن مي فرمايد: اي مردم در تاريخ گذشتگان فكر كنيد و ببينيد عامل عزت و سيادت و شكست و زبوني آنها چه بود وقتي فكر كنيد در خواهيد يافت كه آنها زماني عزت سيادت داشتند كه همدل و يگانه و متفق بودند و زماني به خواري و ذلت و سقوط گرایيدند كه تفرقه و جدایي بين آنها بوجود آمد.
امام علی(ع) با تعصبات قومی و نژادی (که مانع بزرگ اتحاد و به هم پیوستگی مسلمانان بود) مقابله و مبارزه کرد و همواره مردم را به وحدت و برادری و عزت و مودت فرا میخواند:
«ای مردم! پروردگارتان یکی است پدرتان هم یکی، همه شما فرزندان آدم هستید و آدم از خاک آفریده شده است، عرب را بر غیر عرب هیچ فضیلت و برتری نیست، مگر به تقوا و پاکی.»
امیرمومنان خود را شیفته ترین انسان نسبت به وحدت مسلمانان می دانست: «... بدان در امت محمد هیچ کس مانند من وجود ندارد که به وحدت امت محمد(ص) و به انس گرفتن آنان به همدیگر از من دلسوزتر باشد. من در این کار، پاداش نیک و سرانجام شایسته را از خدا می طلبم و به آنچه پیمان بسته ام، وفادارم..( نهج البلاغه، نامه 78)
پیروزی انقلاب، نقطه عطف وحدت امت اسلامی موضوع وحدت امّت اسلامی، ضرورت اجتنابناپذیری است که صاحب نظران جهان اسلام در صد و پنجاه سال اخیر همزمان با یورش سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی غرب بیشتر از گذشته بر آن تاکید کرده اند.
استقرار نظام مقدّس جمهوری اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) را هم می توان نقطهی عطف این اندیشه دانست؛حضرت امام خمینی(ره) در پیام خود در 23بهمن سال57 یعنی یک روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در اوج مسایل متعدد و پیچیده آن روزها به این امر اساسی چنین اشاره دارند:
«ما با مسلمین اهل تسنن یکی هستیم؛ واحد هستیم که مسلمان و برادر هستیم. اگر کسی کلامی بگوید که باعث تفرقه بین ما مسلمانها بشود، بدانید که یا جاهل هستند یا از کسانی هستند که میخواهند بین مسلمانان اختلاف بیندازند»( صحیفه امام،ج6،ص133)
رهبر معظم انقلاب هم، مهم ترین نیاز دنیای اسلام را وحدت و همدلی دانسته اند و تنها راه مقابله با دشمنان اسلام را وحدت و یکپارچگی امت اسلامی و پرهیز از اختلاف و درگیری بیان کرده اند.
عمل به تعالیم پیامبر(ص) زمینه ساز تحقق وحدت امت اسلامی
نظام تعلیم و تربیت پیامبر اعظم(ص) بهترین و مناسب ترین زمینه وحدت مسلمانان جهان است، چون مورد قبول همه امت اسلامی است و هر کس به خدا و قرآن عقیده داشته باشد، تعالیم پیامبر(ص) را باور داشته و بر آن پای بند است و اگر عالمان و مبلغان مسلمان همگی خود به تعالیم پیامبر عمل نموده، آن را به دیگران، به ویژه نسل جوان، منتقل سازند و آنان را با فرهنگ ناب اسلامی آشنا نمایند، در اندک زمانی ریشه تفرقه و نفاق از جوامع مسلمان برچیده خواهد شد.
تهیه و تنظیم: مرضیه قاسمی