پخش زنده
امروز: -
دانسکه بانک دانمارک در یکی از بزرگرتین پول شویی ها تاریخ جهان، در فاصله سال های 2007 تا 2015، دویست میلیارد یورو (227 میلیارد دلار) پول مشکوک جابجا کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ بزرگترین بانک دانمارک که یکی از اعضای اف ای تی اف (FATF) است، گرفتار رسوایی پولشویی شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از کپنهاگ، دانسکه بانک دانمارک گرفتار یکی از بزرگترین رسوایی های پولشویی شده است. هوارد ویلکینسون، افشاگری که اولین بار در خصوص این مشکل به بزرگترین بانک دانمارک هشدار داده بود، روز دوشنبه در پارلمان این کشور شهادت داد.
در فاصله سال های 2007 تا 2015، دویست میلیارد یورو (227 میلیارد دلار) از طریق شعبه کوچک این بانک در استونی جابجا شده بود که نهایتا در گزارش درخواستی این بانک در ماه سپتامبر مشخص شد که بخش زیادی از این مبادلات مالی مشکوک به پولشویی بوده است.
در این گزارش آمده است بخش زیادی از این پرداخت ها از استونی، روسیه، لتونی، قبرس و انگلیس انجام شده است. اوله اندرسن، رئیس سابق این بانک به رویترز گفت، از شرکت های شل برای مخفی نگه داشتن هویت افرادی که در این کار دست داشتند استفاده شده است.
بر اساس این گزارش، این پول ها به استونی، لتونی، چین، سوئیس، ترکیه، انگلیس و بیش از صد و پنجاه کشور دیگر منتقل شده است.
به گزارش روزنامه دانمارکی بِرلینگسکِه (Berlingske) در ماه سپتامبر، هوارد ویلکینسون، رئیس واحد تجاری این بانک در حوزه بالتیک در سال های 2007 تا 2014، فردی بود که این پولشویی را افشا کرد. وی در سال 2013 و 2014 درباره فعالیت های مشکوک در شعبه استونی به هیئت مدیره این بانک در کپنهاگ هشدار داده بود.
هنوز کسی در این زمینه پاسخگو نبوده است. این پرونده در دانمارک، استونی و آمریکا تحت بررسی قرار دارد.
تحقیقات دادستانی دانمارک درباره این است که آیا مدیر ارشد این بانک می تواند شخصا مسئول این پولشویی باشد یا خیر.
آژانس جرائم ملی انگلیس گفته است درباره استفاده از شرکت های ثبت شده در انگلیس تحقیق می کند.
در همین چارچوب، توماس بورگن، مدیر عامل سابق دانسکه بانک استعفا کرد و گفت گرچه وی به شخصه از نظر قانونی از این اتهام مبرا شده است اما همه مسئولیت آن را به عهده می گیرد.
خانواده مرسک که ۲۱ درصد سهام دانسکه بانک را در اختیار دارد، اوله اندرسن را از ریاست هیأت مدیره کنار زد و کارستن دیبواد، رئیس کنفدراسیون صنعت دانمارک را به عنوان جانشین وی معرفی کرد.
تحقیقات آمریکا برای سهامداران دانسکه بانک نگران کننده است زیرا انتظار میرود جریمههای آمریکا بسیار بیشتر از جریمهها در دانمارک، استونی و به طور کلی در اتحادیه اروپا باشد. از نظر بسیاری، بدترین حالت این است اگر برای این بانک نیز همان اتفاقی بیفتد که برای بانک ABLV لتونی اتفاق افتاد، اینکه در نهایت این بانک مجبور به تعطیلی شود. مقامات آمریکایی در ماه فوریه بانک ABLV را به پولشویی متهم کردند و در نتیجه دسترسی این بانک به دلار مسدود شد.
دانسکه بانک در دفاع از خود گفته است کنترل پولشویی در استونی کافی نبوده است. اما در ماه سپتامبر گزارش داده بود هیئت مدیره این بانک تعهدات قانونی آن را نقض نکرده است.
وکیل ویلکینسون به رویترز گفت رسوایی دانسکه بانک فقط جزئی از ماجرا است و بازرس ها باید فعالیت بانک های بزرگ غربی را نیز در این زمینه بررسی کنند.