پخش زنده
امروز: -
کشت نهال آگروپایرون النگاتوم (علف گندمی بلند) برای نخستین بار در مراتع استان مرکزی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: اولین بار است که کشت 300هزار نهال گیاه آگروپایرون النگاتوم (علف گندمی بلند) در کشور و استان مرکزی به صورت نهال برای این اداره کل تعهد شده و تا کنون سه هزار نهال این گیاه در پارک آبخیز گردو کشت شده است.
فتحی افزود: بر اساس پیش بینی های انجام شده 50هزار نهال گیاه آگروپایرون النگاتوم (علف گندمی بلند) در حوزه آبخیز دره گردو، 100هزار نهال با مشارکت مجریان طرح های مرتعداری در منطقه هفتاد قله اراک و بقیه در مراتع فقیر و ضعیف شهرستان های ساوه و زرندیه کشت می شود.
او گفت: کشت گیاه آگروپایرون النگاتوم در مراتع استان و کشور تاکنون به صورت بذر انجام می شد که برای افزایش ضریب موفقیت در استقرار این گیاه در مراتع کشت آن به صورت نهال برای نخستین بار در کشور و استان انجام می شود.
گیاه آگروپایرون النگاتوم به دلیل برخورداری از تاج پوششی و ریشه عمیق نقش مهمی در حفاظت از آب و خاک، کاهش فرسایش مراتع به همراه دارد.
587میلیارد ریال اعتبار امسال برای اصلاح و احیای مراتع کشور اختصاص یافته که 50میلیارد ریال این اعتبارات به استان مرکزی اختصاص یافته است.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: 2میلیارد و 800میلیون ریال از اعتبارات اصلاح و احیای مراتع استان با هدف افزایش پوشش گیاهی و تولید علوفه در این مناطق به کشت گیاه آگروپایرون النگاتوم (علف گندمی بلند) در استان اختصاص یافته است.
فتحی گفت: عملیات کپه کاری و مدیریت روان آب ها در 2هزار و 797هکتار از اراضی مرتعی استان مرکزی در سال جاری برای این اداره کل تعهد شده که تاکنون این طرح در هزار و 700هکتار اجرایی شده است.
وی افزود: 20میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات اصلاح و احیای مراتع استان مرکزی با هدف بهبود پوشش گیاهی، افزایش تولید علوفه، ظرفیت دام، کنترل روان آب، کاهش فرسایش، رسوب خاک و تقویت آب های زیرزمینی به اجرای طرح های کپه کاری و مدیریت روان آب ها در مراتع استان اختصاص یافته است.
استان مرکزی با 29هزار و 530کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و 82صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که 70 درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد.