پخش زنده
امروز: -
در نشست مشترک فعالان اقتصادی آنتالیای ترکیه و آذربایجان شرقی در تبریز بر توسعه مناسبات دو جانبه تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، معاون هماهنگی امور اقتصادی آذربایجان شرقی امروز در این نشست ، با اشاره به ارتباطات اقتصادی و تجاری ایران و ترکیه در سالهای اخیر گفت: دو کشور دوست و همسایه همواره در شرایط مختلفی در کنار یکدیگر بودند و اکنون نیز در شرایط خاص اقتصادی دو کشور، روابط باید تقویت شود تا از تحریمها و نوسانات اقتصادی به راحتی و با موفقیت عبور کنیم.
علی جهانگیری خواستار افزایش سرمایه گذاری فعالان اقتصادی ترکیه در استان آذربایجان شرقی شد و گفت: ما به دلیل قرابت فرهنگی و تاریخی تبریز و آنتالیا علاقه مندیم تا برادران تُرک ما در این استان سرمایه گذاری کنند.
وی یادآور شد: آذربایجان شرقی با بیش از 3 میلیون و 700 هزار نفر جمعیت ، بیش از 3 هزار و 400 واحد صنعتی و بیش از 120 هزار واحد صنفی، صنایع کوچک، کارگاهی و خدماتی، دارا بودن حدود 200 هزار دانشجو و نزدیک به 4000 نفر هیئت علمی دانشگاهی یکیاز استانهای خاص و ویژه از نظر صنعتی و اقتصادی در ایران است.
وی گفت: این استان در سال گذشته حدود دو و نیم میلیارد دلار صادرات داشته و برای افزایش سهم خود در صادرات کشور تلاش میکند.
جهانگیری به تضمین ریسکهای غیر تجاری سرمایه گذاران خارجی در ایران اشاره و خاطرنشان کرد : ایران یکی از کشورهای پیشرو در بحث قوانین سرمایه گذاری است از این رو سرمایه گذاران ترک با اطمینان خاطر میتوانند ضمن سرمایه گذاری در کشور ما به توسعه فعالیتهای اقتصادی و صنعتی خود بپردازند.
وی با بیان اینکه در آذربایجان شرقی 42 شرکت ترک حدود 300 میلیون دلار سرمایه گذاری کرده اند، افزود: این تعداد و رقم سرمایه گذاری با توجه به ظرفیت های دو طرف کافی نیست، لذا با کمال میل و افتخار آمادگی داریم از سرمایه گذاران ترکیه حمایت و پذیرایی کنیم.
معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه «فضای کسب و کار» در آذربایجان شرقی در رتبه نخست کشور قرار دارد، خاطر نشان کرد: این رتبه نشان دهنده آماده بودن زمینه حضور سرمایه گذاران خارجی به ویژه فعالات ترکیهای در آذربایجان شرقی است.
وی شرایط اقتصادی ایران و نوسانات نرخ ارز را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه واردات بسیاری از کالاها که قبلا از ترکیه یا سایر مبادی صورت میگرفت، دیگر مقرون به صرفه نیست، تاکید کرد: این بهترین فرصت برای سرمایه گذاران است تا با سرمایه گذاری در ایران، به ویژه تبریز، از نیروی کار متخصص و انرژی ارزان برای تولید و از دست ندادن بازار ایران استفاده کنند.
رئیس سازمان صنایع آنتالیای ترکیه هم با بیان اینکه در دوران تحریم در کنار ایران هستیم افزود: تمامی این مشکلات و تحریمهای به وجود آمده منشا سیاسی دارد ولی تاریخ ایران و ترکیه به هم پیوسته است و ضرورت دارد این پیوندها تقویت شوند.
علی بهار با اشاره به اینکه دولت ایران مصمم است تا از تجارت و سرمایه گذاری خارجی حمایت کند افزود: آنتالیا و تبریز با توجه به ظرفیتهای فراوانی که دارند، فرصت بزرگی برای تقویت همکاریهای ایران و ترکیه هستند.
رئیس سازمان صنایع آنتالیای ترکیه با بیان اینکه ترکیه و ایران نیاز مبرم به نوآوری و تحقیق و توسعه دارند،گفت: با عنایت به اینکه در آنتالیا در حوزه تولید هم فعالیتهای زیادی غیر از گردشگری داریم، باید هزینههای همدیگر را کاهش و بهره وری همدیگر را افزایش دهیم.
علی بهار، با یادآوری اینکه ایران هم تولیدات زیادی در حوزه ماشین آلات دارد افزود: ایران و ترکیه باید به صورت زنجیره با هم کار کنند و متقابلا روابط را تقویت کرده و ریسکها و موانع مهم را برای فعالان اقتصادی دو طرف کاهش دهند.
صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تبریز هم با اشاره مشترکات فرهنگی و اقتصادی ایران و ترکیه ، بهره مندی از ظرفیتهای دو جانبه را در جهت توسعه روابط خواستار شد.
رضا کامی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه نیز اساسی ترین مشکل تجار ایران و ترکیه را انتقال پول و مباحث بانکی عنوان و تاکید کرد: وجود تکنولوژی در ترکیه و وجود نیروی انسانی متخصص و ماهر ارزان با قیمت انرژی ارزان میتواند تجار و بازرگانان هر دو کشور را به اهداف و منافع مشترک اقتصادی برساند.
اسماعیل بابایی راغب هم مسئول نمایندگی وزارت خارجه در آذربایجان شرقی در این جلسه، با اشاره به اینکه ایران و ترکیه در 40 سال گذشته روابط استراتژیک زیادی داشتند، خواستار حضور پررنگ سرمایه گذاران ترک در صنعت و گردشگری آذربایجان شرقی شد و افزود آمادگی فراهم کردن زمینه و رفع موانع موجود بر سر راه سرمایه گذاران ترک را داریم.