پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه گفتوگو با ایران تنها با زبان تکریم امکانپذیراست و ذهنیت ایران به اتحادیه اروپا بسیار مثبت است، گفت: از اتحادیه اروپا میخواهیم که برای احیای دریاچه ارومیه کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ احمدعلی کیخا در سخنانی در همایش مشترک توسعه همکاریهای کشاورزی استانداردها و تجارت مواد غذایی در کشاورزی بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در هتل اسپیناس تهران گفت: ایران در تاریخ خود فراز و نشیب زیادی داشته و همواره مسئولان ما تاکید کردند که گفتوگو با ایران به زبان تکریم امکان پذیر است نه زبان تحریم.
کیخا افزود: ما ذهنیتمان نسبت به اتحادیه اروپا برخلاف برخی کشورها که به دنبال زورگویی و تحریمها هستند، بسیار مثبت است. ایران و اتحادیه اروپا میتوانند با همکاری یکدیگر صلح و امنیت را به منطقه به ارمغان بیاورد و مخصوصا در حوزه خاورمیانه میتوانند کارهای بزرگی را شکل دهند.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، ایران و اتحادیه اروپا در زمینه محصولات کشاورزی با همدیگر مبادله دارند و میتوانند آنها را بهبود دهند. بازار ایران 80 میلیون جمعیت دارد اما آب منطقه برای بازار 400 میلیون نفری و بازار خوبی برای دنیا محسوب میشود.
کیخا تنوع آب و هوایی، اقلیم و کلیمای ایران را بسیار مناسب دانست که امکان تولید انواع میوههای گرمسیری و سردسیری در این کشور وجود دارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به ظرفیتهای بزرگ ایران در تولید گل، ماهیان سردابی، گیاهان دارویی،محصولات باغی اشاره کرد و گفت: ارگانیک بودن محصولات کشاورزی ایران از مزیتهای آن است و بخش اعظمی از تولیدات این کشور بالقوه به صورت ارگانیک تولید میشود.
وی از مسئولان اتحادیه اروپا خواست تا در احیای دریاچه ارومیه همکاری داشته باشند که میتوان این اقدام را با کشت گیاهان کم آب برف ادامه داد.
به گفته کیخا کشاورزی ایران پس از تولید نیاز به فناوری جدیدی دارد و میتوان از کمکهای اتحادیه اروپا در این زمینه کمک گرفت.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان تاکید کرد که مجلس آماده است تا مسائل و موانع احتمالی بین ایران و اتحادیه اروپا را در زمینه مبادلات تجاری دو کشور را برطرف کند.
امروز همایش مشترک توسعه همکاریهای کشاورزی استانداردها و تجارت مواد غذایی در کشاورزی بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در هتل اسپیناس تهران در حال برگزاری است و تا فردا ادامه خواهد داشت.
در این نشست قرار است توافقنامههایی بین ایران و اتحادیه اروپا در حوزه کشاورزی به امضا برسد.
کل گردش مالی ایران با اروپا 20 میلیارد دلار است که 20 درصد گردش مالی مبادلات مالی را تشکیل میدهد. در این میان 2 و نیم میلیارد دلار مبادلات طرفین در حوزه کشاورزی است.
دولت قانون خرید تضمینی کشاورزی را نقض کرد
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: دولت قانون خرید تضمینی کشاورزی را نقض کرده است.
احمدعلی کیخا در حاشیه همایش مشترک توسعه همکاریهای کشاورزی، استانداردها و تجارت مواد غذایی- کشاورزی بین ایران و اتحادیه اروپا در پاسخ به اینکه دولت قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی را نقض کرده است و چرا دولت برای قوانین تصویبی خودش ضمانت اجرایی ندارد، گفت: اتفاقا روز گذشته بر اساس ماده 234 مجلس مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بودجه را دعوت کرد تا مستندات خود را درباره اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی ارائه دهند.
وی افزود: در صورتی که مجلس تخلف آنها را محرز بداند، موضوع در صحن مجلس مطرح خواهد شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: از نظر من تخلف دولت محرز است و قانونگذار 29 شهریور را مهلت نهایی اجرای قانون اعلام کرده بود و دولت تاکنون به آن عمل نکرده است.
قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی دولت را موظف کرده نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را تا پایان 20 شهریور اعلام کند.
کیخا در پاسخ به سؤال دیگری که آیا دولت نمیتواند برای ضمانت اجرایی این قانون مصوب کند که هر ساله اتوماتیک به اندازه نرخ تورم به قیمت محصولات کشاورزی اضافه شود، گفت: این موضوع هم در حال بررسی است.
محصولات تراریخته حتی برای خوراک دام هم مناسب نیست
استاد دانشگاه اروپایی پارما گفت: استفاده از محصولات تراریخته حتی برای خوراک دام هم مناسب نیست و در اتحادیه اروپا زمانی که محصولی برچسب تراریخته میخورد، مردم رغبتی برای خرید آن ندارند.
امروز استاد کالج اروپایی پارما در همایش مشترک توسعه همکاریهای کشاورزی بین ایران و اتحادیه اروپا گفت: استفاده از محصولات GMO (دستکاری ژنتیکی) نه تنها به عنوان محصول خوراکی بلکه برای خوراک دام هم مناسب نیست.
پاتریک دبویسر گفت: بخشی از محصولاتی که در اتحادیه اروپا وارد میشود، باید برچسب GMO زده شود و به این دلیل مردم رغبتی برای استفاده از آن نشان نمیدهند. مردم ذهنیت خوبی درباره محصولات تراریخته ندارند.
به گفته این استاد دانشگاه اروپایی واردات و یا تولید محصولات تراریخته حتما باید با مجوز باشد و مجوزهای آنها هم بسیار محدود و ۱۰ ساله است. در بازار اتحادیه اروپا ۲ میلیون تن آرد سویا از آرژانتین، آمریکا و بخشی هم از کانادا وارد میشود که به عنوان خوراک دام استفاده میشود.
اجازه نمی دهیم قیمت خرید شیر خام از دو هزار تومان کمتر شود
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: هر زمان که با مازاد تولید شیرخام مواجه شویم برای حمایت از دامداران و جلوگیری از کاهش قیمت مصوب دو هزار تومان، وارد بازار خرید حمایتی خواهیم شد.
حسین شیرزاد در حاشیه همایش مشترک ایران و اتحادیه اروپا در بخش کشاورزی در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به اینکه قیمت خرید شیرخام از دامداران برای هر لیتر دو هزار تومان تعیین شده است، افزود: به دامداران و فعالان صنایع لبنی اطمینان می دهیم که نخواهیم گذاشت تا قیمت شیر خام از دامداران به کمتر از دو هزار تومان برسد.
وی تاکید کرد: خرید حمایتی شیر خام از دامداران هر زمان که نیاز باشد بر اساس مصوبه تنظیم بازار اجرا می شود.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: افزایش قیمت خرید شیرخام و اجرای طرح خرید حمایتی به منظور مدیریت بازار و حمایت از دامداری های کوچک و متوسط انجام می شود و تلاش می کنیم تا قیمت دو هزار تومان حفظ شود.
شیرزاد افزود: رقم جدید خرید شیر خام به سیاست های حمایتی و پایداری تولید در بخش صنعت دامداری کمک می کند.