به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستــان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کُردستان، گفت: هدف گذاری در مزارع دیم این است که آیش کمتر شود و کل اراضی دیم با برنامه ریزیهای صورت گرفته زیر کشت انواع حبوبات و غلات برده شود.
خالد جعفری، افزود: دیم خیز بودن کشاورزی استان یک فرصت مناسب است و در بحث بهروه وری آب، اقدامات خوبی در این استان صورت گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه تأمین امنیت غذایی از وظایف مجموعه جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: در سال گذشته حدود ۵۲۵ هزار هکتار از اراضی دیم استان زیر کشت گندم بوده و حدود ۲۸ هزار هکتار هم در مزارع گندم آبی کشت شده است.
جعفری، اضافه کرد: پارسال حدود یک میلیون و ۱۷۰ هزار تُن گندم در استان تولید شد که یک میلیون و ۲۷ هزار تُن آن خرید تضمینی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کُردستان، اظهار داشت: برنامه ریزیهای خاصی در بحث دیم استان بعنوان زیر مجموعه دیم کشور انجام شده است و در زمینه اجرای پروژه ایران ـ ایکاردا به نتایج و عملکردهای خوبی دست یافته ایم.
جعفری در زمینه تولید و فرآوری بذر تصریح کرد: با واحدهای فرآوری جدیدی که در استان ایجاد شده و ارقام مناسبی که وارد استان کرده ایم، موفقیتهای خوبی در این زمینه اتفاق افتاده و تغییرات چمشگیری در میزان درآمد کشاورزان گندمکار روی داده است.
وی بهره گیری از شیوه کشت مستقیم و کشت حبوبات در تناوب با گندم در دیمزارهای استان را عامل افزایش سطح زیر کشت دانست و افزود: در بحث ارقام و مکانیزاسیون و تغذیه و مبارزه با علفهای هرز فعالیتهای چشمگیری صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه پتانسیلهای خوبی در حوزه دام پروری در استان وجود دارد، افزود: کاشت ماشک علوفهای در زمینهای آیش استان با استقبال خوبی همراه بوده و امیدواریم در راستای توسعه گیاهان در دیمزارهای استان اتفاقات مناسبی صورت بگیرد.
جعفری اضافه کرد: کُردستان یکی از استانهای دام خیز کشور است و برای تأمین علوفه آن جدیت و برنامه ریزی لازم باید انجام شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کُردستان با بیان اینکه ما به سمت تغییر ارقام و کشت انتظاری محصولات در دیمزارها گامهای خوبی برداشته ایم، افزود: برای این منظور بیشترین بهره برداری از آب سبز برای تولید محصولات خواهد شد تا به پایداری بیشتری در تولید دست یابیم.